Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
256
16.12.15 12:59

Ahoj holky, pořád mě trápí slabounký krvácení týden před menstruací… mám udělaný hormonální profil, ten vypadá ok, i progesteron ve druhé fázi, nic nepomáhá a do vysších dávek hormonů se mi vůbec nechce, to je začarovaný kruh. Neměla jste to některá podobně? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
28.12.15 00:19

@Nadena S tím nemám zkušenost. Není to jen dlouhý začátek menstruace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
4.1.16 14:26

Ahoj holky..chci se zeptat jak velká je pravděpodobnost že se srůsty znovu udělají??po lps a zavedení gelu v červnu 2015??mám strach že je mám znovu :( při IUI se mi doktorka nemohla dostat pořádně dovnitř…že prý jsem měla staženou děložní branku..prý to tak někdy bývá ale já v těch místech měla srůsty..tento měsíc máme jít na KET tak mám strach jestli to má vůbec cenu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
12.1.16 12:35

@adny ahojky ja si myslim, ze to nemusi byt srusty… reaguje ti sliznice na hormony? jestli ano, tak to srusty nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
12.1.16 12:58

@Nadena ahojky..jo sliznice roste…teda s pomocí léků ale je prý hodně pěkná…děkuji za názor..v pátek jdu na kontrolu tak to proberu s doktorkou…díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
13.1.16 14:46

@adny když jsem měla srusty tak sliznice na hormony nereagovala… a to jsem měla jen slabé, takže to určitě bude ok, uplně tě chápu, taky pořád řeším, jestli se srůsty nevytvořily znovu, zatím se mi do hormonů nechce, tak to nemám jak testnout, ale zřejmě se tomu nevyhnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
14.1.16 07:30

@Nadena jako já nikdy neměla úplně se sliznicí problém, jelikož jsem měla srůsty v děložním hrdle..ale nikdy tak pěkná nebyla…no jsem zvědavá co mi mudr. řekne..chceme jít tento měsíc na KET tak uvidíme..vy se snažíte přirozeně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
14.1.16 07:36

@adny no prirozene ne, spíš zatím jen v přirozeném cyklu, ale byli jsme 2× na iui, ted jsem byla nemocná, tak jsme na iui nebyli a pres svatky to vyslo na dny volna, tak to jsme taky nemohli jit, ale asi budu muset do nejake stimulace na to iui, mudr rikal, ze by to bylo lepsi, ja do toho zatim nechtela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
14.1.16 12:57

@Nadena aha tak to jo..a kdy jsi byla na operaci s těmi srůsty? a řekl ti doktor zda je třeba kontrolní hysteroskopie nebo tak?
my už máme za sebou 3 ivf a 2 kety…to třetí ivf po laparce vyšlo ale došlo k zamlklému těhotenství…takže u nás úspěch že se vůbec chytlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
14.1.16 15:25

@adny ahojky já jsem byla v dubnu a MM rikal, ze kontrolni neni potreba, byla to moje druha HSK. Ja vim, ze se ti tehu neudrzelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
14.1.16 15:27

Jejda nechapu proc se mi vzdy vklada jen pulka zpravy!!! psala jsem ti jeste, ze i kdyz se tehu neudrzelo, ze to je moc tezky, ale ze se mimi urcite brzo podari, uz jsi otehotnela a to je dulezity!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
15.1.16 11:16

@Nadena a ty jsi měla ty srůsty přímo v děloze? a oni ti to odstraňovali 2×? nebo ta druhá hsk byla kontrolní? mě dneska doktorka říkala že mi před Ketem dá spasmusan..jsou to čípky do konečníku na uvolnění..a že si myslí že by to mělo být ok..tak uvidíme. příští pátek jdu na Ket…máš pravdu že je u nás úspěch že se to vůbec chytlo..což beru pozitivně..je to zase posun dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
16.1.16 21:55

@adny já jsem mela srůsty v celé dolní části dělohy, blanité a dobře to šlo prej rozdělat… to jsem byla na 1.hsk v Brně, jenže pak jsem přestala mít důvěru, protože postup měl být po hsk najednou jiný, než co mi řekla mudr před hsk. Proto jsem šla na 2. kontrolní k MM a ten mi našel jen jemné náznaky stůstů v rozích… to mi tam v Brně nechali záměrně, abych si odkroutila pár neuspěšných ivf a vše se tak prodloužilo… jsem o tom pevně přesvědčená, bohužel o ivf centrech si za 5 let myslím své, ale bohužel ani u nás to bez jejich pomoci nešlo a nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
18.1.16 13:36

@Nadena co tím myslíš jiný postup??a kde v Brně ti to dělali??no s těma ivf centrama je to o ničem..bohužel jsme pro ně chodící peněženky :( taky mě to neskutečně štve :nevim: a tobě se nikdy nepodařilo otěhotnět??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
20.1.16 14:42

@adny nejprve mi řekli, že nejlepsi je udelat 2.hsk hned po 4 tydnech a najednou po 1. hsk se to změnilo, a že 2. bude po 3 měsících a že mám být trpělivá… díky tomu, že mám s reprocentrama bohaté zkušenosti, přeložila jsem si to po svém - srůsty nebyly tak hrozné a tak bylo potřeba problém trochu natáhnout… já jsem otěhotněla na 4. pokus ivf, po porodu revize a ashermann a teď bych chtěla druhé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí