Autista v 1. třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2834
26.1.15 14:38

Určitě to nebude „těžký“ autista. Sice máme módu integrace a inkluze, ale ještě pořád platí pravidlo, že do klasické ZŠ může být zařazeno dítě maximálně s lehkou mentální retardací. Takže to bude spíše dítě s PAS, určitě bude mít asistenta. Dceru bych nijak nepřipravovala, neděsila, nech to na učitelce. Mám ve třídě taky děti s LMR, jednoho středňáka s výbuchy agrese, který bude přecházet na praktickou školu - děti je berou, jsou prostě takoví, jací jsou, určitá „opatření“ taky máme zavedena… Chlapečka autistu máme v přípravce, druhého v MŠ - začlenili se, ale na ZŠ už k nám nenastoupí. A není to o tom, že by nevyšli s dětmi… Já bych dneska měla větší strach z toho, že jich ve třídě bude 28, než z toho, že tam bude autista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.1.15 14:40
@Anonymní píše:
@marra2 důvodem by bylo ublížovani, fyzické napadení…prostě, pokud muzu, udělám maximum proto, aby se mému dítěti ve škole líbilo a dařilo a jelikož dobře vím, že některé problémy se vyresi až přechodem na jinou školu, v případě nezdaru při jejich řešení váhat nebudu :*

Aha. A jaký smysl tedy mělo, když jsem ti tady dlouze vysvětlovala, v čem je podstata vysokofunkčního autismu? Fyzicky napadnout může tvoje dítě i zcela zdravý spolužák a upřímně, je o dost pravděpodobnější, že se to stane. Ten integrovaný chlapeček bude s největší pravděpodobností o přestávce sedět v lavici a vybarvovat si čtverečky ve čtverečkovaném sešitě. Navíc tam s ním bude asistentka - matka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.15 14:42

Dalším důvodem by bylo učební prostředí, které by neumoznovalo klidnou výuku

• Citovat
  • Upravit
2895
26.1.15 14:49
@Anonymní píše:
Dalším důvodem by bylo učební prostředí, které by neumoznovalo klidnou výuku

A budeš i takhle rozhodovat v případe, ze vyrusovat budou zdravé děti? Mela jsem možnost byt několik dni ve třídě a ver tomu, ze to co tam předváděli zdravé děti, to by můj syn neudělal. Už z toho důvodu, ze bude MIT asistentkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.1.15 14:50
@Anonymní píše:
Dalším důvodem by bylo učební prostředí, které by neumoznovalo klidnou výuku

Pokud by to chlapeček nezvládal, byly by inkluze ukončena a on pravděpodobně přeřazen do praktické školy. Takž bys nemusela svou dceru přehlašovat. Měnit školu v průběhu školního roku je pro dítě těžké a navíc pak byla ona to dítě, které ostatní neznají už ze školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
26.1.15 14:53

@Bábrdl Ja vim, ale dovedes si představit jak už jsem alergická na takhle premyslejici lidi? Postižené dítě=snad sikanator a agresivní jedinec? A prit jsou to hlavně oni kdo jsou šikanování. Vadí mi, ze takový názor předává dospěly člověk už dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.15 14:53

@marra2 podivej má jich být 28 ve třídě…co když ta asistentka neklapne?

• Citovat
  • Upravit
36556
26.1.15 14:58

Ne, nedovedu :hug: Protože už takhle miluju „našeho“ malého autistu, vlastně víc malých autistů. A kdyby to bylo moje dítě, pukalo by mi srdce.

Ano, taky mi strašně vadí, jak zakladatelka smýšlí, jak to přenáší na děti a především, že ji její postoj těší a odmítá o něm byť jen přemýšlet. Já jsem si na začátku téhle diskuze naivně myslela, že fakt chce poradit, že o autismu moc neví, že chce dceru připravit, aby to chlapečkovi usnadnila… Ale, sakra práce, ona si asi přišla jen postěžovat.
Tak jo, a teď jsem udělala to, co jsem ti před chvílí vytýkala. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.1.15 15:01
@Anonymní píše:
@marra2 podivej má jich být 28 ve třídě…co když ta asistentka neklapne?

Předpokládám, že ta asistentka je podmínkou inkluze. Upřímně, takové děti byly i dřív, jen se jim nedávala diagnoza. Prostě by měla tvoje dcera samotářského spolužáka. S asistentkou má dobrou šanci se začlenit. Pokud to vyloženě nebude fungovat, tak tu inkluzi ukončí. Ale to už jsem ti psala několikrát a ty to asi slyšet nechceš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
28.1.15 10:20
@Bábrdl píše:
No… :lol:Nicméně u takových, co koušou, se nikdo nesnaží o inkluzi.

Taky fakt :D Ale spíš jsem to myslela tak, že tu holčičku nezná a skoro ji odsuzuje předem, jen kvůli nálepce autismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
28.1.15 11:02
@Anonymní píše:
Díky všem za rady, snad to bude v pohodě a kdyby nebylo, není problém přihlásit dceru na jinou školu

Dcera spíš bude mít problém s nějakým živějším nevychovaným spolužákem, než s autistou, který tam bude mít jako asistenta vlastní maminku. Autisti nejsou agresivnější než zbytek populace. Spíš jsou naivnější, takže působí jako mladší děti. Je mnohem pravděpodobnější, že tvou dceru autista láskyplně obejme, než to, že ji praští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
28.1.15 11:12
@fíkofka píše:
Autisti nekoušou :D

Ale někteří si žvýkají rukávy (pozn. pro zakladatelku - žvýkají svoje vlastní oblečení, ne cizí ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin