Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
61
26.1.16 16:41

Máš pravdu, musíme bojovat a být hlavně trpělivé. Věřit, že vše dobře dopadne. Já dnes psala MM dotaz. Snad se mi brzy ozve. Počkám jak se v Brně s tím poperou a když se jim to nepovede, zkusím se objednat k MM. Sice je to dálka od místa odkud pocházím, ale za pokus to stojí. :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
26.1.16 17:04

Máme za sebou veškeré vyšetření. Já mám nízké amh. To je jediné na co se došlo. Jinak jsme oba zdraví. Po třetí revizi jsem se už nechtěla dál pokoušet, proto jsme šly do Repromedy. Tam nám udělali všechny testy. Než se začalo ze stimulací zjistila jsem, že jsem opět těhotná. Velká radost vystřídalo zklamání. Hned první měsíčky po revizi se začalo stimulovat. Měla jsem čtyři vajíčka. Tři se oplodnila a do pátého dne zůstaly dvě. Dělalo se pgs a jedno je zdravé. To se mělo zavádět. Tak nám ho rozmrazili a bohužel nezavedli. Znova se nechalo zamrazit. Teď musíme vyřešit ty srůsty. Sliznice mi krásně narostla díky estrofemu. Nikdo netušil, že problém bude v cestičce. Jen mě troch tlačí čas, abych vůbec měla ještě možnost vlastních vajíček. Asi by jsme si s manželem daly pauzu, ale to že mám amh nízké nás tlačí dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
26.1.16 19:42

@WTFAsherman Psal mi MM, že si mám vzít košili a tak podobně. To myslíš, že nás v tý košili nechají??? Já myslela, že dostaneme jen toho anděla. A v kolik nás ten den pustí??? Nebo nepustí ještě ten den? To víš, máš víc zkušeností tak se ptám, co mě čeká. Můžeš mi to více popsat? A župan si tam mám vzít taky? A kam si dám cennosti jako mobil a nebo peníze. Budu si platit ten gel a ten stojí 3000kč. Tak abych něco nezapoměla. Díky, já ještě nevím jakou tašku budu mít ale žápánek mám doma jen bílej tak nevím, jestli to nebude pak špinavý, jak začnu krvácet???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
26.1.16 19:48

Pro WTFAsherman… napiš prosím brzy, vidím, že jsi online. To víš, jsem netrpělivá a taky se bojím. Ta revize mi stačila a od tý doby mám z toho všeho strach. Ale manžel mi říkal, že to musíme kvůli našemu mimi vydržet. Když čtu, co jste tady všechno zažily a vytrpěly vy, tak je to zatím sranda.Vemu si asi černou tašku, tedy větší a košili repek. tričko budu mít s žirafou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.16 20:06

@kliki ahoj:-)
jasny prave jsem rikala muzi at se koukne na sport a ja ti jdu odepsat:-)cetla jsem to v telefonu, ale zapnula jsem si kvuli tobe laptop:-) chapu, ja tu taky tahala moudra ze vsech:-)rano naklusem s tastisckama a nervama do ambulance, tam je bud velmi mila nebo lehce neprijenma sestra:-) chvilku si u ni posedime da ti na ruku takovej smejd se jmenem a posle na oddeleni asi G3, tam uz nas bude asi 5 a ten den pujdeme vsechny dopoledne. V tohle ohyzdnem pokoji stravime den. nejdriv nas prijme, predame ji predoperacni, zmeri tlak a posle nas sednou na hnusny kreslo. kresel je tak asi 7 okolo zdi a v pokoji jsou jeste 4 postele. Prevleknem se do nasich kosil ve kterych zustaneme az do odchodu domu(zadny andel)zupan si vezmi, me tam byla zima. dal si nezapomen ty apartni puncochy, byla jsem rada ze je mam nebyla aspon takova zima:-))) pak prijde nejaky doktor a ten te prijme, vypta se na vsechno co uz si tisickrat rikala a pak uz jen cekame na MM, ten pribehne, urci si poradi v jakem pujdemem a s HSK se zacina asi 9h. Pak uz jen cekas a cas se vlece. no ale jestli si ukecana jako ja, tak to prokecame:-)))jinak si vezmi vsechny toal. potreby, vlozky, rucnik a hlavne nejaky pantofle. pri prvni HSK MM vetsinou uspava a to znamena ze te pusti domu po 4h od toho co te vrati ze salku a musi si te nekdo vyzvednout primo na oddeleni. jinak kdyz neuspava tak prijedes ze salku a muzes za chvilku dom a sama. gel stoji asi ty 3000 plati se na pokladne bud hotove nebo muzes i kartou. zaplatis nez te propusti dom. jinak kdyz pujde vse jak ma jdem ten den dom:-)
jestli te jeste neco zajima ptej se, kdyz budu vedet reknu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
26.1.16 21:25

Teda holky, koukám, že tady to zase žije, ach jo…

@WTFAsherman : Neklesej na mysli, ještě si pamatuju tu beznaděj, ale jestli jsi bez srůstů a přístí HSK to potvrdí, tak bez šance to určitě není, ani bych si nebyla jistá, že normálně už to nepůjde. Necelý rok přece není žádná doba ani u zdravého páru a co si budem nalhávat, my úplně nejlepší výchozí podmínky nemáme, takže trpělivosti musíme mít o to víc. Takže občasný depky povolený, ale nevzdávat! :kytka:

@adny : Držím moc palce na KET!!!

@irci2 : Taky koukám na ten počet ZT, to vážně není normální. Máš i genetiku a podrobnou imunologii u Malíčkové nebo Ulčové-Gallové? Imunologie dělaná v CARech není dostatečná, spousta holek ji má v pořádku a až na podrobnějším imunu se často zjistí problém a teprv se řeší.
Jinak do Brna to nemám daleko, ale tohle jméno jsem nikdy neslyšela a upřímně, pokud už jedna HSK (resp. dilatace) skončila průserem, tak bych hodně váhala kam půjdu na tu další. Ty nepotřebuješ doktora, kterej se pokusí a uvidí, ale doktora, kterej si je jistej, že to zvládne, kterej takovejch případů operuje několik týdně a má s tím sakra dobrý zkušenosti. Jako děloha není orgán, kterej snese všechno. Nedá se říct, že když se to nepovede, tak půjdu jinam, protože to není o tom, že v nejhorším srůsty nerozruší, ale že v nejhorším tu dělohu můžou poškodit ještě víc, než je. A pak už ti ani MM nepomůže. I kdybych byla z Košic, ta cesta do Prahy by mi za to stála. Nebudeš tak těžkej případ, když ti sliznice reaguje na hormony a MS aspoň trochu je, takže šance, že za dva měsíce budeš v cajku je vysoká, ale prostě MUSÍŠ tam, kde to umí. Zabiješ den dva cestou, ale třeba ušetříš měsíce času, protože kontrolní HSK je často po měsíci a je vyřešeno. Jinde se dělává až po 3-6 měsících. Jako zkušeností mám bohužel fakt dost a taky jsem hned nešla k MM, protože mi to přišlo příliš komplikovaný a pak jsem si rvala vlasy… Nechci strašit, ale vážně dobře to promysli.

@kliki : Štěstí, že se na to přišlo tak brzy. Držím palce na dobrý zprávy!
PS: A ohyzdnej pokoj s hnusnýma křeslama, no, není to nejhorší, už jsem viděla leccos :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
27.1.16 13:24

@WTFAsherman ahoj, díky moc za tolik info. Já ještě asi budu muset do kartotéky, pač jsem tam poprvé. Ty punčochy už mám v lékárně objednaný týden a ještě nedošly. U nás totiž už zdravotnické potřeby zrušily. Takže si je nemám kde koupit a tam asi nebude čas a ani moc chuť někde ještě lítatk po lékárnách. Ještě mě zarazily adresy, který mám na těch papírek od MM. Na jednom je adresa Apolinářská 18, Praha2 a na druhým je adresa U Nemocnice 499/2, Praha 2,12802. Tak nevím, na kterou adresu mám jít, ale asi je to jedna a ta samá. Protože většinou nemocnice nemají rozdílné adresy. Navíc mě uklidňuje, že je to Praha 2 a v Praze 2 asi nebude více nemocnic. A ty punčochy mají více druhů? Jako léčivé a nebo podpůrné??? Nevím si s tímto rady. Ručník bude potřeba malý asi jen na opláchnutí? Jinak noční košili asi tedy s krátkým rukávem, aby mohli k ruce? Doufám, že mi píchnou nějakýho oblbováka, abych se tolik nebála.
Jinak jsem začala tady podle Vašich rad brát, Šatavari a Ortílii jsem sehnala i v kapslích. Tak to zkouším. Přemýšlím i o čínské medicíně, tak si potom o tom můžeme pokecat, popř. si vemu i nějaký kontakt. Tak se měj a zatím díky moc a díky moc za velikááánskou podporu. Hned je mi líp, když vím, že v tom nejsem sama. Ikdyž vím, že člověk by byl raději, kdyby nikam nemusel. Ale co se dá dělat. Díky a zatím ahojda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
27.1.16 13:30

@ashermanka Díky za podporu. Bojím se, čím vším budu muset ještě projít, než se dočkáme našeho prvního vytouženého potomka. Když to tady všechno čtu, tak to asi bude běh na dlouhou trať. No tak uvidíme, co se dozvím po první HSK a jaký bude postup dál. Ale MM říkal, že to bude lepší na umělý oplo., že se to líp nastimuluje. Tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.16 19:16

@kliki je to apolinarska 18, tady mas odkaz jak to vypada, vchazi se temi drevenymi dvermi:-)

http://www.nelso.cz/cz/place/1628/

se se vzdycky nez jdu dom sprchuju, ale je to ciste na tobe jak hodne se chces namocit. zvol padle toho i rucnik:-) do kartoteky jdou po kazde vsichni jen ja tomu rikam ambulance:-))))))

kdyby te jste neco napadlo tak napis

@ashermanka dik:-) a jak se dari tobe, potes me starou nemohouci vlidnym slovem:-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.16 19:42

@kliki jo a zapomnela jsem ty puncochy, ja mam tyhle

http://www.zdravi-leky.cz/…c-vel-m-bila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
27.1.16 20:09

@WTFAsherman Díky moc za vyčerpávající odpovědi. Už vím vše, co potřebuji vědět. Jen u těch punčoch jak koukám tak koukám, že tam nikde nejsou vidět rozměry, abych vybrala ty správné. Ale to už je maličkost. Jsi zlato, ani nevíš jak mi tady pomáháš. Už se i přestávám bát. Ale kdybych ji měla za sebou tolikrát jako ty, tak už bych to brala taky jako rutinní věc. Vím, že to není příjemná věc, ale bohužel je to součást našich životů a musíme to tak brát. Štěstí, že to naše zdravotnictví jde s dobou a že už je vše vylepšené. Tak zatím díky moc… kdyby něco tak písnu. Ale určitě nám to tam spolu uteče, jsem taky ukecaná ikdyž po té injekci oblbováka jsem pak jak praštěná. Tak díky moc a zatím ahojík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
28.1.16 22:24

@kliki : Punčochy jsem kupovala během čekačky na HSK přes ulici v lékárně v budově tuším urologie, sami mě tam poslali a za 10 min jsem byla zpátky. Přímo mi tam dali krejčovskej metr, na záchodě jsem si oměřila obvod nohy nad kotníkem, v koleni a půlce stehna a pak mi podle těch čísel vytáhli ty pravý. Ale další půlhodinu mi trvalo, než jsem je na ty nohy fakt narvala, jsou fakt kompresní. :mrgreen: Takže když neseženeš, nezoufej. A taky by určitě někde přinejhorším vytáhli erár, co maj na akutní zákroky.

Jinak IVF zatím fakt neřeš, ani se předem netýrej scénářema, co všechno teď nepůjde a bude komplikovaný. Nemusí to tak vůbec být. Jsou tu holky, který otěhotněly měsíc, dva po HSK přirozeně i takový, kterým IVF nepomohlo. Je sice pravda, že sliznice je při něm vyšší, ale bohužel nebo pro nás i bohudík, sliznice není všechno. Já do toho přes veškerý svoje pochyby a předsudky skočila po hlavě s tím, že to teda bude jistota, když to všichni říkaj a o to tvrdší byl dopad zpátky na zem. IVF s čerstvýma nevyšlo, další 3 nebo 4 KETy taky ne, ať jsme dávali jedno embryo nebo dvě. A to byly vždycky jedničkový embrya nejvyšší kvality, co můžou být a sliznice asi o 0.5-1mm vyšší než v nativu (takže taky zas takovej rozdíl to není). Otěhotněla jsem pak přirozeně až asi půl roku po posledním KETu s 5-6mm sliznicí. Prostě to dopadne a basta!

@WTFAsherman : Prostě to dopadne a basta! :D Stará, nemohoucí a ještě pesimistická! Hele já vím, jak moc je to těžký a že se v tom čas od času člověk prostě koupe - 28DC se pomalu bojíš chodit na záchod, všichni okolo se ti divěj, že přece dvě děti už máš, tak o co jde (sami přitom mají děti nejlépe 3), doktoři, to je vůbec kapitola sama pro sebe, obzvlášť, když seš první AS, co kdy viděli, resp. slyšeli, protože na něco tak vzácnýho natrefit, to se jen tak nepoštěstí (mmch na některých mých HSK u MM jsme tam byly i 4(!) ze šesti objednanejch, fakt vzácnost :roll: ). A vše proti IVF - taky jsem měla, pak jsem se zatvrdila, že teda to je asi ta oběť, kterou musím přinýst, že prostě bez toho pro to dítě neudělám všechno, no a prd, zůstala jenom ta pachuť a potvrzení toho, že jsem si měla stát za svým a být trpělivější. Dítě mi to nepřineslo, hormony hnus, o CARech si nemyslím nic dobrýho a ještě jsem se dostala do situace, že mi pár embryí zůstalo v mrazáku a už je ze zdr. důvodů nemůžu odnosit. A pro mě už to prostě jsou ty děti. Třeba by se z nich narodily stejně úžasný děti, jako už mám a teď mám řešit, že je mám nechat spláchnout do záchodu… :( Tím neříkám nejdi do toho, ale jdi do toho, až si budeš stopro jistá a budeš to mít domyšlený i do těchhletěch detailů. Protože stát se může všechno. Ale já věřím, že to dáš. Jedno zaťatý embryo tam prostě do té měsíční krajiny dojde a sliznice nesliznice, děloha si vzpomene a už to pofrčí :kytka: Tak ať má pro tebe dobrý zprávy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
29.1.16 11:05

Ahoj holky, tak já teda byla na kontrolní HSK i LSK, a opet srůst v děloze… byla to moje už 3. Hsk a ta poslední byla v dubnu 2015 a to mi MM rozrušoval jen jemné náznaky srůstů v rozích dělohy… no a teď ZAS!! srůst - strunka přes dělohu, je toto už možný, jsem docela otrávená, navíc mi řekli, že mám skleněný povrch na vaječnících, něco jakoby PCOS, přitom jeden vaječník funguje obstojně, hormonální profil mám v pořádku, testosteron nulový… no depka :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
29.1.16 18:09

@ashermanka Diky moc za podporu a ochotu napsat. To víš, jsem tady mezi Váma nováček a vůbec nemám potuchy co mě čeká a jak dlouhý to bude běh na dlouhou trať. Uvidíme, jak dopadne HSK a snad bude potřeba jen jedna. Po ukončení climonormu a měsíci poté, co moje tělo bylo čisté bez hormonů jsem už měla silnější špinění a místy i bylo vědět malinko krve, ale ne že by to bylo nějaký závratný, ale aspoň je vidět že sliznice na hormony reaguje. No tak uvidíme, co bude dál. Už abych to měla za sebou. Jsem zvědavá, co mi pak Mára předepíše a nebo doporučí za hormonální léčbu.
Děkuji moc za odpověď o punčochách. Ale včera mi je objednali v lékárně v naší nemocnici a dneska jsem si je byla vyzvednout. Tak mám stejný jako WTFAsherman. Holky díky zatím moc za podporu, ale stále jsem ještě pozitivně naladěná a věřím, že není ještě nic ztraceno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
2.2.16 12:54

@irci2 ahoj..tak jak to s tebou vypadá???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí