Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
protože mam tento tyden termín, docela usilovně řeším, jak se dopravit do porodnice…konkretně na Bulovku. Říkám si, že autem (pokud by partner stíhal přijet z práce) zaplatíme majlant za parkovné…sanikou se bojím, že mě sprdnou, že nejsou taxikáři a že mě nebudou třeba chtít odvézt tam, kam patřím podle registrace a když už by mě naložili, tak asi nevezmou i partnera…takže nejlíp mi asi vychází taxík? Už mi asi praskne hlava, jak furt zvažuju co a jak… Nemáte někdo zkušenost? Třeba se mýlím s tím parkovným na Bulovce…
děkuji za radu
Já tedy nevím, ale uvažovat kvůli parkovnému o volání sanitky mi přijde dost divné… nehledě na to, že partnera opravdu nevemou.
Taxík nevím, je otázkou jak to máte daleko, jestli to nevyjde podobně, případně jak by se taxikář tvářil, pokud ti třeba praskne voda a on už kvůli tomu nebude moct dál jezdit, ale bude sušit auto. Případně aby tě vůbec chtěl vzít a neřešil že bys mu mohla začít rodit v autě.
Jak je to s parkovným nevím, nikdy jsem to neřešila, nicméně ještě tě tam může partner vyklopit a jet zaparkovat někam do okolních ulic. Nebo domluvit nějakého kamaráda s autem.
@j.a.n.i1 píše:
Já tedy nevím, ale uvažovat kvůli parkovnému o volání sanitky mi přijde dost divné… nehledě na to, že partnera opravdu nevemou.
Taxík nevím, je otázkou jak to máte daleko, jestli to nevyjde podobně, případně jak by se taxikář tvářil, pokud ti třeba praskne voda a on už kvůli tomu nebude moct dál jezdit, ale bude sušit auto. Případně aby tě vůbec chtěl vzít a neřešil že bys mu mohla začít rodit v autě.
Jak je to s parkovným nevím, nikdy jsem to neřešila, nicméně ještě tě tam může partner vyklopit a jet zaparkovat někam do okolních ulic. Nebo domluvit nějakého kamaráda s autem.
Souhlasím
Parkovné tam je tuším 50,– za každou započatou hodinu, první půl hodina zdarma.
Já to řešila dle denní doby - věděla jsem, že v dopravní špičce můžeme jet autem třeba dvě hodiny, takže pak bych volala sanitku. To má ale ta negativa, že nemusí vzít chlapa a ten by se tam nějak musel dopravit sám. Nakonec jsme jeli v pět ráno a trvalo to dvacet minut, tak bylo jasno. Předem jsem si ale vyřešila, kde se tam dá parkovat (přes den v okruhu několika set metrů od porodnice, což v kontrakcích nic moc) a co to stojí, nakonec to bylo nějakých 30 Kč na hodinu (a v noci dokonce nic), což by nás opravdu nezruinovalo. A pokud by to v porodnici odhadli na mnohahodinový porod, furt by měl chlap dost času někam přeparkovat, kdyby chtěl.
O taxíku jsem ani neuvažovala, jednak z výše zmíněného důvodu (co když v něm praskne voda), druhak v zácpách uvízne stejně jako vlastní auto a za třetí vzhledem k naší vzdálenosti porodnice by to rozhodně nevyšlo levněji než parkovné. Ale hlavně, když já prohlásila, že jedeme rodit, tak jsme jeli do dvou minut a nemusela jsem čekat, až se k nám nějaký taxík doplácá.
Máte-li provozuschopné auto, zjisti si přesně, jak je to s parkováním a jak se tam dopravíte a jeďte s ním. Nebude-li zrovna auto k dispozici nebo bude chlap v práci, zavolej sanitku, pokud už nebude porod rozjetý do stavu „za pět minut je venku“ a tebou vybraná porodnice se nenachází desítky kilometrů daleko, vezmou tě tam bez řečí. Nebo i s řečma, ale měli by vzít ![]()
Pokud je to první dítě, tak s tím moc nepočítej, že tě dvakkrát zabolí břicho a je po všem .DDD (vyjímky taky jsou:D) Pokud nebude špička volej manžela, když nebude moct manžel zavolej si sanitu, porod je myslím dobrý důvod pro převoz do nemocnice. Parkovné je hnus u nemocnice, ale určitě se najde místo, kde může přeparkovat.
Já jsem se registrovala na Vinohradech, kde jsem také rodila.
Vybrala jsem si Vinohrady protože bydlím před bránou a říkala jsem si, že bych se tam v nejhorším nějak doplazila. HAHA
Nemusíš se bát, že by ti sanitáři vynadali, co jsem tak slyšela tak vozí do porodnice normálně. Jen paní co ležela semnou na pokoji říkala, že je registrovaná do Horoměřic a nakonec rodila ve Vinohradech.
Taky bych to tak viděla, manžel tě hodí na příjem a zatímco budete vyplňovat papíry, tak si přeparkuje. No a pokud by ses už rozsypávala, tak ty dvě kilča holt obětujete
Sanitku bych volala asi ve špičce, pokud bych měla hustý kontrakce (tj. že by mi lezly oči z důlku) a třeba prasklou vodu nebo tak nějak. Ale zase každý porod je jiný, četla jsem tu i děvčata, které tak nějak pobolívalo bříško a už byly v půlce
Stejně je to na tobě, jak se budeš cítit.
U svého prvního jsem pořád špekulovala, jak to z Nuslí seběhnout do Podolí a nakonec pohodička, v noci, přijeli jsme hodně včas, ale problémy s parkováním si nepamatuju, tam je - myslím - u příjmu parkování zdarma nebo mě s tím manžel nezatěžovat ![]()
EDIT: tak v Podolí je to stejné
Příspěvek upraven 29.10.12 v 09:54
Na Bulovce je parkování docela dráhy. 50kc hodina a to bez výjimky snad jen první pul h zdarma
No tak ať tě tam partner hodí autem, než jim tam vyplníš ty jejich lejstra, tak odjede z areálu a zaparkuje poblíž a pak ať dojde pěšo nebo dojede sockou. Nevím, jak se teď dá parkovat u Bulovky, před pár lety to ještě šlo tak do 500 m od vchodu auto upíchnout. ![]()
Sanitka tě odveze tam kde je to nejblíž, ne kde jsi registrovaná, já jela do porodky taxikem, už jsem měla prasklouu vodu, tak jsem si sebou vzala ručník a vše v pohodě ![]()
Ty jo, to pěkně zdražili parkovné tedy. Bývala první půl hod zdarma a další za 12kč ![]()
Jinak zaparkovat lze před tou branou. Vždy jsme nějaké místo našli. Případně můžeš jet tou sanitkou (v tom nevidím problém) a on MHD, pokud jste odsud, měl by manžel i dobré spojení.
Tak my jsme s manželem do porodnice jeli taxíkem
, ale proto, že auto nemáme (jinak bychom jeli autem). Proto jsme dopravu také celkem řešili. Sanitku bych volala v případě, že by byla dopravní špička a silné a časté kontrakce, případně bych byla sama doma.
Jinak cesta taxikem v pohodě, moc milý pan taxikář, dokonce se snažil jet tak, aby to moc nedrncalo. Prý už zažil i porod v taxíku, tak by ho asi jen tak něco nerozhodilo
. Vodu jsem prasklou neměla, tak jsem si pod sebe dala jen jednorázovou přebalovací podložku pro jistotu. Kdyby voda třeba jen pomalu odtékala, dala bych igelit a přes to deku, abych nemusela řešit mokrý sedadla. Naštěstí vše v pohodě, byli jsme v porodnici za chvíli a voda praskla až těsně než šel malý ven (nechtěla jsem ji píchnout).
@Lenka-K-85 píše:
Sanitka tě odveze tam kde je to nejblíž, ne kde jsi registrovaná…
Tohle není tak úplně pravda, v rámci Prahy většinou vozí dle registrace, pokud není obava, že by člověk porodil v sanitce. Ono i pro ně je to jednodušší.
@j.a.n.i1 aha tak to se omlouvám, jen si myslím, že ta sanitka je taková poslední možnost a je to trošku zbytečné… ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.