Astmatické a alergické dítě - v srpnu do Turecka?

14
27.2.13 09:17

Astmatické a alergické dítě - v srpnu do Turecka?

Ahoj,
mám 5,5 letého syna, který je astmatik (máme inhalátor) a má (mimo jiné) potravinovou alergii a celkově oslabenou imunitu :(. Manžel chce malýho vzít v srpnu do Turecka (oblast Side). Mě osobně se to moc nelíbí, protože syn nemůže mít klimatizaci a ani nevím, jak to tam je s jídlem…nemáte někdo prosím nějaké zkušenosti, jak s Tureckem v srpnu a s místním jídlem tak i s „nemocným“ dítětem v těchto podmínkách?
díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
27.2.13 09:24

V Turecku jsme byli v srpnu a bez klimatizace v pokoji by se tam nedalo fungovat a ani spat, bezne tam bylo kolem 38 stupnu. Takze my pousteli klimosku na 26 stupnu na noc, jinak se clovek nevyspal…

Ja bych jela radeji v cervnu nebo v zari, nejsou tam uz ctyricitky. Jinak se stravou neporadim, my tam byli dvakrat vzdy ve 4* hotelu s all inclusive.

• Citovat
  • Upravit
21848
27.2.13 09:26

V Turecku byli naši, já ne. Klima v pohodě, můžeš ztlumit, jídlo all inc., šílenej výběr, ovoce, všechno možný. Třeba na Kubě trpěli hlady, Turecka bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fey
150
27.2.13 09:26

Moje teta tam jezdila se sestřenkou a každý ráno cca v 5:00 jezdila na pláži, protože v tu dobu dává hodně jodu a sestřence se astma vždycky o dost zlepšilo, jinak skrz jídlo to už nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
27.2.13 09:30

Pokud bude syn nastupovat v září do první třídy, vzala bych ho do Turecka spíš v červnu, pokud ještě ne, jela bych klidně v září. V srpnu tam bude opravdu hodně vedro, ale u moře a bazénů se fungovat dá (mimo polední špičku - to jsme bývali na pokoji). Se stravou u alergiků si myslím že není problém, protože si vyberete to, co syn právě jíst může. Určitě doporučuji minimálně polopenzi. A s sebou být vybaveni léky - i těmi co si myslíte že už skoro nepotřebujete. Je dobré předem zajít na alergologii kam syn chodí, tam ho vybaví léky navíc na celý pobyt. Můj syn má alergii mimo jiné i na chlor, takže tam mu například vadil sladkovodní bazén (hooooodně chlorovaný), do bazénu s mořskou vodou a do moře chodil rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
27.2.13 09:37

Dceři bylo 4 měsíce, když jsme zjistili, že je alergik, atopik, astmatik :) Stále nemocná, byl to děs…u moře jsme byli, když ji bylo 10 měsíců a v pohodě, naopak-jim to prospívá. Máte v inhalátorech kortikoidy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
27.2.13 10:14

Oba se synem jsme astmatici - s trvalou medikací, byli jsme v Turecku v červenci, oblast Antalya - Kemer v 5* hotelu, z jídla bylo možno vybírat v pohodě, nabídka byla široká.
Klimu jsme měli taky jen na noc, přes den jsme byli venku u bazénů, pod stromy ve stínu :-)
Ač mívám problémy s přechodem do teplejšího klimatu spíš já, tak tam se mi dýchalo super, oproti mé milované Itálii.
Dr. nám dala sebou ale i atb., kdyby náhodou (měli jsme seznam léků zkonzultovaný s naší dětskou dr.)

Užili jsme si to tam bez problémů, jen první dva dny jsme oba pokašlávali, ale to je normální při změně (i když jedeme na hory)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí