Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@adny moc mě to mrzí, to jsou smutné zprávy!!! Znám tu beznaděj a pocit naprostého zoufalství, kdy už člověk nemá sílu… vyplač se, vyventiluj a vím, že až přejde tahle hnusná bezmoc a pak apatie, znova v sobě nabereš sílu a budeš bojovat dál, nakonec vše dobře dopadne a miminko příjde!!! ![]()
Holky mám dojem že mi hodně slábne menstruace, v podstatě před menses špinění, pak den krvácení tak střední síly a pak druhý max. třetí den slabounké krvácení a začínám strasovat, že mám zase srůsty… neměla jste to taky tak některá a na kontrolní HSK se srůsty nenašly? psala jsem MM jestli neudělat kontrolní HSK, ale napsal mi že nález byl tak minimální, že další (3.HSK) považuje za bytečnou… holky pište jak jste na tom s menses vy
![]()
@Nadena Já to mám podobné, taky jen dva dny střední krvácení a pak jen malé špinění.
Nedávno mi dávali estrimax na měsíc a sliznice reagovala, tak prý podle toho se pozná, že srůsty nemám.
@adny : Ale neee, je mi to TAK líto… Doufám, že při vší té smůle nebude muset dojít ještě na revizi… Drž se! ![]()
@wiva : Držím palce, ať se všechno vyřeší!
@Lorela : Přeju co nejvíc zdravých a šikovných embryí, že kterých pak budou zdravý a šikovný miminka! Ať se dělí a násobí! ![]()
@Nadena : Taky se mi to s MS tak zdálo, teda nezdálo, bylo, ale srůsty nebyly. Já je měla předtím masivní, tak mi MM s kontrolní HSK vyšel vstříc, navíc nevyšel ani jeden z asi 4 transferů, tak obavy jsem měla a srůsty nebyly. Možná nějakou dobu trvá, než se to ustálí.
Já měla tak 1-2 dny krvácení intenzity co před AS asi až 4. den, pak den ještě míň a pak už jen den špinění. Držím palce na IUI.
Holky, nějak je to tu poslední dobou jedna špatná zpráva za druhou, snad se to konečně prolomí! Držte se, je to boj ![]()
@ashermanka No chtělo by to dobrou zprávu, ale zatím tedy žádná na obzoru není ![]()
Holky moc díky za odpovědi ohledně ms, teda ashermanko presně jsi to popsala mám to uplně stejně, neuměla bych to popsat líp, já se taky s pozitivníma zprávama nepřidám, první iui nedopadlo, tak holky ale už to některá musíme prolomit a pak se to tady rozjede jako viroza, uplně to vidím!!!
Jen už by to některá měla začít
Já jsem se ještě rozhodla, že pujdu do čínské medicíny, snad se mi alespoň upraví cyklus a ostatní zdravotní problémy ![]()
@Nadena já mám s čínskou medicínou jen dobré zkušenosti..upravila mi cyklus na přesně 28 dní a ovulka byla každý měsíc..ale je lepší začít nejdříve s odvary a pak až pilulky..určitě tím ničemu neuškodíš..akorát to stojí dost peněz…
ale jinak za mě super ![]()
Holky tak hlásím 2. neuspěšnou IUI
a to to vypadalo tento cyklus tak nadějně
@Nadena to je otrava. IUI je asi na dlouho trať, nejúspěšnější bývá prý šestý pokus…
@Lorela diky za povzbuzeni, jj jak píšeš votrava neskutečná
, vsude co čtu tak mám snad pocit že nejuspěšnější je první pokus… co u tebe nového? u mě tento cyklus byla sliznicecbez jakýchkoliv hormonů 6,5mm tak jsem doufala že snad se zadaří
@Nadena Sliznice pěkná, ale asi to chce bohužel souběh všech možných faktorů, přes kvalitu embrya až po já nevím co.
U mě je to tak, že máme čtyři kvalitní blastocysty zmražené a už tři týdny čekáme na výsledky genetiky, kolik jich je ok.
@Lorela to jsou skvělé výsledky!!! drží pěsti ze všech sil ať jsou všechny blastičky na jedničku, já nikdy neměla nic na mražení byla jsem ráda že zůstalo jedno dvě embryjka a to ještě ty poslední dvě byly o den opožděné ve vývoji a mám z toho chlapečka
@Nadena a syna máš z té opožděné?
už mám výsledek, ze čtyř je dobrá jedna.
@Lorela ta jedna je dobrá to je skvělé jedna stačí k těhotenství budu moc držet všechny pěsti!!!Mě zustaly 5. den z šesti pěkných embryjek pouze 2 embrya a obě byla opožděná o celých 24 hodin ve vývoji,5.den to byly teprve kompaktní moruly! Nedávali mi moc šancí a klaplo to
@Nadena Ty joo, tak to je vidět, že to je nevyzpytatelný.
Mně říkali něco jako, že dva z mých mražoušů byli úplně špatný, a jeden by byl snad nějak nemocnej nebo co. No a jeden ok.