Autismus? Proč?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3236
20.1.22 13:36

Omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17907
20.1.22 16:20
@Anonymní píše:
Omlouvám se možná za nevhodný dotaz, ale holky, co máte doma potvrzeného autíka - teď zpětně když se zamyslíte, byli nějaké znaky autismu už v miminkovském věku? Že třeba něco miminko/batole nedělalo, umělo něco napřed, nebo vůbec?

Z dvojcat ta v miminkovskem veku „jina“ byla dcera, ktera PAS nema. Jeji bracha-dvojce byl jako mimino standardni, projevy PAS mel cca od 2 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RamonKa78
25.4.25 16:59
@Anonymní píše: Více

Mě bude 47.let. Jsem autista od mala, plus ADHD. Sestry rovněž autistky s epilepsií, plus mentální retardací a srdeční vadou. Jeden z bratrů má dokonce schyzofrenii a epilepsii. Autismus není móda, je zakořeněný geneticky někde. Můj 3.lety syn je rovněž autista. Otec byl lékař, vše mi vysvětloval a je toho názoru, že autismus je na celý život a nedá se vyléčit.

• Citovat
  • Upravit
29.8.25 01:25

Mám doma taky autistu, bohužel nejtěžší stupeň a začalo to vše tak kolem 18 měsíce.
Asi k tomu pomohlo i očkování, které to vše spustilo. Když byl syn malý bydleli jsme na vesnici v RD. Syn byl v té vesnici nejšikovnější oproti stejně starým dětem, už v roce chodil na nočník sám si čistil zuby a hlavně miloval jídlo, papal vždy vše a mluvil. Pak přišlo na řadu očkování i když byl trochu nachlazený dr mi tenkrát říkala že je vše v pořádku, že rýma nevadí, po očkováni cca 2dny se vše změnilo, malý dostal oboustranný zánět středouší, bolestí zvracel a měl šílené horečky no i na doporučení lékařky na pohotovosti mu lékař uši nepíchnul že kapky do uší zaberou, no nezabrali. Další den jsem šla s malým k jiné dětské dr a dostal antibiotika, a ouška sama praskla. Malý mi zůstal jen ležet a od té doby vše bylo horší a horší. Přestával mluvit, začal se počurávat, nic ho nebavilo z hraček co dříve měl rád, začal vše roztáčet, třepat rukama a všeho se bál. Začal se kolotoč lékařů, ale nic já jsem byla jen hysterka malý se jen opozdil… to se klukům stává podle psychologa a řekl že má vývojovou dysfázii.
Jenže malý se vůbec nelepšil ba naopak přestal úplně mluvit, přestal jíst, přestal chodit na nočník, začali se panické strachy ze všeho jen né ze silnice. Do jeho 3let mi nikdo nevěřil, až paní z neurologie mi řekla že se jedná o dětský autismus, ale aby to nebylo málo stále se vše horší. Dnes je mému chlapečkovi 8 let chlapeček, který do roku a půl uměl vše neumí nic, je neverbální, celodenně na plenách, nemluví, nechce jíst, nezvládá chodit.
Má Těžký autismus s těžkou mentální retardací, poruchu příjmu potravy je na úrovni 6-12 měsíců a stav se jeví už jako setrvalý… 6 let čekám až řekne zase mama, tata ale prostě nic :,( :,(
Stále se stím nemůžu smířit, je to moje usměvavé sluníčko.

https://donio.cz/…t-pro-kubika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect