Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Tajemnadama píše:
Uspavam deti, prestante me rozesmivat
Taky se smějí, některé komentáře nemají chybu
![]()
@Anonymní píše:
Nejspis nador v tenkem streve
To těžko. Ale nejsem radiolog.
@Anonymní píše:
Od mala ma prohnutou pater smerem do bricha, je to videt mam v tech zadech fakt prohluben. Ted k hloupemu dotazu, je mozny abych tu pater citila pri tlaceni na bricho? Pod pupkem proste citim kost![]()
Mám v práci postiženou holčičku, má silnou skoliózu a ano, přes bok břicha jde nahmatat páteř.
@Anonymní píše:
Od mala ma prohnutou pater smerem do bricha, je to videt mam v tech zadech fakt prohluben. Ted k hloupemu dotazu, je mozny abych tu pater citila pri tlaceni na bricho? Pod pupkem proste citim kost![]()
A proč je to pro tebe tak důležité? Když tě to nebolí, tak to neřeš, ne?
@MartinaIrena protoze se bojim, ze je to neco vaznyho, kdyz mam v brise takovou tvrdou vec
@Anonymní píše:
@MartinaIrena protoze se bojim, ze je to neco vaznyho, kdyz mam v brise takovou tvrdou vec
Ježiš tak s tím běž k lékaři, tady ti to těžko diagnostikujeme přes internet. Sono ti prostě neuděláme
Nejspíš to bude bobek v tlustem střevě, jestli je to nalevo dole.
@AnoNe neni, je to uprostred dole, vlastne je to zatuhle citit kolem celeho pupku
To, co máte nad pipinou (divný psát tohle slovo, když je mi 40), je stydlivá kost. Já mám třeba skóliozu a pár dalších -ióz, je to nějak v remisi, ale z vyprávění vím (nebo je to blbost?), že při velkém vychýlení páteře prý údajně může tlačit na plíce. Ale možná je to to hloupost, nevím, jen jeden kolega vozíčkář s ještě větší skóliozou začal mít problémy s dýcháním.
@Ploskutáček kde je stydka kost vim, tohle neni nad pipinou, ale tesne pod pupikem, tvrdej hrbol proste.
Skutecne si pres bricho dokazu nahmatat obratel. Potvrzeno dnes ultrazvukem. Mam obratel vzdaleny od brisni steny krasnych 13 mm 😄