Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Veverkaaa nedávala sem nikdy a u toho hippu jsme skončili proto, že mívala koliky a ten hipp snesla, nutrilon třeba absolutně ne…to je jak je každé dítě jiné.
Mně na ty punčocháky upozornila pediatrička, že to není nic moc, pak sem pročetla několik diskuzí, kde taky byly na legínkách a bylo to…víš, je otázka, jestli to není jinak u starších dětí, malé bylo vlastně loni v zimě rok a půl, takže už chodila i venku hodně a tak a tam se možná ty punčocháky víc třou o tu kůži, jakože třeba různě popojíždějí nebo nevím…
Tu zimu předtím, když jí bylo okolo půl roku, tak měla taky normálně punčocháky. ![]()
@Veverkaaa Mám stejně starýho kluka. Atopák mu vylezl někdy kolem 1m věku. Byl celý zlitý. Za ušima a pod krkem mu to mokvalo. Normál sem koupala jeden den v Linole, druhý den v černým čaji. Mazala sem ho Biodermou Atoderm PO zink celýho. Na mokvající části sme měli Fucidin H - zabral super.
Ted ho koupu v Bioderma Atoderm PP Gel moussant a mažu A-dermou exomega krémem - paní v lékárně říkala, že její syn je atopik a toto jediný mu pomohlo. Ale musím zaťukat, od té doby je v poho. Teda teď má trošku za uchem ale to už je prd oproti tomu jak vypadal.
Jinak sem vždycky koupala každý den.
A taky jedeme na biodermě abc nebo přímo té řadě pro atopiky, i když už se ten ekzém rok neobjevil. A-derma nám vůbec nepomáhala, dětské mastičky s konopím taky ne, ovesné koupele taky ne, eucerin taky ne…ale ono to bude všechno hodně individuální. ![]()
@Veverkaaa Co se jídla týká, tak jí všechno co může dítě jeho věku
Zatím sem nezaznamenala, žer by měl s něčím problémy. Maso všelijaké. Zeleninu. Přílohy taky všechny. Pije normálně sunar complex ![]()
@Veverkaaa ahoj, malicka ma take atopickou kuzi, ale ne v tákovem meritku, spis drsna mista, ktere ji mirne svedi,,ozisko se ji udela cas od casu - ja se kortikoidum branim zuby nehty, vim od sebe je to chvilkova spasa, ale d´ve vysledku kuzi oslabuje, to nemluve o jatrech atd, tomu adventanu bych se vyhybala…
prave kuli ekzemu mela nase malla do rika um Nutrilon alergy care a bezmlecnou dietu, pak jsem zacala davat norm. sunar a je bbez reakce, ale mlecne vyrobky vseobecne neji. zkus se domluvit s doktorkou, ona ti ten NAC muze napsat na recept. Normalni mliko bych rozhodne minimalne do roka nedavala a to same mlecne vyrobky omezene…nechapu proc vam rikala nejist kure a krutu
mozna kuli hormonum, nevim
promazavam Exomegou a ted jsem koupila neco od Uriage, sprchuju teda kazdy den ale bez mydla a peny, take mame od kozni delanou masticku Cutylan, na promazavani take ujde a pak jsem jeste koupila nove kkrem Dermalex repair (je i relativne levny) a zkousela jsem na sobe a je opravdu jemny. prave ten je vhodny na ty zarudla a uz svediva mista a pak se to snazit udrzovat co nejvice v klidove fazi. Te kosmetiky jsem vyzkousela vic, vubec se me treba neosvedcila Bioderma. je blby ze je to realtivne nakladne, me malicke kuze prijde mesicne tak na 1000
oblikat jen do bavlny, hlidat jidlo - cerstve ovoce ale i zeleninu (ja mam treba na syrovou korenovou zel, kk´bbrambory, maso alergii - varit mmusim v gum. rukavicich)
pak me jeste kozni poradila posilit imunitu, davam sirup Betaglukan - je vhodny uz od 6m
no je toho hodne, ale jak jsem psala hlavne se snazit zklidnit a pak udrzovat, pravidelne promazavat (rano, vecer). fenistilu na svedeni neverim, ten nedavam
je to beh na dlouho trat, ale je zde urcity predpoklad ze s prodelanymi hormonalnimi zmenami to muze vymizet ![]()