Ashermanův syndrom

• Fotoalbum (21)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
16.11.17 16:08

@Aryanna :potlesk: tesiiiiim sa s tebou. :potlesk: :srdce: :*

Ja som mala teraz len 1 den ms a to len pol dna, trochu krvi na zachode :-( som akasi z toho znicena, ale mala som aj anovulacny cyklus, tak dufam, ze to bolo tym :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
11.12.17 08:23

@dankabaran Ahojky, dnes na Tebe moc myslím :hug: Dej pak vědět co a jak v Brně.. Jinak já jsem po třetí HSK u MM a právě si užívám svou druhou menstruaci od porodu 2014 :dance: MM při třetí HSK rozrušil už jen pár jemných srůstů a dal potřetí gel 8) Snad už tam počtvrté NIKDY nebudu muset!!! 5.1. jsem také zvědavá co mi na klinice řeknou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.12.17 22:31

@Aryanna ahojkyyy jej tak druha ms, supeeer, ten nas mara je super Ďakujem, ze myslis na mna
Tak doktor bol super mily, ochotny, vsetko nam povysvetloval a dal nam 2 moznosti bud klasika umele, tam by bolo viac vajok, vacsia stimulacia cez poistovnu alebo soft ivf s minimalnou stimulaciou, tam je menej vajok, tak sa rozhodneme pre klasické ivf, nevh je trochu viac vajok, musime dufat.
Sliznica 6,3 mm, tak fajne som rada, ovulka nebola, cysta 3 cm pichnuty pregnyl aby praskla.
No to za chvíľu aj vy pojdete, to rychlo preleti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
5.1.18 21:07

@Aryanna ahojky :-)-tak co ako ste dopadli? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
7.1.18 19:25

@dankabaran Ahojky, jsi zlatá, že sis vzpomněla a moc děkuji za Tvoji podporu :kytka: Tak máme za sebou vstupní konzultaci, odběry krve, ultrazvuk a spermiogram.. Další návštěva 26.1. Teď si právě užívám svou třetí menstruaci po čtyřleté pauze.. A druhý den další menstruace, tedy začátkem února, bych měla začít se stimulací 8) Tak snad dopadnou všechny výsledky z krve atd v pohodě a snad ta má děložní sliznice bude dostačující.. A jak u vás to probíhá? A jak cenově? Nám řekli ať počítáme cca 30 až 35 tis. Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
13.1.18 08:49

@Aryanna ahojky.
Nooo tak to fajne, ide to u vas rychlo, u mna dost papierovacky, ked chcem ist do cr a teda aj cez poistovnu, uz cakame len ako sa vyjadri poisťovňa, ale ratame okolo 15.2 začneme, lebo do konca mesiaca mam dostat ms, ale to asi nestihneme uz, som bola na kontrole, sliznica bola 7 mm!!! :srdce: :srdce: :srdce: taka este nebola, tak som stastna riadne :srdce:
Nam v brne vravel, ze okolo 2500€ a poistovna by dačo mala preplatit.
Nooo tak za chvilku zaciname, dufam, ze nam to vyjde, potom napis aku liecbu ti dali. Dufam, ze to tomu ashermanovi natreme a ze ho porazime :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
29.1.18 20:25

@Aryanna ahojky no ako ste dopadli? Kedy zacinate? My od buducej ms cca 15.2 beriem femaru a picham menopur :-)-uz, sa tesiiiiiim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.2.18 18:26

@dankabaran Ahojky, moc se omlouvám, že jsem se tak dlouho neozvala.. Také jsem měla začít píchat injekce od 17.2., ale bohužel jsem to musela ze zdravotních důvodů odložit na březen, takže od 17.3. snad už opravdu taky začnu!!! V lednu jsem si prodělala své fyzické a psychické dno s šíleným zánětem dolních i horních močových cest. Nezabraly mi první ATB, pak ani druhé ATB, jen se to zhoršovalo a dostala jsem čtyřicítky horečky a nakonec jsem skončila na 5 dní v nemocnici na kapačkách a ATB do žil. Při příjmu jsem měla CRP 165, což je už fakt mazec. Vůbec nechápu, kde jsem k tomu přišla, o svém močáku jsem až do teď totiž vůbec nevěděla.. Teď mám pro změnu chřipku.. Nevím, co se to děje se mnou, nebývám nemocná a teď tohle, to je zákon schválnosti. Už mě i napadaly myšlenky to s IVF celé vzdát, ale ještě prostě musím zabojovat, když jsem zvládla ty 3 hysteroskopie, tak teď už to finále prostě nesmím vzdát, tak snad už budu zdravá..

A jak jdou ty injekce? Dá se to zvládnout?? Docela se toho bojím.. Hlavně ať jsi zdravá.. Taky ta narkóza mě štve.. Navíc mi i transfer chtějí dělat v narkóze, přitom mi dělali zkušební a že prý to bylo OK, tak nevím no, ani mě to vůbec nebolelo.. Ale tak zase si říkám, že to je základ všeho, aby se to mimi uchytilo.. 3 narkózy na podzim a teď další 2, no je to děsivé.. Ještě mě zase i varovali, že těhotenství bude rizikové a že hrozí opět vrostlá placenta a že v nejkrajnějším případě, by mi dělohu museli po porodu odstranit.. To mi říkala i moje gynekoložka i pan doktor Mára.. No to jsou vyhlídky, jsem z toho celkově jakási špatná.. Ach jo, no čeká nás ještě dlouhá cesta, ale ten cíl za to rozhodně stojí!!! Drž se a ozvi se pa :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.2.18 16:19

Ahoj. Jsem nejspíš na začátku cesty k diagnostikování srustu dělohy a ráda bych poprosila o radu..

Dostala jsem od mé gynekoložky žádanku na hysteroskopii. Důvodem je, že po porodu ani po ukončení kojení se nedostavila menstruace, ale mám vždy cca po měsíci velké bolesti, přirovnala bych to ke kontrakcím, trvají tak 1,5 dne, pak týden bolí břicho, i na dotek, ale menstruace se nikdy nedostavila. Injekce agulotinu nezabrala, podle krevních testů hormony v pořádku. Říkala mi vždy že na ultrazvuku je sliznice narostlá, stále ve stejné výšce 7 mm, ale naposledy mi řekla, že vlastně nepozná, jestli je to sliznice nebo srůsty a proto hysteroskopie. Po porodu před dvěma lety jsem měla revizi dělohy pro odstranění zbytku placenty.

Četla jsem si různé články a příspěvky a dospěla jsem k tomu, že bych chtěla jít na hysteroskopii k MUDr. Márovi, i zde na něj čtu samá pozitiva, a už opravdu nechci riskovat.

Můj dotaz směřuje na to, jak to nejlépe provést a dostat se k němu co nejdříve na hystoroskopii - jestli i když už mám žádanku, tak je lepší se objednat do jeho soukromé ambulance na vstupní vyšetření a pak mě on (?) objedná na tu hysteroskopii, nebo jestli jít rovnou do Apolináře a tam požádat, zda bych se mohla k němu přímo objednat na tu hysteroskopii?

A ještě dotaz - dělá tu první hysteroskopii (diagnostickou) bez narkozy i bez lokálního umrtvení, nebo je nutné hned to první vyšetření v narkoze? A ještě poslední dotaz, za jak dlouho přibližně je možné dostat se na tu hysteroskopii- v řádech pár týdnů?

Předem moc díky, pokud někdo bude vědět:)
B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
22.2.18 20:37

@Bea84 Ahojky, vítej v klubu, i když teda není o co stát, ale aspoň se tady můžeme navzájem podpořit a předat si cenné informace..

Po porodu dcery 6/2014 jsem měla vrostlou placentu, takže u mě revize hned jedna po porodu a druhá měsíc po porodu. Po roce a půl kojení jsem také marně čekala na menstruaci, na Agolutin jsem také opakovaně nereagovala..

Docenta Máru velice doporučuji, je to opravdu člověk na správném místě, má profesionální a lidský přístup. Určitě se objednej na konzultaci přímo k němu na jeho webu. Mě objednal cca za měsíc, byla jsem tam 7/2017. Za konzultaci se platí 3000 Kč. Přímo u Apolináře Tě k němu na hysteroskopii neobjednají, jen předají kontakt na konzultaci. Holky to tady už na podzim řešily, že se to nedá obejít ani urychlit.. Na první hysteroskopii v celkové narkóze jsem byla 9/2017. On totiž nejen provede tu diagnostickou hysteroskopii, ale ihned začne spravovat, co se dá.. Já měla celou dělohu srostlou, hrůza, takže v říjnu a v listopadu další 2 hysteroskopie v celkové narkóze.. Po druhé HSK mi přišla středně silná menstruace, takže super!! Akorát teda počítej i s hormonální léčbou po nějakou dobu, většina holek užívá Estrofem a Duphaston na růst sliznice, aby se zabránilo opětovným srůstům. Já užívám do teď a snad už poslední měsíc. Od března totiž začínám s IVF. Většině holek s touto diagnózou je bohužel doporučena IVF. Je totiž nutné otěhotnět brzy, protože srůsty se bohužel vracejí. Navíc mohou zasáhnout i do vejcovodů a hrozí mimoděložní těhotenství.. My to raději ani přirozeně teď nezkoušíme a doufáme v úspěšnou IVF.. Snad se naše dcera dočká svého sourozence ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.2.18 12:24

@Aryanna Děkuju za informace a podporu. Koukám, že už sis prošla hodně a držím ti palce, ať se Vám brzy podaří k vaší holčičce sourozenec.

Taky mám dceru (2016) a přáli jsme si ještě jedno dítě, ale od teď až tak za 2-3 roky. Takhle to vypadá, že jakmile půjdu na první hysteroskopii, tak je další postup jasně daný a vše by mělo směřovat k rychlému IVF (zatím je to pro mě i myšlenka IVF naprosto neuvěřitelná), což je pro mě šok. A navíc co potom? I když se zadaří těhotenství a porod, tak potom se srůsty už nemají tendenci vracet, nebo se pak chodí už pořád na odstranění srůstů, případně se odstraní radší celá děloha..? Nějak to ještě musím psychicky zpracovat. Zatím se jen těžko smiřuju s tím, že zřejmě (hlavně) vinou nešetrné revize je vše špatně a cesta k druhému dítěti je dost nejistá a v každém případě náročná.

Já tedy teď ještě přemýšlím, jestli teď nejít opravdu jen na diagnostickou HSK, kterou některá pracoviště dělají bez narkozy i bez lokální anestezie (přitom je údajně bezbolestná), kde je i větší pravděpodobnost, že nás vezmou celkem brzy, a zjistit jaká je situace a probrat to s přítelem, rozhodnout se podle výsledku zda do toho řešení srůstů jít (to už bych chtěla určitě u docenta Máry) a kdy. No musím si to ještě přebrat. Každopádně moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.2.18 06:44

Ještě postupně pročítám předchozí starší příspěvky v této diskuzi a fakt musím smeknout před některými zdejšími uživatelkami, kolik informací, psychické podpory a obdivuhodného přístupu k řešení tohoto problému tady lze najít. Moc mi tahle diskuze pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
27.2.18 08:51

@Aryanna ahojky :srdce:
Juj je mi to, ze si tak ochorela, dufam, ze ti uz lepsie. Neboj ono to prejde a ideme dalej za svojim snom. Sme silne zeny :srdce: to musime dat :srdce:

Ja uz idem zajtra na odber. Mam cca 8 folikov takych 18-19-20mm a vela 13 mm. Stimulaciu som mala soft s minimalnou stimulkou. brala som menopur 75iu a femaru1-1-1,potom menopur150, inekcie oka pichal manzel, ta prva bola vselijaka, ale dobre zvladol to aj on. sliznica je 6,2 mm. doktorka mi povedala, ze mozno este trosku podrastie ale ze je pekna 3-vrstvova ze viac uz aj keby nepodrastla ze na mna je krasba.ze viac nebude mat. Tak uvidime co povedia v brne, lebo na utz som chodila ku svojej gynde.
Uz sa tesim velmi na zajtra. neviem sa dockat.som prekvapena zo seba, ale aj stimulku vsetko velmi dobre znasam.
No o tom porode, keby sme sa tam dopracovali tiez mi vraveli, tak ako tebe o tych vsetkych komplikaciach. Ale tak ideme si za snom, aj ked to mozno nebude jednoduche. Musime byt silne a dobre naladene.
Drzim ti a vsetkym spolubojovnickam silno presilno palceky drzkaj sa :srdce: :srdce: :srdce: :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
27.2.18 21:12

@dankabaran Ahojky, moc na Tebe budu zítra i v příštích dnech myslet, ať vše proběhne co nejlépe :hug: Dej pak vědět jak to probíhalo a kdy pojedete na transfer atd. Taky už jsem nedočkavá, i když se teda i docela bojím právě jak budu snášet stimulaci :? Takže injekce píchal jen manžel jo? Sama jsi to nezkoušela? A nebylo ti ani nějak špatně (např. bolest břicha, nadýmání)? Docela mě totiž děsí ten hyperstimulační syndrom, ale tak tohle se nám už prostě musí vyhnout, když už si užíváme ten Ashermanův :cert: To je super, že jsi na kontrolu jezdila ke své gynekoložce. A kdo vám hlídá dceru? A jak to máš vlastně s prací? My to máme do CARu 20 minut autem naštěstí, dcera chodí do školky na dopoledne a já si dala rodičák na 4 roky vzhledem k mému zdravotnímu stavu.. Ozvi se a drž se pa :kytka: :srdce: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
27.2.18 22:08

@Bea84 Ahojky, mně tady ta diskuze taky moc pomohla. Vlastně jsem díky ní zjistila, co mi je a jak se pokusit to řešit a získala jsem tady cennou referenci na pana doktora Máru.

Pokud bych Ti mohla poradit, neriskuj a objednej se rovnou k Márovi. Je to jeden z mála odborníků na tuto problematiku v ČR. Také bohužel na mém stavu mají podíl doktoři, kteří mi ty dvě revize zpackali. Sám Mára mi řekl, že jsem vůbec neměla chodit měsíc po porodu na tu druhou revizi, ale rovnou už na hysteroskopii. Že se to tenkrát, jak to bylo čerstvé, dalo ještě lépe zachránit a že bych teď to nemusela řešit, takže asi tak. Kdybych tenkrát sama o tom všem věděla, co vím teď.. Už jen tak doktorům nedůvěřuji.. Docela bych se bála neodborného posouzení Tvého reálného stavu.

Navíc nikdo neví, kde ty srůsty máš, na ultrazvuku to nejde právě vidět. A kdyby jsi to měla zarostlé v dolní části, nemusí se do dělohy ani dostat. U mě se tam musel Mára těžce vůbec prostříhávat a to by bez narkózy opravdu nešlo..

Třebas tam máš jen pár malých srůstů a po jedné hysteroskopii u Máry budeš OK!! A pokud ne, tak je to běh na dlouhou trať bohužel, takže raději neztrácej čas.. Jinak pro mě také myšlenka IVF byla šokující a do teď ji zpracovávám.. Dcera nám totiž vyšla hned na první pokus ve svatební noc, takže jsem si nikdy nemyslela, že bych tohle někdy mohla řešit.

Jinak co jsem pochopila já, tak kdybychom nechtěly další dítě, tak už bychom ty srůsty jako takové řešit nemusely a musely se jen smířit s doživotní absencí menstruace.. Tam akorát hrozí osteoporóza, takže užívat nějaké vitaminy na kosti pak. Osobně ale je pro mě divné nemít ten cyklus.. I po těch hysteroskopiích to pak po nějaké době začne znova zarůstat, takže se pokusit otěhotnět co nejdřív. No a když se snad zadaří, tak po porodu je nejspíš úspěch zůstat s dělohou. Já budu šťastná, když otěhotním a porodím a dělohu mi nebudou muset vzít kvůli vrostlé placentě. A pak jestli budou srůsty, tak už bych to neřešila.. Třetí dítě to už bych fyzicky neriskovala..

Tak dej vědět co a jak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital