Automechanik: Prosím o radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11565
14.8.17 11:25

Automechanik: Prosím o radu

Dobré dopoledne,

chtěla bych se zeptat, jestli tu někdo nemá v rodině automechanika nebo kutila.

Měla jsem problém s vozem (Honda), tekla klimatizace pod nohy spolujezdce. V servisu to pod palubní deskou v této části vozu rozebrali, opravili, vše v pořádku.

Jenže od odjezdu ze servisu mám při startování problém s pískáním - prý jde o „motor ventilátoru topení“: po nastartování auto několik vteřin úplně hrozně skřípi/piští, pak to přestane a jede normálně.

V servisu mi řekli, že je to nerozebíratelný díl, stojí 16 tisíc. Je to autorizovaný servis, jezdím tam celou dobu, co to auto mám, tak jim věřím - ale je mi divné, že se to stalo hned po té opravě. Nevíte, jestli je možné tuto část auta nějak „rozbít“ jen tím, že se vrtáte někde vedle?

Jestli má cenu se s nimi hádat, že mi to rozbili oni… Přece jen, jde o dost peněz.

Předem díky moc za rady, pokud tomu někdo rozumí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10236
14.8.17 11:29

@Slečna Ferka Předpokládám, že se jedná o vozidlo stáří 8 a více let. Má pravidelně každý rok, maximálně každý druhý rok měněný vzduchový (kabinový) filtr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
14.8.17 11:34
@Slečna Ferka píše:
Dobré dopoledne,

chtěla bych se zeptat, jestli tu někdo nemá v rodině automechanika nebo kutila.

Měla jsem problém s vozem (Honda), tekla klimatizace pod nohy spolujezdce. V servisu to pod palubní deskou v této části vozu rozebrali, opravili, vše v pořádku.

Jenže od odjezdu ze servisu mám při startování problém s pískáním - prý jde o „motor ventilátoru topení“: po nastartování auto několik vteřin úplně hrozně skřípi/piští, pak to přestane a jede normálně.

V servisu mi řekli, že je to nerozebíratelný díl, stojí 16 tisíc. Je to autorizovaný servis, jezdím tam celou dobu, co to auto mám, tak jim věřím - ale je mi divné, že se to stalo hned po té opravě. Nevíte, jestli je možné tuto část auta nějak „rozbít“ jen tím, že se vrtáte někde vedle?

Jestli má cenu se s nimi hádat, že mi to rozbili oni… Přece jen, jde o dost peněz.

Předem díky moc za rady, pokud tomu někdo rozumí :)

Možná ti jednu věc opravili a druhou věc vyměnili / dobrou za špatnou/. nevím, ale co vím, krade se všude i v těch autorizovaných servisech a jak si člověk nepohlídá, tak ho to stojí majland. Tolik moje zkušenost. Asi jsem tě moc neuspokojit, ale tím si hlavu nelámu, jen jsem napsal svůj názor. Ideál by byl, pokud máš na opravu takovéto prkotiny nějakého soukromého mechanika a ten ti pro svoji dobrou pověst a dobré jméno u klientů takovou věc neudělá, pokud to je tak, jak píši. nevěřím, že by se jedna chyba odstranila a druhá začala. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
14.8.17 11:45

Autu je šest let a jezdím s ním pravidelně do servisu 2× ročně (přezutí, kapaliny), jednou ročně filtry a olej, po dvou letech technická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
14.8.17 11:49
@Slečna Ferka píše:
Autu je šest let a jezdím s ním pravidelně do servisu 2× ročně (přezutí, kapaliny), jednou ročně filtry a olej, po dvou letech technická.

to přezutí beru, i když, pokud jsi baba k nakousnutí, chlapi by se přerazili, aby ti to auto přezuli, ale kapalinu si dovede zkontrolovat každý, zvláště, když je tam ryska od-do. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101464
14.8.17 12:10

@Slečna Ferka A nepíská ti jen klíňák? Ten to po nastartování občas dělá a že to začalo zrovna teď může být tím, že ho měli dole a než se tam zas usadí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
14.8.17 12:23

Vůbec v tomto případě nejde o to se s nimi hádat. Každý klient s nějakou závadou přijede do servisu a s tou opravenou závadou zase ze servisu odjede. V uvedeném případě jde o to, že automobil odjel ze servisu s jinou závadou, která vznikla při opravě vozidla, což se může stát. Na druhou stranu by měl servis zajistit odstranění závady ke které došlo při opravě závady jiné. V daném případě nevím, jestli už není pozdě tuto vzniklou závadu reklamovat, protože už od doby převzetí automobilu z opravy uběhla nějaká doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
14.8.17 12:25

@j.a.n.i1 No servisman se tvářil, že to zaslechl a myslí si, že to je hento.

@opozice Pokud jde o kapaliny, tak ty mi mění (olej) a ty zbylé doplňují (ostřikovače, brzdovka atd.) - voda do ostřikovačů je to jediné, co si umím dolívat průběžně sama. Na to ostatní si netroufnu, a v mém okolí je to samý akademik, takže ani nevím, koho obluzovat… ale díky za tip :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
14.8.17 12:30
@Slečna Ferka píše:
@j.a.n.i1 No servisman se tvářil, že to zaslechl a myslí si, že to je hento.@opozice Pokud jde o kapaliny, tak ty mi mění (olej) a ty zbylé doplňují (ostřikovače, brzdovka atd.) - voda do ostřikovačů je to jediné, co si umím dolívat průběžně sama. Na to ostatní si netroufnu, a v mém okolí je to samý akademik, takže ani nevím, koho obluzovat… ale díky za tip :mrgreen:

Vzhledem k tomu, že se občas mezi akademiky pohybuji, vím o čem píšeš. :mrgreen: Bohužel u některých je to to doslova a do písmene pravdivé, že neumí zatlouci do zdi skobičku na pověšení obrázku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
14.8.17 21:09

@opozice Můj muž, kdyby vzal do ruky vrtačku, tak hned vytáčím 155 :mrgreen: On je zlato, ale holt manuální šikovnost mu pámbu nenadělil, no. (A já teda taky hanebně selhávám s dcerou při tvořivých úkolech nebo nedejbože při „dekorativním“ vaření…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
15.8.17 19:03
@Slečna Ferka píše:
@opozice Můj muž, kdyby vzal do ruky vrtačku, tak hned vytáčím 155 :mrgreen: On je zlato, ale holt manuální šikovnost mu pámbu nenadělil, no. (A já teda taky hanebně selhávám s dcerou při tvořivých úkolech nebo nedejbože při „dekorativním“ vaření…)

není chlap, jako chlap, každý dovede držet v ruce něco jiného. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák