Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Teenka15 tak vydrž a pak udělej test popřípadě si dojdi jako samoplátce na krev
Počkej na MS, když nedojde, udělej test. Pak v připadě pozitivity proberte vše s klukem a pak konejte. A hlavně už NIKDY bez kondomu.
Stalo se to asi před týdnem.. Myslíte že by to bylo na testu už vidět? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi 15 a jsem nejspíš těhotná. S přítelem jsme si bohužel nedávali pozor, i když jsme věděli, že by jsme měli. Mám čekat než se mi dostaví menstruace, nebo? Vůbec nevím co mám teď dělat. Přítelovi je skoro 19 a ví o tom. Bavili jsme se i o tom co by bylo dál, ale ani jeden nevíme co by pro dítě bylo nejlepšíBudu ráda, když mi nějak poradíte
![]()
Ahoj,
pro tvůj klid duše bych doporučila vygooglit si aplikaci - ovulační kalendář. Zadáš si poslední menstruaci a ono to na tebe vyhodí, kdy jsi měla plodné dny. Není to 100%, ale cca uvidíš jak velká je pravděodobnost tvého otěhotnění.
No a ted jen vyčkej na menstruaci zda se dostaví. Budou to nervy, ale je to naštěstí jen pár dní. Pokud nedojde, tak si kup těhotenský test a použíj podle příbalového letáku.
Pokud jsi hodně nedočkavá a nervozní mužeš jeden zkusit už ted (resp zítra z ranní moci), to už by nějaká duchařina (ale kolikrát holky už mají hezké testy) být mohla.
@Teenka15 píše:
Stalo se to asi před týdnem.. Myslíte že by to bylo na testu už vidět?
Počkej na MS. Dva dny vydržíš.
@chs.jasmin píše:
Ahoj,pro tvůj klid duše bych doporučila vygooglit si aplikaci - ovulační kalendář. Zadáš si poslední menstruaci a ono to na tebe vyhodí, kdy jsi měla plodné dny. Není to 100%, ale cca uvidíš jak velká je pravděodobnost tvého otěhotnění.
Pokud jsi hodně nedočkavá a nervozní mužeš jeden zkusit už ted (resp zítra z ranní moci), to už by nějaká duchařina (ale kolikrát holky už mají hezké testy) být mohla.
No a ted jen vyčkej na menstruaci zda se dostaví. Budou to nervy, ale je to naštěstí jen pár dní. Pokud nedojde, tak si kup těhotenský test a použíj podle příbalového letáku.
Aby ji to ještě víc nezblblo a nejela podle ní. Nemusí ovulovat pokaždé, ovulovat mimo obvyklý čas apod. Pro tak mladou holku by bylo lepší radši se sexem vydržet. Ušetřit si takové nervy. Ale ony holčičky myslí, že by jim něco uteklo. A že by s nimi ten devatenáctiletý dlouho za ručičku nechodil.
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi 15 a jsem nejspíš těhotná. S přítelem jsme si bohužel nedávali pozor, i když jsme věděli, že by jsme měli. Mám čekat než se mi dostaví menstruace, nebo? Vůbec nevím co mám teď dělat. Přítelovi je skoro 19 a ví o tom. Bavili jsme se i o tom co by bylo dál, ale ani jeden nevíme co by pro dítě bylo nejlepšíBudu ráda, když mi nějak poradíte
![]()
Těhotná být můžeš, nemusíš - ono to taky není při každém zásunu. Počkej na MS, když nepřijde, tak si v lékárně kup těhotenský test, citlivý je od cca 10 dnů po oplodnění. Stojí pár korun.
Napříště si snad nebudeš „dávat pozor“, ale koupíte si kondomy. A úplně ideálně si dojdeš na gyndu pro nějakou vhodnou HA, aby to nebylo o tom, zda se miláčkovi chtělo nakoupit výbavu nebo ne. Poněvadž jak vidno, v nácti být matka nechceš. „Dávat si pozor“ je ovšem dost dobrá cesta, jak se jí brzy stát.
Těhotná třeba vůbec být nemusíš, měla by jsi počkat do termínu ms a udělat si těhotenský test. Az pak začít vyšilovat a řešit. A hlavně si příště dát pozor, tedy pořádně se chránit
@chs.jasmin píše:
Ahoj,pro tvůj klid duše bych doporučila vygooglit si aplikaci - ovulační kalendář. Zadáš si poslední menstruaci a ono to na tebe vyhodí, kdy jsi měla plodné dny. Není to 100%, ale cca uvidíš jak velká je pravděodobnost tvého otěhotnění.
tohle není moc moudrá rada v 15 může mít ovulaci podle plotu a délku ms nemusí mít podle kalkulačky
Děkuju za všechny názory. Ještě jsem se chtěla zeptat, těhotenský test si kdyžtak můžu koupit v lékárně sama?
@Teenka15 píše:
Děkuju za všechny názory. Ještě jsem se chtěla zeptat, těhotenský test si kdyžtak můžu koupit v lékárně sama?
Ano, mají je i v drogerii
Tak ms jsem měla dostat 21.,ale nedostala jsem.. Na prvním testu mi vyšla hrozně slabá druhá čárka a když jsem zkoušela ještě dva (od jiné značky) tak oba negativní. Jak je to možný?
Vůbec teď nevím jestli jsem nebo nejsem těhotná ![]()
Ahoj, je mi 15 a jsem nejspíš těhotná. S přítelem jsme si bohužel nedávali pozor, i když jsme věděli, že by jsme měli. Mám čekat než se mi dostaví menstruace, nebo? Vůbec nevím co mám teď dělat. Přítelovi je skoro 19 a ví o tom. Bavili jsme se i o tom co by bylo dál, ale ani jeden nevíme co by pro dítě bylo nejlepší
Budu ráda, když mi nějak poradíte