Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak to odmítněte platit skrz ten zfalšovaný podpis, buď na to přistoupí a nebo trestní oznámení, to je přeci podvod ![]()
@Papuchalka Pokud je tam zfalšovaná plná moc, je to na trestní oznámení. Tady ti v těch vašich zmatcích nikdo neporadí, pokud jde o hodně peněz, konzultuj s právníkem. Obecně je při nehodě zásada kontaktovat asistenční službu pojišťovny a hyeny hnát svinským krokem.
@Makronka222 píše: ? A ten pan je jako servisak nebo jste k nemu jen to nabourany auto na tu dobu dali, nez probehla aukce. Nejak jsem to nepochopila.. Kdyz jde o auto co neni zadarmo tak si sakra rozmyslim kde ho opravim, jakej bude postup, za kolik, a co presne podepisuju. Vim to a to jsem zenska
Nam bylo jasne, ze se to auto odepise, skoncilo na strese. Nic jsme nepodepsali
Puvodne jsme ho chteli nechat odtahnout do naseho servisu, ale bylo by to nakladne (pres celou republiku) takze jsme pockali na vyjadreni pojistovny a u nej v servisu stalo, volala jsem mu at mi rekne jake jsou naklady. Chlap nebyl k sehnani, pak mi rekl akorat to, ze tam byl likvidator a ze je vse v poradku.
@Papuchalka Já moc nerozumím co po nás chceš slyšet, evidentně je to šmejd a když zfalšoval podpis na PM, tak mu jistě nedělá problém zfalšovat další na čemoliv jinym
Po dobrém to nepůjde (asi),takže se obrátit na právníka nebo policii.
@Pedro 00 píše:
@Papuchalka Pokud je tam zfalšovaná plná moc, je to na trestní oznámení. Tady ti v těch vašich zmatcích nikdo neporadí, pokud jde o hodně peněz, konzultuj s právníkem. Obecně je při nehodě zásada kontaktovat asistenční službu pojišťovny a hyeny hnát svinským krokem.
Kontaktovali jsme je, ale chteli prijet za 2 hodiny a my jsme tam uz 2,5 hodiny mrzli. Bylo nam jasne, ze se auto odepise, nebylo moc co zachranovat. Je tam zfalsovana plna moc, pojistovna nam ji nascanovala. Netusila jsem, ze auto bude nekde 2 mesice stat, kdyz je to srot a pojistovna to uzavrela do 3 tydnu.
@latunka01 píše:
@Papuchalka Já moc nerozumím co po nás chceš slyšet, evidentně je to šmejd a když zfalšoval podpis na PM, tak mu jistě nedělá problém zfalšovat další na čemoliv jinymPo dobrém to nepůjde (asi),takže se obrátit na právníka nebo policii.
Potrebovala bych vedet, jestli je mozne uctovat si sluzbu o ktere nikdo nic nerekne - to parkovne. Ja totiz nevim. To ze se s nim budu hadat a vyhrozovat pravnikama je mi bohuzel jasne.
Asi jo, pokud nesnizi to parkovne na nejakou lidskou castku, tak na nej podavam trestni oznameni. Zase chapu, ze z toho neco chce mit ![]()
Jeste mi do telefonu rekl, ze to se prece dela normalne, ze se za klienty podepisuje plna moc ![]()
@monrom píše:
@Papuchalka To ani náhodou. To by chtělo nahrávku a byl by usvědčený.
Zas když ho nikdo nenahlásí, tak si bude podnikat dál…
Můžu se zeptat oblast, kde to bylo a název firmy? Klidně i do zprávy.
Nelzu nedela mi problem to napsat sem. AUTO KONECNY Rymarov.
Rikam, my jsme byli promrzli a on nam v tu chvili faaakt hodne pomohl. Ale to jednani ![]()
@paola white píše:
@Papuchalka a o jakou částku se teda jedná?
To uz bych nerada ventilovala. Pro nas to neni likvidacni, ale uplne malo to taky neni.
Me jde spise opravdu jen o to, jestli si lze nauctovat nekomu neco na co ho neupozornim, ani pres vyptavani nereknu a na co nemam zadnou smlouvu. Primarne se resil opravdu jen ten odtah.
Mozna jsem blbec ja, ze mi nedoslo ze neco takoveho bude chtit.
Jenze kdyby to rekl, tak si to auto po prohlednuti pojistovnou odtahnu nekam, kde bych nic neplatila.
Tohle jede od začátku proti klientovi. Původně to fungovalo tak, že se vydělávalo na půjčování náhradního vozu. Chtěli třeba 2000 za den, když běžná cena je 500. Chvilku to fungovalo, pak to pojišťovny přestaly platit a oni to vymáhali (a vcelku úspěšně) na tom klientovi, protože u té bouračky jim tu smlouvu podepsal.
Nebudu tu řešit padělanou plnou moc, protože to není ten problém. Problémem je to poněkud drahé parkovné. Protože je v nesmyslné výši, tak to opět pojišťovna nezaplatí. S tím podpisem máte možná páku na tu firmu.
Jinak proto teď aktuálně pojišťovny (ne úplně dobrovolně) přistoupily na to, že se v případě problémů dá volat centrální linka 1224 (znáte z TV reklamy) a operátor vás napojí na vaši asistenční službu. Taková obdoba 112. Jestli přijedou do 10 minut, nebo ne, to je jiná otázka. Ale ti šmejdi nepořijedou vám pomoci.
@Ivan PPZ píše:
Tohle jede od začátku proti klientovi. Původně to fungovalo tak, že se vydělávalo na půjčování náhradního vozu. Chtěli třeba 2000 za den, když běžná cena je 500. Chvilku to fungovalo, pak to pojišťovny přestaly platit a oni to vymáhali (a vcelku úspěšně) na tom klientovi, protože u té bouračky jim tu smlouvu podepsal.
Nebudu tu řešit padělanou plnou moc, protože to není ten problém. Problémem je to poněkud drahé parkovné. Protože je v nesmyslné výši, tak to opět pojišťovna nezaplatí. S tím podpisem máte možná páku na tu firmu.
Jinak proto teď aktuálně pojišťovny (ne úplně dobrovolně) přistoupily na to, že se v případě problémů dá volat centrální linka 1224 (znáte z TV reklamy) a operátor vás napojí na vaši asistenční službu. Taková obdoba 112. Jestli přijedou do 10 minut, nebo ne, to je jiná otázka. Ale ti šmejdi nepořijedou vám pomoci.
Dekuji, ja to zkusim pouzit.
Jen me jeste napadlo, pristoupit na to, ze zaplatim parkovne do chvile, nez se to auto vydrazilo. Vzhledem k tomu, ze nam majitel servisu rekl, ze to opet vyridi. Kontakt na cloveka co si ten vrak vydrazil neposlal a pojistovna rekla ze pro ne je to uzavrene a vic to resit nehodlaji. Tak se to zase prodluzovalo na majiteli servisu v podstate o mesic :/
Nebo je to hloupy napad?
@Papuchalka píše:
Dekuji, ja to zkusim pouzit.
Jen me jeste napadlo, pristoupit na to, ze zaplatim parkovne do chvile, nez se to auto vydrazilo. Vzhledem k tomu, ze nam majitel servisu rekl, ze to opet vyridi. Kontakt na cloveka co si ten vrak vydrazil neposlal a pojistovna rekla ze pro ne je to uzavrene a vic to resit nehodlaji. Tak se to zase prodluzovalo na majiteli servisu v podstate o mesic :/
Nebo je to hloupy napad?
Vy jste mu nic nepodepsali? Jako vůbec nic? Tak ať zkusí to parkovné vymáhat soudně s tím falešným podpisem, to jsem na něj zvědavá. Vykašlala bych se na něj totálně, šmejda.
@Agnesita píše:
Vy jste mu nic nepodepsali? Jako vůbec nic? Tak ať zkusí to parkovné vymáhat soudně s tím falešným podpisem, to jsem na něj zvědavá. Vykašlala bych se na něj totálně, šmejda.
Vubec nic.
No, dojdou mu prachy od toho drazitele
Takze si je necha a je vysmatej. Proto na nej nechci jit hned moc agresivne, ta drazba byla jeste o fous vic, nez chce on.