Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
Chtela bych se poradit, jak dal postupovat. Treba se tady nekdo s necim podobnym setkal…
Koupila jsem na aukru detske povleceni. V popisu aukce bylo napsano: krasne povleceni s krteckem v perfektnim stavu. Od pani mi prislo povleceni potrhane a zasivane. Jeste ke vsemu hlavne na polstari, takze to jde dost videt. Bylo to takove to castym pouzivanim vytvorene potrhani, povleceni bylo hodne seprane. Pani jsem napsala, ze chci povleceni vratit, ze neodpovida popisu a je v tomto stavu pro me bezcenne. Pani mi napsala, ze se omlouva a ze ona povleceni koupila od nekoho ve stejnem stavu (
) a ze je ji lito, ze nejsem spokojena. Dal nic.
Napsala jsem mail zpet, ze tedy povleceni posilam zpet a at mi vrati penize zpet na muj ucet. Pani si ale zbozi odmitla prevzit, i kdyz jsem ji opakovane upominala, ze jej ma na poste, takze mi prislo zpet. Povleceni pani zpet proste nechce, po x mailech mi nabidla kompenzaci v hodne pulky ceny povleceni (bez postovneho, tc uz dvojiho) a at si ho tedy necham. Ja jej ale take v tomto stavu nechci. Potrhane je pro me take bezcenne a po tech sporech bych uz ho male na postel stejne nedala… Napsala jsem na aukro na centrum sporu, ale od nich mi prislo, ze nedokazi posoudit, na ktere strane k poskozeni doslo
a ze se mam s pani domluvit a ze oni do toho zasahovat nebudou. Coz mi prijde hodne pritazene za lasy- prece nedostanu perfektni povleceni, potrham jej, zasiju, atd…
Co muzu delat, kdyz pani se proste dohodnout nechce. Kdyby ale popis aukce odpovidal skutecnosti, nikdy bych na aukci neprihodila a tento spor bychom neresily. Prosim o radu, co s tim
nesetkal se tu nahodou nekdo s necim podobnym? Taky uz me napadlo se na to vykaslat a na ty 3 stovky zapomenout, ale zase uz z principu to nechci nechat jen tak.
dekuju vsem predem za postrehy ![]()
Ty máš právo ohodnotit vaší transakci a vyjádřit se k tomu, takže když napíšeš komentář negativní, tak to uvidí víc lidí, já se na to třeba dívám na to hodnocení dřív než něco koupím, ale já kupuji jen nové věci, a stejně od lidí kteří mají že jsou ověření a spolehlivý, ti mají u svého jména takové označení, to je poučení pro příště jinak oni na centru řeší kdo je neplatič, nebo kdo nedostal zboží, ale tohle neposoudí bohužel
@Oudrey tak jestli aukro z toho couvá, tak jim přepošli mejlovou konverzaci, kde se paní přiznala k stavu povlečení, jestli jim to jako důkaz nestačí, že tobě do mailu uznala, že je počkozené, ale jelikož se napálila ona, tak to prostě zkusila dál. Třeba se pak rozhýbou, já bych na ně prostě tlačila, ať nařídí paní peníze vrátit. A tý bestii bych udělila takovej negativ, aby si to zapamatovala.
Btw, tohle je sviňárna největšího zrna. Prodávat věci zničené jako nové
a ten sekundární prodej, kdy! Já se napálila, tak to zkusím taky na někoho! to mi je blivno ještě víc. Ale pár slepic se k tomu tady už taky přiznalo ![]()
@Oudrey a hoď odkaz na tu vaši aukci, určitě ji budeš mít ve vyhraných. Nebo aspoň nick prodejkyně, ať si dáme pozor i ostatní ![]()
@Oudrey s tím už asi nic neuděláš, když i to centrum sporů od toho dalo ruce pryč, ikdyž teda nechápu, k čemu tam teda vlastně jinak je
Jediný co ještě můžeš udělat je napsat k paní negativní komentář, že zboží neodpovídalo popisu atd… já si to také hodně čtu, kdo má jaké hodnocení než něco koupím ![]()
@renda81
Ja vim, ale pokud ji ted dam negativni hodnoceni, pocitam, ze mi ho taky da. To jsem tam videla casto i plno kamaradek se s tim setkalo. Taky tim nic moc nevyresim
ja bych normalne nechtela pouzite povleceni. Bylo tam ale krasne, v perfektnim stavu ![]()
@Oudrey i k negativu se můžeš vyjádřit, tak bych k němu napsala, že s hodnocením paní nesouhlasíš, poškozené není v perfektním stavu.
@Jazz27
Taky me to stve uz z principu. To je jako bych ja to ted znovu vystavila a prodavala jako v super stavu
Nechapu, na co cely centrum sporu je. Jak psala renda81, oni asi fakt resi jen kdyz ti neprijde nic nebo nekdo nezaplati. Ve zkratce mi napsali, at se s pani bud dohodnu nebo se obratim na policii. Ja bych se dohodla, ale co mam delat, kdyz ona nechce
A policie kvuli 300? To snad ani nejde. Jo a jeste mi napsali, ze je na libovuli ( do slova) prodejce a vzajemne dohode, jestli zbozi zpet pani prevezme. To tam ale pak muzu vystavit 100 veci ze smetaku s popisem „krasne, v perfektnim stavu“ a nenecham kupujici je vratit. To pak nemusim chodit do prace a budu vydelavat takto.
V zakoupenych uz to nemam, byva to tam snad 30 dni a my uz si chvili s pani i aukrem dopisujeme, ale v mailu ten odkaz mam. Chvilku popremyslim, jestli tu chci dat svuj nick se vsemi svymi nakupy ![]()
Takze myslite hodit to uz za hlavu, povleceni dat na charitu a pani dat negativ?
@Meganie
Vtipny je, ze ja si to normalne taky ctu. Kupovala jsem to vecer v koncicich aukcich. Proste vecerni nuda ![]()
@Oudrey
Zkus znovu kontaktovat sukro a preposlat maily, jinak uz jen negativ s dovetkem, ze mstivy negativ ocekavas…
Je to hnus.
Ja jednou obdrzela dve udajne prenadherne mikinky v top stavu, ehm… dira na prednim dilu, rozparany rukav, flek jak kdyby tim nekdo otrel vapno… no hnuj. A jeste byla madam sprosta. Nicmene jsem z ni penize vytriskala a odpad poslala zpet. Ale co je nejhorsi, mela same pozitivy, a nemalo. Takze nechapu.
Jinak na aukru spokojenost, snad jen ze posledni dobou se hodnoceni jaksi neudeluji
takze to nemusi byt az tak vypovedni.
@BellinkaX
ja taky na aukru nakupuju casto. Prislo mi to bezpecnejsi, kdyz je to pod zastitou aukra. Teda doted. Kdyz napisou, ze je to na jeji libovuli, tak mi to prijde fakt zcestny. Negativ dam. Pani ma 3 neutraly a jinak pozitivni. To taky nechapu. Myslim, ze kolikrat clovek radeji neda nic, nez aby dostal zpet spatny hodnoceni, takze to moc nevypovida ![]()
Obnovuji téma s prosbou o radu. prodala jsem na aukru věci. kupujícímu po zaplacení odeslala na adresu uvedenou na aukru, ale kupující má najednou jinou adresu o které mě údajně informoval, ale nic takového se nestalo. Takže balík leží jinde než kam má být doručen. Jakým způsobem to vyřešit. poradíte někdo?
Napište normálně na Aukro, správcům. Je to kupujícího chyba, že nemá aktualizované údaje. Chtějí vidět i třeba zprávy, co jste si psali. Tak to tam přepošlete.