Auto - parkovné

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Papuchalka
3.3.16 21:39

Auto - parkovné

Ahoj, mate tu zkusenosti s ledascim, tak se optam na neco co s detma moc nesouvisi. Zrušili jsme auto ve smyku. Odchytl nás soukromník s odtahem a servisem. S tím, že vše vyřídí a že vše půjde na pojištovnu. Bylo to v zimě, takze ja jsem proste uz byla fakt rada, ze jsem v teple. Nechali jsme ho auto odtáhnout a dali mu ofotit doklady, at to vyridi s pojistovnou, byla smluvni.
Dozvedet se jak to s autem pokracuje bylo tezkopadne, pan nebyl k sehnani a na pojistovnu se nahlasil jako vyrizovatel, takze pokud jsme po nich nedupali, nic nam nerekli. Nakonec to pojistovna vyhodnotita jako totalne zrusene auto a zacalo to. Prvni vec, podepsal za meho partnera plnou moc a řekl, že pry je to normalni. Takze pojistovna posilala nase penize jemu na ucet :/ Pritom to stacilo partnerovi dat podepsat a ne padelat jeho podpis. A druha vec, auto byla totalka, v aukci si ho nekdo odkoupil a pan po nas ted chce parkovne za 2 mesice, ale nikde nam o tom nic nerekl, nenechal nic podepsat a jedine co me pojistovna upozornila je, ze to mu odmitli vyplatit. Zadal je o vyplaceni parkovneho.
Dotaz je, muze po nas chtit penize za neco o cem nas dopredu neinformoval? Byli jsme ubezpeceni ze vsechny naklady jdou na pojistovnu. Zase, kdyby to rekl, auto necham prevezt, zkratim dobu reseni, cokoliv.

Příspěvek upraven 03.03.16 v 22:24

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8915
3.3.16 21:58

@Papuchalka Já teda v žádném případě neporadím, bohužel, ale jenom chci říct, že mi tvoje/vaše vyprávění přijde absolutně nesrozumitelné a vůbec nevím, o čem je řeč.. Podle mě tam chybí spousta informací a jsem zvědavá, jestli tomu bude někdo na rozdíl ode mě rozumět… :nevim: Nemyslím to ve zlém, jenom jestli byste se nad tím nechtěla trochu zamyslet a nějak to doplnit, ať ostatní vědí, na co vlastně reagovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
3.3.16 22:01

Taktéž nechápu. :lol: Jaký soukromník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8915
3.3.16 22:05
@Tereza1986 píše:
Taktéž nechápu. :lol: Jaký soukromník?

Právě.. Kdo je soukromník? Proč mu pojišťovna posílala nějaké vaše peníze? Kde auto stálo 2 měsíce a komu se má tedy platit parkovné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
3.3.16 22:08

Myslím, že @Papuchalka a její partner narazili na „šmejdy“, co se týče havárií, odtahů, oprav a jim podobným věcem.
Jsou to firmy, které přijedou k havárce, i když je nikdo nevolal, vnutí k podpisu plnou moc a jejich cíl je na poškozeném co nejvíce vydělat. Poškozený se pak nastačí divit, co vše má zaplatit, protože pojišťovna s nimi např. nemá smlouvu a podobně.
Edit:
„nakouslé“ je to např tady

Příspěvek upraven 03.03.16 v 22:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
3.3.16 22:11

? A ten pan je jako servisak nebo jste k nemu jen to nabourany auto na tu dobu dali, nez probehla aukce. Nejak jsem to nepochopila.. Kdyz jde o auto co neni zadarmo tak si sakra rozmyslim kde ho opravim, jakej bude postup, za kolik, a co presne podepisuju. Vim to a to jsem zenska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
3.3.16 22:13
@Correy píše:
Právě.. Kdo je soukromník? Proč mu pojišťovna posílala nějaké vaše peníze? Kde auto stálo 2 měsíce a komu se má tedy platit parkovné?
Že by nějaká odtahovka? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
3.3.16 22:15
@Brontik píše:
Myslím, že @Papuchalka a její partner narazili na „šmejdy“, co se týče havárií, odtahů, oprav a jim podobným.
Jsou to firmy, které přijedou k havárce, i když je nikdo nevolal, vnutí k podpisu plnou moc a jejich cíl je na poškozeném co nejvíce vydělat. Poškozený se pak nastačí ditit, co vše má zaplatit, protože pojišťovna s nimi např. nemá smlouvu a podobně.
Edit:
„nakouslé“ je to např tadyPříspěvek upraven 03.03.16 v 22:12

Tak to by dávalo smysl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
3.3.16 22:30

Pardon, psala jsem to ponekud namichnute, tak jsem to uz poopravila, at to snad dava smysl :/
Chlap ma servis i odtah, dokonce s nasi pojistovnou ma smlouvu. Takze odtah zaplatila pojistovna. Ale auto tam u nej zustalo nez to pojistovna vyresila - poslala likvidatora. My jsme mu ani nic nepodepsali, zfalsoval partneruv podpis. Takze penize co pojistovna uznala jako vyplaceni skody, posilali jemu na ucet. Tyto penize jsem z nej dostala.
Kdyz je auto uplne odepsane, pojistovna ho da do drazby. Takze cast penez nam ma davat ten, co si auto vydrazi. Opet to bude posilat na ucet majiteli servisu, na zaklade te zfalsovane plne moci. A ten servisak po nas chce ted jeste parkovne. Je to logicke, ale bylo by od nej hezke, kdyby nam rekl dopredu kolik si uctuje za den, ze to po nas bude chtit a nejlepe kdyby s nami uzavrel nejakou smlouvu :/
Takze jemu prijdou nase prachy ze kterych si to asi strhne.

• Citovat
  • Upravit
Papuchalka
3.3.16 22:33

TO je to, kdyby jsme tu plnou moc podepsali reknu si, ze jsme blbci. Ale nepodepsali! :D

• Citovat
  • Upravit
Papuchalka
3.3.16 22:35

Odtah skutecne zaplatila pojistovna, to po nas zaplatit nechce.
Chce parkovne, na to nas neupozornil, nic nerekl, nema s nami nic podepsano. Zkusil to na pojistovnu, ta ho odmitla, tak to jde uctovat nam.

• Citovat
  • Upravit
6980
3.3.16 22:37

Tak to odmítněte platit skrz ten zfalšovaný podpis, buď na to přistoupí a nebo trestní oznámení, to je přeci podvod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
3.3.16 22:37

@Papuchalka Pokud je tam zfalšovaná plná moc, je to na trestní oznámení. Tady ti v těch vašich zmatcích nikdo neporadí, pokud jde o hodně peněz, konzultuj s právníkem. Obecně je při nehodě zásada kontaktovat asistenční službu pojišťovny a hyeny hnát svinským krokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
3.3.16 22:39
@Makronka222 píše: ? A ten pan je jako servisak nebo jste k nemu jen to nabourany auto na tu dobu dali, nez probehla aukce. Nejak jsem to nepochopila.. Kdyz jde o auto co neni zadarmo tak si sakra rozmyslim kde ho opravim, jakej bude postup, za kolik, a co presne podepisuju. Vim to a to jsem zenska

Nam bylo jasne, ze se to auto odepise, skoncilo na strese. Nic jsme nepodepsali :D Puvodne jsme ho chteli nechat odtahnout do naseho servisu, ale bylo by to nakladne (pres celou republiku) takze jsme pockali na vyjadreni pojistovny a u nej v servisu stalo, volala jsem mu at mi rekne jake jsou naklady. Chlap nebyl k sehnani, pak mi rekl akorat to, ze tam byl likvidator a ze je vse v poradku.

• Citovat
  • Upravit
6980
3.3.16 22:42

@Papuchalka Já moc nerozumím co po nás chceš slyšet, evidentně je to šmejd a když zfalšoval podpis na PM, tak mu jistě nedělá problém zfalšovat další na čemoliv jinym :nevim: Po dobrém to nepůjde (asi),takže se obrátit na právníka nebo policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák