Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Gabinka1 píše:
no on je ventolin a spiropent totéž v podstatě. Aneta ho měla jako dýchátko, ale měla to skoro 2 týdny, čili se to muselo vyměnit. A v akutní fázi mi přijde, že zabírá paradoxně líp, ačkoliv ventolin šel přímo do průdušek, že jo…njnPrednison fíha. Měla jsem loni a krom toho, že nepomohl, tak mi po tom bylo tak zle a tak jsem se rozežrala a psychicky rozhodila, že příště budu doufat, že mi napíšou radši Medrol (kterej jsem dostávala 2 týdny v kapačkách)..
Ale pro prcky mazec teda…:(
chodíme do imuno centra v centru Phy a pedra je chválila, že nejsou za každou cenu chemičtí…tak aspoň něco, no…uvidíme
Hele v jaké formě vůbec dávaj takovým prckům ten Prednison? By mě docela zajímalo..
My vyfasovali normálně léky a prý rozdrtit… ![]()
Mně přišlo, že ten Spiropent mu nějak nezabíral a navíc bylo umění ho do něj dostat.
Po Ventolinu se zklidnil. Občas musel dostat za 20 minut další vdechy, ale zabíralo to.
Každou noc chodím koukat, jestli dobře dýchá. On třeba i kolikrát normálně spal, ale zatahoval, tak jsme ho museli vytáhnout a dát dýchnout.
Minule měl tenhle záchvat po dlouhém vysávání. Takže už se bojím uklízet. ![]()
Náš nejstarší chodí školky, ale prostřední ne, takže tam je to horší… Navíc jsou teď taky furt nemocní.
Pokud máš tu možnost, tak ty lázně zkus.
Já bych tam byla sama se třema na mašli. ![]()
Za mlada, teda spíše za mala jsem taky byla se ségrou v ozdravovně.
Ani nevím proč… Asi se nás rodiče chtěli na chvíli zbavit. ![]()
Holky.....Prednison dostal malej i ted na pohotovosti…kde mu ho po inhalaci sestřička rozdrtila a dala lžičkou…
Ale teda opravdu jsem se zhrozila,když jsem viděla,co obsahuje…
Kamarádky malá se po něm v noci vzbudila,že po ní lezou hadi.....šílenej řev a nebyla k utišení
co se týče aplikace, zkraje jsme se rvaly. U Ketofu si zvykla a byl to rituál, takže pokud to šlo, další sirupy a kapky jsem jí dávala do toho ketofu. No a teď se naučila spolupracovat, i když jí to nechutná (ale Klacid teda neprošel ani násilím ani nijak, ten posílám na SUKL)…i dejchátko, i vysavač na nos…tak už to jde…
Njn, ale jsou jí 2roky, tak tam už to o domluvě bejvá ![]()
Petra Z píše:
Holky.....Prednison dostal malej i ted na pohotovosti…kde mu ho po inhalaci sestřička rozdrtila a dala lžičkou…
Ale teda opravdu jsem se zhrozila,když jsem viděla,co obsahuje…
Kamarádky malá se po něm v noci vzbudila,že po ní lezou hadi.....šílenej řev a nebyla k utišení
Fuj, to je teda hrozná představa!
Zizalko…to je vid…
a oni to dávají dětem…matyáš ho dostal poprvé ve 3 měsících…a pak i na doma.Ale nedala jsem mu ho,když jsem o něm vyčetla tady na netu ty hrůzy.
No ale na pohotovosti jsem se nějak neodvažovala protestovat.
Gabinka1 píše:
co se týče aplikace, zkraje jsme se rvaly. U Ketofu si zvykla a byl to rituál, takže pokud to šlo, další sirupy a kapky jsem jí dávala do toho ketofu. No a teď se naučila spolupracovat, i když jí to nechutná (ale Klacid teda neprošel ani násilím ani nijak, ten posílám na SUKL)…i dejchátko, i vysavač na nos…tak už to jde…Njn, ale jsou jí 2roky, tak tam už to o domluvě bejvá
Co to je SUKL? ![]()
Náš má teď 17 měsíců a dýchátko už je celkem vpohodě. Antibiotika neměl, ani při těch průduškách, to měl jen Sumetrolim.
Klacid má teď ten nejstarší (skoro 6 let). Ten teda naštěstí spolupracuje. ![]()
Petra Z píše:
Zizalko…to je vid…
a oni to dávají dětem…matyáš ho dostal poprvé ve 3 měsících…a pak i na doma.Ale nedala jsem mu ho,když jsem o něm vyčetla tady na netu ty hrůzy.
No ale na pohotovosti jsem se nějak neodvažovala protestovat.
Fakt hnus. Jo, prý to normálně dávají… To říkali i naší doktorce po telefonu z alerga v Motole.
Taky jsem si početla a teda fakt blééé!
Jsem ráda, že jsem mu to nedala. Zas tak hrozně mi nepřišel, abych mu to musela dávat.
Já jsem zvědavá, co nám napíše zakladatelka… Fakt jim tu situaci nezávidím. ![]()
SUKL je státní ústav pro kontrolu léčiv. Jsem přesvědčená, že to balení Klacidu nebylo v pořádku (neměly jsme ho poprvé, lžičku olizuju, takže můžu hodnotit)
Aneta ATB už několikrát měla, když to nezachránil Spiropent…
Starší už nedržkuje taky:D A to i když je to humus. Lepší is to odpustit, no…ale co, že jo ![]()
jo a párkrát nám pedra napsala protazin, ale ten teda dávám opravdu jen v nejvyšší nouzi, pokud nezabere nic (a to ani homeo, který na suchý dráždivý dávám občas, když je hůř)…stejně jako nám napsala bez diskusí diazepam - no tak ho mam doma a nepoužila jsem ani jednou.
Ale pokud bych si myslela, že to dát mam, dala bych. občas je to svinstvo menší zlo…mam na podobné věci názor atím se řídím spolu s názorem doktora. Doktory průběžně měnim, takže zatim důvěřuji a dá se diskutovat (já šla podle toho, že mě osobně spolehlivě odrovná půlka protazinu na hodně dlouho)
Gabinka1 píše:
SUKL je státní ústav pro kontrolu léčiv. Jsem přesvědčená, že to balení Klacidu nebylo v pořádku (neměly jsme ho poprvé, lžičku olizuju, takže můžu hodnotit)Aneta ATB už několikrát měla, když to nezachránil Spiropent…
Starší už nedržkuje taky:D A to i když je to humus. Lepší is to odpustit, no…ale co, že jo
Aha…
To je teda síla. Dali ti to už naředěné? Manželovi v lékárně jo.
Prostřední čtyřleťák má celkem výdrž. Ten dává i echinaceové kapky a ani nějak moc neodmlouvá. ![]()
To já mám teda s nima problém a vůbec se vším, co je hořké. ![]()
Tak Protazin vím,že byl ted v tom inhalátoru,co mu namíchali na pohotovosti…
Ale když jsem ho viděla,klidně bych mu dala i ten Prednison,jen at se mu uleví…
Vím,že laryngitida je něco jiného,než astma,ale holky,může být do budoucna astmatik???
nevím,ptám se… ![]()
ono to vzájemně automaticky nesouvisí. Takže astmatik laryngitidu mít nikdy nemusí a kdo má laryngitidu být astmatik nemusí.
Bára měla laryngitidu dvakrát, projevy astmatu zatim nemá, má AE.
Aneta laryngitidu neměla a má astma.
Já mam laryngitidu v únoru a v listopadu a k tomu mam astma
Ten Klacid naředěný byl, ale přesto všechno to pořád bylo nepoživatelné, jako voda s pískem. Doslova. A to s podobnými věcmi zkušenost včetně samotného Klacidu opakovaně máme. Tenhle byl vyloženě divnej.
Bára echinaceové kapky od Aromaticy dává, sice prndá, ale i si o ně řekne. Už si zvykla. Aneta je dávala taky (horší než Zyrtec kapky to nebylo), ale alergolog nám to zakázal.
holky v souvislosti s diskusí o kouření - kouříte? Kouřili vaši rodičové? Máte taky astma a alergie? (průzkumná otázka)
Moje máti hulila v těhotenství, po narození, po doporučení alergologa, aby aspoň chodila z bytu (ale jako máma je jinak dobrá, ale tohle…). Nejvíc to poctuju, když jsem se odstěhovala a odvykla si. Aspoň co jsem otěhotněla, tak doma větrala a nekouřila a teĎ s holkama.
Gabinka1 píše:
holky v souvislosti s diskusí o kouření - kouříte? Kouřili vaši rodičové? Máte taky astma a alergie? (průzkumná otázka)Moje máti hulila v těhotenství, po narození, po doporučení alergologa, aby aspoň chodila z bytu (ale jako máma je jinak dobrá, ale tohle…). Nejvíc to poctuju, když jsem se odstěhovala a odvykla si. Aspoň co jsem otěhotněla, tak doma větrala a nekouřila a teĎ s holkama.
Rodiče nekuřáci a my taky. Ale sousedi všichni doma hulili jak fabriky (děti ne děti) a ještě si stěžovali, že jejich děti kašlou.
Občas (spíš často) jsme tam chodívali si hrát s jejich dětma. Nechápu, že mě tam naši pustili, já bych tam teda ty svoje nepustila ani přes práh. Mamka tam taky často chodila, i když ji kouření dost vadí. Mimochodem je taky astmatička.
ahoj taky mám astmatičku, dnes už má 6 let ale začlo ji to v půl roce. Prednison občas použiji jen ve výjmečných situacích.
Co se týká ventolinu a spiropentu, jak tu někdo psal že po dvaceti minutách další vdechy. vždyt ventolin se může až po šesti hodinách ne? Nám ho teda nikdy víckrát nedali ale mohli jsme ho v kombinaci na střídačku se spiropentem.
No ale stejně je to všechno svinstvo
chudáky děti.