Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@elizabeta92 ten negativ si podle mě udělila neprávem. To že tam má 2-3 dny je sice hezké, ale na vyřízení obchodu je měsíc, to je doba do které má dojít k dokončení obchodu.
Záruka, s tím asi nepočítej, kupovala jsi asi použitý mobil že? ještě mě napadlo, poslala ti paní záručáky atd. pokud ano, tak ho můžeš dát opravit kamkoliv nemusí to být v místě koupě.
@elizabeta92 No jako jednání paní by mě asi taky přinejmenším nakrklo, ale de facto obchod dokončila ve lhůtě stanovené kdejakým eshopem, možná to je i ze zákona (měsíc). To, že ti ona dala negativ - tak na to právo asi neměla, to bych řešila s aukrem. No a co se týče záruky, záleží, jestli byl novej nebo použitej. Pokud novej, reklamvat u ní, pokud použitej a bez záruky, tak to mluví samo za sebe ![]()
@K.Black paní jsem napsala že by mi nevadilo že mobil došel později, ale to že mi ani na jeden mail neodepsala a pak tvrdila že jí ani jeden nepřišel.. A s tímto jsem se ještě nesetkala a to vlastně snad všechno kupuji přes internet.
A ještě bych zmínila že paní tam už jeden negativ měla, a to taky přes koupi mobilu. A přesně ten stejný problém co já.. Takže v tom asi není tak nevinně
Ano je to použitý mobil a v záruce už není. Takže když na aukru někdo prodává krám a někdo si ho koupí tak s tím nic nenadělá? ![]()
@elizabeta92 co bylo napsáno v aukci? bez záruky? záruka dva roky, rok? to že nefunguje kamarádovi displej si mohl zavinit sám. Telefon přišel a přišel v pořádku. To buď ješt ráda, u nás to bylo horší, pořád nám u někoho visí 3tisíce
Ja obcas taky na aukru nemam zadnou zpetnou vazbu od prodavajiciho a zbozi dojde treba o par dni pozdeji nez jsem cekala, ale ze bych kvuli tomu davala negativni hodnoceni? To opravdu ne. Nejaky cas trva nez dojde platba, pak nachysta zasilku, donese na postu a pak ma posta ca 3 dny na doruceni, takze i to se muze dostat klidne na tyden a pul. Toto bych opravdu nevidela jako problem.
Co se tyka nefungujiciho zbozi - pokud to je pouzite zbozi a v aukci se pise, ze to je bez zaruky, tak neni co resit, s tim se to tam kupuje. Pokud nekdo prodava zbozi v zaruce, tak vetsinou posle papiry, alespon ja to tak delam.
@elizabeta92 já to teď malinko nechápu, mobil fungoval a teď po dvou měsících přestal jít display?
@elizabeta92 jinak to ze pani tvrdi, ze ji maily nedosly nemusi nic znamenat, me se obcas stane, ze maily, ktere maji v predmetu nebo textu aukro, tak mi to hazi do spamu a ja treba do spamove schranky nelezu a pak se divim co tam vsechno mam
mailovou komunikaci neresim, pokud k obchodu dojde v relativne slusnem case
@nikol.ondrášovka teď když se na to dívám tak tam nebylo napsáno jestli je v záruce nebo ne.. Jen že je používáný. Ale v záruce není.
Asi je to už jedno, to máte pravdu. Moje peníze to sice nejsou, ale tohle mi prostě šíleně vadí. Navíc kvůli tomu mám ten negativ a to tam mám jen 4 hodnocení, takže to už s průměrem něco udělá.. Uvidíme co s tím administrátoři udělají..
@K.Black píše:
@elizabeta92 já to teď malinko nechápu, mobil fungoval a teď po dvou měsících přestal jít display?
přesně tak.
@michee já zase nevim co by paní udělalo kdyby napsala mail: „peníze dorazily, do týdne odešlu mobil“.. Taková věta nikoho nezabije a prsty jí z toho taky neupadnou. Poslat peníze jen tak do luftu dělám nerada. A bylo dost zajímavé že po výhružném mailu teda nakonec přišel ![]()
Podle mě byl negativ úplně zbytečný, stačilo dát pozitiv a stáhnout ji hvězdičky za komunikativnost nebo neutrál…takže se nemůžeš moc divit, že ti ten negativ dala zpětně taky, mohla si s tím počítat…
@Lenule15 s tím jsem počítala, ona mi to i napsla, že pokud ho nesmažu tak mi ho oplatí.. Pro někoho je to zbytečný, mě to třeba přišlo na místě.
@michee píše:
@elizabeta92 jinak to ze pani tvrdi, ze ji maily nedosly nemusi nic znamenat, me se obcas stane, ze maily, ktere maji v predmetu nebo textu aukro, tak mi to hazi do spamu a ja treba do spamove schranky nelezu a pak se divim co tam vsechno mammailovou komunikaci neresim, pokud k obchodu dojde v relativne slusnem case
Jj, o tom spamu sjem teď chtěla akorát napsat. Taky už se mi to párkrát stalo ![]()
@Lenule15 píše:
Podle mě byl negativ úplně zbytečný, stačilo dát pozitiv a stáhnout ji hvězdičky za komunikativnost nebo neutrál…takže se nemůžeš moc divit, že ti ten negativ dala zpětně taky, mohla si s tím počítat…
No tady bych to viděla na neoprávněnej negativ z obou stran
Já osobně teda
Potřebuju poradit a trochu si i postěžovat. Na aukru jsem koupila od nejmenované paní mobil. Dala jsem kup teď a ještě ten den jsem poslala peníze na účet. Paní jsem hned napsala mail že jsem poslala peníze a ať mi napíše až jí dojdou a tak podobně..

Dva dny nereagovala, tak jsem jí napsala ještě jeden, abych se ujistila jestli jsem ho opravdu poslala jí. Napsala jsem ať mi napíše kdy zboží pošle. Další tři dny mi opět nic nenapsala, tak to už jsem paní napsala trochu výhružnější mail
Navíc v aukci bylo dodání od obdržení platbi 2-3 dny.. Po výhružném mailu mi za 3 dny dorazil mobil. Sice byl v pořádku, ale to jednání (vlastně spíš nejednání) mě tak nakrklo, že jsem musela dát negativ… Samozřejmě z toho vznikala rozepře a já dostala také negativ (ikdyž nevim za co)..
Jinak, mobil nebyl pro mě, ale objednala jsem ho pro kamaráda a teď mu nejede displej. Kupovala jsem ho tak před dvěma měsíci. Pokud ho budu chtít reklamovat přes paní tak mi nejspíš ani neodepíše a peníze nevrátí.. Jak mám postupovat?