Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KKubula píše: Více
Ano má, ale u nás je to umocněno pravě tím, že okolo něj skutečně všichni denně jezdíme. ![]()
Ano, je tím myšleno, že nejedeš daleko od svého domu, svého komina
S teplárnou to nema nic společného.
Viz google:
„Okolo komína“ se používá jako označení pro krátkou, nenáročnou cestu nebo výlet v okolí domova.
To není na tebe. To bylo na ten příspěvek, že komín teplárny. Tak jsem psala, že je to obecný pojem.
Člověk by měl toho druhého před svatbou (dětmi) nejprve dobře poznat. Někdy si říkám, k čemu to je, když i ty fakt signifikantní věci, jako je lakota a sobectví, dneska řešíme zblblé ve stylu rovnoprávnosti, jestli ten vypočítavý jouda náhodou nemá pravdu. Prostě ti nevyhovuje, tak se na něj vykašli. Nebo ne a můžeš řešit do konce věků, že máš „chlapa“, co si neustále hlídá, aby dostával víc, než ty. Hamty hamty. Můj poslední ex byl (mimo jiné) to samé, byla to jen jedna z věcí, proč jsem to s ním včas ukončila, ale byla to jedna z těch nejotravnějších. Když jsme jeli na výlet a já jsem jeho a jeho dítě pozvala na oběd, tak se najedl pomalu o pěti chodech, polívčička, předkrm, hlavní jídlo, zákusek, kafíčko… ale na další výlet, kdy mu asi hrozilo, že by nás pozval on, se jelo zásadně po obědě a zpátky prý nemají hlad. Anebo tam byly různé „ušetřeno“ varianty, když věděl, že si každý zaplatíme svoje, tak šetřil na svém dítěti s tím, že děti stejně dospělé porce nesní a to jeho dítě dojí (ale nezaplatí) polovinu jídla mého dítěte. Tak to bylo se vším a bylo to tak předvídatelné (přitom vydělával to, co já, a náklady měl poloviční), že se mi tím úplně zhnusil. Přitom si myslel, jak není nenápadný a když už pochopil, že teda platím za sebe sama, tak jako začal dělat granda a mumlal „já to vemu na sebe“, asi tak vteřinu před tím, než jsem přiložila kartu k terminálu a když se jednou stalo, že mi to nechtělo opakovaně kartu načíst, tak za mou útratu 42 Kč, kterou „vzal na sebe“ mi za týden k mému nákupu na pásu přendal beze slov dvě plechovky coly á 20 Kč ze svého nákupu. Tím mi jen potvrdil, jak má všechno spočítané 😀. To už pro mě byla ta poslední kapka k dalším věcem. A to jsem nebyla na mateřské a nebyla jsem na něm finančně závislá. Já ti nevím, ale já bych s ním po tom plakáníčku nad opotřebovaným autíčkem nebyla schopna vlézt do postele.
@Lissima myslím že je jasné proč byl rozvedený. Chudák jeho děcko.
Tito chlapi nehledají partnerku, ale druhou matku. Aby za něj platila, řešila, aby se svezli na její organizaci a energii.
@Justin Case píše: Více
Ale je to i veselé, protože nenadělají takovou velkou uhlíkovou stopu jako ty…
Vyžírku a lakotu pustit k vodě. Není nutno mít chlapa za každou cenu.