Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Haňulík píše:
ahoj taky mám astmatičku, dnes už má 6 let ale začlo ji to v půl roce. Prednison občas použiji jen ve výjmečných situacích.Co se týká ventolinu a spiropentu, jak tu někdo psal že po dvaceti minutách další vdechy. vždyt ventolin se může až po šesti hodinách ne? Nám ho teda nikdy víckrát nedali ale mohli jsme ho v kombinaci na střídačku se spiropentem.
No ale stejně je to všechno svinstvochudáky děti.
V Motole normálně praktikovali a i říkali, že pokud po těch prvních dvou se to do 20 minut nezlepší, můžou se dát další dva vdechy. Celkem prý se to může opakovat čtyřikrát za sebou (po těch 20 minutách).
mi omezení krom 8vdechů za den neřekli. Máme dáno 4× denně 1-2 vdechy a pokud bude nutné, tak v noci (ale zas kvůli tomu jí nebudim, pokud se neprobere sama)
Jinak nevim, ale asi je lepší spiropent a ventolin (navíc ve spreji přímo do průdušek), než třeba jako za mě se to léčilo stylem - automaticky hned ATB…
si myslim (a opravdu než prednison atp)
ale stejně…(taky si dávám svoje dejchadla, ale když se začnu horšit, mam z loňska Atrovent, což jsem do té doby neměla nic na akutní stav a nedojdu do té míry, jako lonik kdy jsem dva týdny jezdila na kapačky- a to jsem byla doma s nemocnejma holkama, slíbila jsem, že příště se necham zavřít do špitálu, klidný nervy bez starostí, byla bych zdravá dřív
A je ale fakt, že alergoložka pak říkala, že teda toho Atroventu už je taky dost a dlouho a prednisonu taky, že to zkusíme omezit…)
No nic, jdu si dát svojí dávku, pže když se srovnala Aneta, tak jedu zas já:D
tak to je samozřejmě taky blbý.ani toto ti nezávidím,ikdyž se přiznám že první myšlenka byla že kdybyto měl náš Zdeneček tak bych byla štastná ale už vím že je to hloupost. Promin mi tu hloupou myšlenku ale vážně jsme s mým mužem Romanem bezradní .a díky za podporu Karolína ![]()
Zizalka píše:Haňulík píše:V Motole normálně praktikovali a i říkali, že pokud po těch prvních dvou se to do 20 minut nezlepší, můžou se dát další dva vdechy. Celkem prý se to může opakovat čtyřikrát za sebou (po těch 20 minutách).
ahoj taky mám astmatičku, dnes už má 6 let ale začlo ji to v půl roce. Prednison občas použiji jen ve výjmečných situacích.Co se týká ventolinu a spiropentu, jak tu někdo psal že po dvaceti minutách další vdechy. vždyt ventolin se může až po šesti hodinách ne? Nám ho teda nikdy víckrát nedali ale mohli jsme ho v kombinaci na střídačku se spiropentem.
No ale stejně je to všechno svinstvochudáky děti.
jj tak v tomto máš pravdu že pokud se to nezlepší tak po 20minutách zase,oni mu dávají 2vdechy rovnou a pak ještě púo 10minutách 2vdechy Atroventu+ještě bere Prednison5mg+Singulair 4mgvečer a chtějí ho pokusit se dostat zpátky jen na ten Seretide,ale moc nám nedávají naději,
![]()
To je fakt síla! ![]()
Určitě tě všichni chápou, že bys byla radši, kdyby na tom byl byť s potížema, ale daleko lépe a hlavně DOMA!
Je v nemocnici sám?
Gabinka1 píše:
holky v souvislosti s diskusí o kouření - kouříte? Kouřili vaši rodičové? Máte taky astma a alergie? (průzkumná otázka)Moje máti hulila v těhotenství, po narození, po doporučení alergologa, aby aspoň chodila z bytu (ale jako máma je jinak dobrá, ale tohle…). Nejvíc to poctuju, když jsem se odstěhovala a odvykla si. Aspoň co jsem otěhotněla, tak doma větrala a nekouřila a teĎ s holkama.
Holky,já jsem kdysi kouřila a manžel kouří dál ale ne pokud je odma Zdeneček i já uvažuji že z těch nervů se k tomu vrátím.A pokud se kouří tak jedině venku před barákem,nedokážu si představit že když jsou v bytě děti že by se mělo kouřit uvnitř.Je to pro mě nemyslitelné.Za to bych myslím i vraždila
ale i tak si myslím že to tím kouřením není,protože mám stráááášně moc kamarádek které kouřily v těhotenství a kouří dál a děti jsou naprosto zdravé a dokonce i vrcholový sportovci za dorost atd. jo a holky nevíte čím nahradit vápník(normálně jogurtama atd.)když nemůže nic co obsahuje kravské mléko??? Ptala jsem se dr z interny a alergoložky jestli můžu sójovýma produktama a ti se zhrozily že to ani náhodou protže je to ještě víc alergenní než to kravské mlíko.Mám strach aby potom netrpěl ani na lámání kostí.fakt nevím ![]()
Zizalka píše:
Ale jinak mi Ventolin přijde menší svinstvo než Prednison.
Ono určitě je Ventolin menší svinstvo než Prednison,ale stím nic nenadělám.Když mu to pomáhá tak mi nic jiného nezbývá,…furt lepší než abych se musela na něj dívat jak se dusí,bo jak strašně kašle,je vyčerpanej a nemůže kvůli kašli ani spát.Mám ho na BabySeance,ale i tak jsem neustále ve střehu když je doma,protože je to přece jenom přístroj ![]()
Pije umělé mléko?
Můj syn je alergický na BKM, takže samozřejmě jogurty a nic, co obsahuje mléko nejí.
Pije Nutrilon allergy care.
Vápník je i v ovoci…
Zdeneček píše:
tak to je samozřejmě taky blbý.ani toto ti nezávidím,ikdyž se přiznám že první myšlenka byla že kdybyto měl náš Zdeneček tak bych byla štastná ale už vím že je to hloupost. Promin mi tu hloupou myšlenku ale vážně jsme s mým mužem Romanem bezradní .a díky za podporu Karolína
teď nechápu, na co to je reakce (ne ve zlém, faktj sem ztracená) ![]()
co má být hloupá myšlenka?
Tu bezradnost chápu. Jak řikam, proti vám jsme v pohodě, pže nejsme v nemocnici…navíc tak často a tak dlouho…
Chlapům se posmíváme, že umíraj na rýmu…ale ve skutečnosti jakmile má Aneta rýmu, mam nervy v hajzlu doslova, pže vim, co bude následovat…nenapadá mě způsob, jak jí pomoci, co víc udělat…
Netušim, kdybych tušila, udělam cokoliv…
A kdo o něj teda pečuje? Myslim odbornost? Chodíte na plicní nebo alergo nebo někam? Nebo pediatr a pak nemocnice podle potřeby?
Já se pokaždý děsně rozčílím, proč ty děti musí trpět:( Ať jde o cokoliv…
Zdeneček píše:Zizalka píše:Ono určitě je Ventolin menší svinstvo než Prednison,ale stím nic nenadělám.Když mu to pomáhá tak mi nic jiného nezbývá,…furt lepší než abych se musela na něj dívat jak se dusí,bo jak strašně kašle,je vyčerpanej a nemůže kvůli kašli ani spát.Mám ho na BabySeance,ale i tak jsem neustále ve střehu když je doma,protože je to přece jenom přístroj
Ale jinak mi Ventolin přijde menší svinstvo než Prednison.
To je jasný, když to prostě jinak nejde, tak je to to menší zlo.
U nás jsem prostě tak závažný důvod neviděla, abych mu to dávala.
Zizalka píše:
To je fakt síla!![]()
Určitě tě všichni chápou, že bys byla radši, kdyby na tom byl byť s potížema, ale daleko lépe a hlavně DOMA!
Je v nemocnici sám?
Jj bohužel je sám,a my 3jsme sami doma(RomanLojzíček-4roky a já)Roman ten tam sním být nemůže protže musí chodit do práce(někdo to musí já nesmím),já jsem sice na MD ale mám i invalidní důchod,protože jsem těžká astmatička(dýchám jen na 56%) a nesmím chytit ani virózu nebo skončím na ATB a na Solumedrolu(medrol do žíly) a to tak že mi je podáván s inhalacema v nemocnici při hospitalizaci. a Lojzíček by jim tam moc nepomohl
Tak pokud nesmí KM, tak by měli poradit doktoři, ne, co má pít? Nějaké to hypersupernaštěpené mléko?
Zdenečku, za sebe - proboha prosím nepodlehni a nezačni kouřit. jen bys to zhoršila:(
Jako na alergu se mě ptali, jestli kouříme. Říkám, ne, nikdo a když ,tak venku. A pak mi došlo, že jsme bydleli na patře se švagrem a ten tam kouřil v pokoji a my na druhém konci, ale kolikrát to bylo až k nám…a mě už u máti doma, ač větrá a nehulí, když máme dorazit, bolí hlava běsně, já to tam cejtim furt…neni mi ani příjemný dát jí pusu ![]()
Ctu, že na alergo chodíte (až co jsem napsala:) )…a nějaká vyšetření? Kde vůbec ležíte?
Zizalka píše:Zdeneček píše:Zizalka píše:Ono určitě je Ventolin menší svinstvo než Prednison,ale stím nic nenadělám.Když mu to pomáhá tak mi nic jiného nezbývá,…furt lepší než abych se musela na něj dívat jak se dusí,bo jak strašně kašle,je vyčerpanej a nemůže kvůli kašli ani spát.Mám ho na BabySeance,ale i tak jsem neustále ve střehu když je doma,protože je to přece jenom přístroj
Ale jinak mi Ventolin přijde menší svinstvo než Prednison.To je jasný, když to prostě jinak nejde, tak je to to menší zlo.
U nás jsem prostě tak závažný důvod neviděla, abych mu to dávala.
tak to ti věřím asi se v tom taky tak trochu vyznáš nebo už víš co si dovolit,já jsem ale nechtěla nic roskovat i když si myslím že se vtom orientuju už dost,ale přece jen je to malinký stvoření (mno prý už tak malinký není cca 80cm) a volala jsem si i skrz to jak často mu můžu dát ten ventolin,tak mi řekly že je tak malinký že mi po telefonu nerisknou radit at dojedeme nebo at si zavolam RZP a když jsem ji volala,tak mi na dispečinku řekly že dítě není ohrožena nějak zvlášt na životě tak at si ho odvezeme samy
Zdeneček píše:Zizalka píše:Jj bohužel je sám,a my 3jsme sami doma(RomanLojzíček-4roky a já)Roman ten tam sním být nemůže protže musí chodit do práce(někdo to musí já nesmím),já jsem sice na MD ale mám i invalidní důchod,protože jsem těžká astmatička(dýchám jen na 56%) a nesmím chytit ani virózu nebo skončím na ATB a na Solumedrolu(medrol do žíly) a to tak že mi je podáván s inhalacema v nemocnici při hospitalizaci. a Lojzíček by jim tam moc nepomohl
To je fakt síla!![]()
Je v nemocnici sám?
a to jsi psala o tom, že zvažuješ, že bys kouřila? To snad ne!