HPP - počet hodin
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@alena1995 píše:
@pikola To se pleteš, mě plat v práci na pohovoru řekli v čistém.
Jak může někdo vědět, kolik ti po zdanění zbyde?
každý má jiné odpočty atd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola Neřeš odpočty. Není nic nového, že v „gastru“ - což je i v jisté míře tato práce (cukrárna) ti řeknou hodinový plat v čistém.
Třeba řeknou, máte 100,– v čistém na hodinu, ok, ty si na konci měsíce spocitas hodiny, máš jich 200 a víš, že dostaneš 20 000,–. To jsou peníze za odpracované hodiny. Dělala jsem ve třech gastro podnicích a vždy to bylo stejné.
- Citovat
- Upravit
@alena1995 píše:
Tak to jsou asi jasnovidci. Plat se udává zásadně v hrubém. Když zamestnaji dva lidi na stejne pozici za stejnou mzdu tak čisté mzdě můžou být rozdíly i o tisíce korun.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alena1995 píše:
@pikola Neřeš odpočty. Není nic nového, že v „gastru“ - což je i v jisté míře tato práce (cukrárna) ti řeknou hodinový plat v čistém.Třeba řeknou, máte 100,– v čistém na hodinu, ok, ty si na konci měsíce spocitas hodiny, máš jich 200 a víš, že dostaneš 20 000,–. To jsou peníze za odpracované hodiny. Dělala jsem ve třech gastro podnicích a vždy to bylo stejné.
Možná to není nic nového, ale prostě to legálně není možné.
- Citovat
- Upravit
@alena1995 píše:
@pikola Neřeš odpočty. Není nic nového, že v „gastru“ - což je i v jisté míře tato práce (cukrárna) ti řeknou hodinový plat v čistém.Třeba řeknou, máte 100,– v čistém na hodinu, ok, ty si na konci měsíce spocitas hodiny, máš jich 200 a víš, že dostaneš 20 000,–. To jsou peníze za odpracované hodiny. Dělala jsem ve třech gastro podnicích a vždy to bylo stejné.
Pak v mě ale zajímalo, co máš na výplatní pásce
předpokládám nějaké minimum
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alena1995 píše:
A jak to udělali a skutečně ti pak přišlo tolik, kolik slíbili?
Je to nesmysl, zaměstnavatel netuší, kolik daníš, jaké uplatňuješ slevy apod. Může ti dát odhad, ale je to krajně neprofesionální a hlavně orientační.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alena1995 píše:
Aneb jak se nechat slušně oj€bat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alena1995 píše:
Pak je to ale načerno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola Pracovala jsi někdy v gastru? Víš co máš na výplatní pásce? Základ + příplatky a odměny, tak aby to vycházelo na tu hodinovou čistou mzdu co ti řeknou. A tak to je, a to v tom lepším případě. Jinak totiž 90% lidi z gasrra má na výplatnice minimum a zbytek mají bokem „v obálce“ a právě proto jsou teď v prdeli, protože dostávají 12 000,– v době Covidu, ale byli vždy zvyklí na 28 000,–.
- Citovat
- Upravit
@alena1995 píše:
To přece ale nejde, jak to můžou takhle dopředu vědět?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alena1995 píše:
@pikola Pracovala jsi někdy v gastru? Víš co máš na výplatní pásce? Základ + příplatky a odměny, tak aby to vycházelo na tu hodinovou čistou mzdu co ti řeknou. A tak to je, a to v tom lepším případě. Jinak totiž 90% lidi z gasrra má na výplatnice minimum a zbytek mají bokem „v obálce“ a právě proto jsou teď v prdeli, protože dostávají 12 000,– v době Covidu, ale byli vždy zvyklí na 28 000,–.
Dokud se sebou lidé nechají vyjebávat, tak to takhle fungovat může. Já bych na to v životě nepřistoupila. Co Covid, ale udete mít hlavně krásné důchody ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka Viz. výše vysvětleno. Holky, zeptejte se kohokoliv kdo v tom gastru dělá.
- Citovat
- Upravit
Ona je v nemocnici. Píšu to po několikáté, proto to řeším takto.
Stěhování nelze. Máme hypotéku a dům. Partner má solidní plat, ale dělá už pár desetiletí ve státním, vypracoval se.