Autosedačka Cybex Juno Fix

Máte zkušenost s Cybex Juno Fix?

Přidejte zkušenost s Cybex Juno Fix
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18
11.3.14 20:37
@fia80 píše:
@Ebro to se divím, že Vám pás nevyšel… neudělali jste spíše někde chybu v poutání… autosedačka nekopírovala sedačku auta, překřížený pás, málo utažený, někde se zadrhl…?

Taky se divím - u nás Fabie (teda combi) v pohodě, ještě máme rezervu a pásy ve focusu, které jsou teda extra krátké taky zapnu v pohodě a ještě mám kousíček rezervu… Ještě mě napadá - asi blbost - ale zkoušeli jste obě zadní sedadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
3.4.14 21:39

Myslím že bylo vše jak má, ale ty pásy byly prostě krátký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
18.5.14 12:27

Ahoj holky, tak i na nás přišel problém se sedačkou:-)
Podle aktuálních testů vyšla tahle velice dobře, líbí se mi.. Jen mám trochu obavu z toho pultíku a taky z toho, že nemáme isofix.
Máte ji taky někdo, kdo nemá v autě isofix? Jak se uchytne, drží? Je dítě v bezpečí? Děkuji za každé aktuální připomínky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
18.5.14 12:59

@Lejaa My sedačku užíváme asi od 11ti měsíců, ted je malému rok a půl a jsme moc spokojení… Taky nemáme isofix a sedačka i dítě drží hezky a myslím si že je to určitě bezpečné, pultík je přepásán klasickým pásem, musí být hezky nastavená vzdálenost mezi dítětem a pultíkem aby seděl pěkně na pevno a pak se zepředu přepásá a dítko tam pěkně drží… Měla jsem třeba i obavu aby nebyl stísněný a pultík mu nevadil, ale je to spíš naopak sám zvedá ručky když pult nasazuju a na pultíku si hraje s hračkama nebo tam má pití a nic mu nepadá, když spí tak má hlavičku hezky dozadu, nebo opřenou o tu bočnici, nijak mu neklinká, ale někdy si ji i naschvál položí na bok na pultík a spí v předklonu, zkrátka jak se mu chce… Mám ale dobrý pocit z toho že i když spí tak v té sedačce není nijak zborcený, hezky tam sedí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
18.5.14 13:10

@Kaculela
Paráda! Díky moc! :-) Asi do ní nakonec půjdem. Já měla právě hlavně obavu z toho, jak to bude vypadat, když nemáme ten isofix. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
18.5.14 13:12

Bez isofixu je to poutane jen tim pasem pres, atesty to na to ma. S isofixem je to samozrejme lepsi, protoze se jeste vzadu vysunou ty dve isofixove packy na zacvaknuti, jezdime s obojim, dle auta. A pultik dcera miluje, ted ve dvou letech ho sama dulezite podava a nasazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
18.5.14 13:34

@ugluk
Taky díky! :-)
A to má jen ten pultík, nebo jsou tam i nějaké pásy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
18.5.14 13:45

@Lejaa pouzivas klasicky pas z auta, kterym ditko prepasas pres ten pultik, je tam pekne utesnene, a ze ja mam nejakou divozenku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
18.5.14 14:03

Nevýhoda je když není auto s isofixem, že pokud nemáš v sedačce dítě, musíš sedačku připoutat pásem jako by tam bylo, jinak by byla v autě na volno a při brždění letět dopředu a poškodit se či někoho zranit. Máme Pallasku což je totéž jen pro širší kategorii, jedno auto s isof. jedno bez. Ale není to tak často, že ji musím pásat samotnou tak to jde. Jinak jsme spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.5.14 14:40

Zdravím, můžu se zeptat jestli se dítě v sedačce nepotí především v teplejších dnech? Zda není zpocené jen na zádech ale i na trupu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
23.5.14 14:48

Nemam s cim porovnat, ale pouzivali jsme loni pres leto v aute bez klimatizace (s klimou je to asi uplne jedno), volila jsem funkcnejsi obleceni (bambus), nejezdili jsme v tech nejvetsich vedrech pres poledne a jako jo, zapotila se, ale ze by z ni tekl pot proudem, to rozhodne nemuzu rict. Dle meho by se v takovemhle pocasi potila v cemkoliv (i my se potili, a to jsme zadny pultik nemeli), ale srovnani nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.8.14 17:04

Holky, já stále váhám. Dceři je rok a je živější…máte někdo zkušenost, zda si dítě na omezenou hybnost fakt zvykne? Zkoušeli jsme ji v krámě a dcera v ní řvala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
5.8.14 17:55

Musí, nic jiného nezbude.
My máme teda ROmer king plus a syn je v ní v pohodě a to máme taky žihadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
6.8.14 15:45

@hevngel Náš Miky je fakt živel a v junofix je spokojenej, ale my ho tam dáváme už tak od osmi měsíců, protože v protisměrné mě hrozně řval jak neviděl a musel být napůl v leže, pak jsme ho dali do junofix a od té doby jezdí v autě rád. Hnedka si zvykl, dávám ho doprostřed, takže vidí dopředu na cestu a líbí se mu to, až tak v roce a čtvrt se začínal nudit, tak ted má ještě vždycky hračku na pultíku a hraje si s ní a je spokojenej :-) @Luxinka Mě se nezdá že by se nám v pultíkové sedačce nějak potil, tak nějak normálně když je hodně vedro a třeba spí, tak má vzadu trochu mokrý vlásky, ale že by byl nějak celej propocenej a přehřátej tak to ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.6.15 21:42

Zdravím všechny diskutující maminky.
Chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenost se sedačkou Juno-fix a autem Ford Galaxy (rok 2005, tedy bez isofixu). Vystačí bezpečnostní pásy na upoutání? A sedačka dobře drží? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí