Autista v klasické školce - děsím se zápisu a nástupu v září

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3502
14.3.26 18:03
@Snopy123 píše: Více

Tyhle děti do běžných škol prostě nepatří, obtěžují ostatní. I s asistentem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
14.3.26 18:46

@884135 No ten kluk je v klasické MŠ stále. Jak to je dál nevím. Syn odešel z té MŠ.
Jinak ten kluk je Ukrajinec, který asi má nějaké problémy, ale hlavně neuměl ani slovo česky.
Kam s ním? V místě kde jsme bydleli žádná speciální školka nebyla. Byla tam soukromá, ale tam by takové dítě zřejmě vyhodili.
My třeba řešili logopedickou školku. A ona v okruhu xy km nebyla. Žádná. Kam jsem měla takové dítě jako rodič dát? Platila jsem soukromou školku ( naše dítě v té době mělo VD a ADHD ). I DS u nás stojí 10 litru pro dítě starší 3 roky.
Bez asistenta klasickou státní školku nedalo ani to dítě ani naše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
14.3.26 18:55

@Oriseka My jsme asi měli smůlu celkově. U nás PPP v místě bydliště s VD ani PAS nechtěla mít u školkoveho dítěte nic společného - mluvila jsem s nimi osobně, věděli co chceme a co máme c ruce ( papíry od obdorníků). Poslali nás do SPC. Nejbližší které jsme měli bylo 30 km. Takže vyšetřit dítě, zprávu vydávají 2× týdně v čase 8-15.00 ( pro pracujícího rodiče mimo to místo bomba). Zprávu už nelze posílat, musí si ji člověk vyzvednout ( info od nich). Oni to jinak nepošlou školce. Takže jsem si kvůli nim zřídila DS, abych nemusela jezdit 30 km na otočku v pracovní době. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
14.3.26 18:59

@Oriseka My měli doporučení od všech odborníků co k dané diagnóze existovali, včetně doporučení k AP. Školka s tím schopna nebyla nic. Místní PPP nás nechtělo. SPC “ naše “ našlo termín za 7 měsíců. AP tam byla v záloze. příbuzná někoho ze školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22715
14.3.26 19:53

@Snopy123 Ono to bude vsude jine. Je to o konkretnich lidech na koho zrovna natrefis. My meli asi stesti a to za tu dobu v te poradne se vystridali uz asi 4 lidi a vzdy vse bylo k spokojenosti, jak jsem chtela. Dokonce i do druziny nakonec AP napsali a to jsem slysela, ze je jinde velky problem. Pak ani uz nepotreboval a napsali zase AP na plny uvazek(nejspis chtela skola, protoze vyuzivali pak tu AP jako vypomoc do druziny.) Jinak jako papiry takto vse v poradku, ale ze by treba nejak realne v PPP poradili, kdyz jsem potrebovala, tak to ne. Na to si vse musel clovek prijit sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí