Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jojo jdu 9.7. ted nestihám psát, protože malý řádí ještě.-)))
@frmax Ahoj.. Moc se omlouvám… Ale mám si jít zítra pro termín analýzy artroskopii ramene.. taky mám syndrom zamrzleho ramene. Mam strach.. což je asi normální… ale jak si zvládala t první dny???
Ahoj
Já neměla to zmrzlé rameno, ale po operaci bylo nejhorších 14 dní, to jsem ani nezvedla ruku nahoru, měsíc byl se mnou doma manžel a staral se a já se snažila rozhýbávat. Brala jsme silné léky od bolesti.Tak přeju, ať to zvládneš co nejlíp
Holky, jak vám to dopadlo? Mám na to jít taky, ale bojím se, že přestanem kojit…
Mě to pomohlo, já jsem spokojená.-)))) Tak počkej po kojení, jak máš staré mimčo?
Manžel byl doma měsíc, jakoby na paragrafu kvůli malého. To jsem se nějak dala dokupy, abych fugovala.Pak jsme měla měsíc rehabky a pak jsme chodily na tejpy, ty mi hodě pomohly. Nejhorší bylo těch prvních 14dní. To jsem ruku nezvedla vůbec od těla, nešlo to.
Jinak v nemocnici jsem byla domluvena, že jsem nastupovala až v den operace ráno a pouštěli mě druhý den. Malý ani neměl rok, jak jsme byla na operaci.Fakt jsem ráda, že to mám za sebou a zase hýbu normálně.-))
A ty jsi už nekojila?
Já právě manžela nemám a malý se kojí co 2 hodiny v noci… nevím, jak by dal noc beze mě… no asi dal, ale špatně… bojím se, abych nepřišla o mlíko. Každopádně jsem rozhodnutá to posunout do srpna.
Už ne, a co kdyby jsi odstříkala a hlídala by babička, ono pak budeš někoho potřebovat furt u sebe, na začátku neuděláš nic.Ani z postýlky jsem nemohla vytáhnout prcka, fakt 14 dní mi ruka visela u těla. Navíc pravá a já jsem pravák
Jo a ještě kvůli kojení, já brala celkem silné léky od bolesti, na název bych musela mrknout, a pochybuju, že se můžou u kojení, byl to tramal v kombinaci s paralenem.
Nebo jedině vydržet, až přestaneš kojit
Chtěla jsem kojit do dvou let, to bych musela ještě rok vydržet…
Každopádně malý ještě není očkovaný a chci kojit až budu očkovat, takže zatím si plánuju operaci na srpen a pak se uvidí… Mamka je učitelka, tak o prázdninách může pomoci. Manžela nemám. Nevíš, jestli si může vzít paragraf i ona?
Aha, tak to se musíš sama rozhodnout, jak je to aktuální. Jinak si myslím, že by mohla dostat pokud nemáš manžela. Je to vždycky na 9 dní, pak 1 den pauza a pak zase může 9 dní paragraf.Jen nevím, jak se to bere u učitelek o prázdninách, ale tak to se musíte poptat.-)))