Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
diky, uz som tam mrkala ![]()
a je to tam diskusia celkom o nicom ![]()
mysula,
to sa prave snazim zistit aj ja. pokial mam info, zmolkuju (resp. zatrhavaju) sa farby z rady Reflection (Deep Red Ref, Blue Mist Ref, Navy Ref, Black Ref)
ostatne by mali byt ok … ale z ostatnych je kazda iny material, boli sme si na ne „sahat“ v obchode, zatial sme teda este nevybrali, zvazujeme, co bude najlepsie …
Baboo zkus hodit dotaz primo na Martinu. Je z babystyle a primo ty sedacky prodava, takze vi o cem mluvi.
Baboo,
prosím tě, teď dotaz který tady nezapadá, ale snažím se přidat si pod podpis metřík, a nedaří se mi to a nedaří…
poraď mi prosím jak na to…
Moc díky
Anonymní píše:
Baboo zkus hodit dotaz primo na Martinu. Je z babystyle a primo ty sedacky prodava, takze vi o cem mluvi.
Klidne mi pisnete na info@babystyle.cz budu se Vam snazit s potahy Maxi Cosi pomoci a popisu Vam cim se jednotlive lisi…z pohledu kvality a prijemnosti, udrzovatelnosti a prakticnosti
Ahojte holky,
už jsem se ptal v jiné diskusi, ale nikdo mi neodpověděl.
Už někdo máte autosedačku Maxi Cosi Tobi nebo jste ji alespoň nějak prakticky zkoušeli?
Nevíte, kdy vyjdou nějaké testy (u nás nebo jinde ve světě - Německo,Rakousko…), ať víme, jak si Tobi stojí? Dá se ale určitě předpokládat, že dobře, myslím, že Maxi Cosi je jistota. Někdo tu psal, že Tobi nejde tak naklopit do lehu, jako Priori XP. Můžete to někdo porovnat?
Rozhodujeme se mezi Maxi Cosi Priori XP a Maxi Cosi Tobi, takže budeme rádi za jajékoliv info nebo porovnání.
Díky,
Tomáš
Tomáši,
taky jsme se rozhodovali mezi Priori a Tobi. Nakonec jsme si objednali Tobi ![]()
Vlastní zkušenosti s touto sedačkou asi nikdo nemá (s vyjímkou šťastlivců, kteří ji ukořistili na veletrhu v Brně), protože první dodávka autosedaček Tobi do ČR bude teprve koncem tohoto týdne ![]()
Sedačku jsme zkoušeli na veletrhu a naklopit do lehu jde úplně stejně jako Priori, dokonce mají psaných 5 poloh (u Priori jen 4). Ve velikosti se také neliší, ikdyž Tobi vypadá menší. Zkoušeli jsme tam připoutat syna a měl v obou stejně místa ![]()
Výhody Tobi vidím v tom, že se pásy nikde nezamotají, že má indikátor správného utažení pásů (já si nikdy nejsem jistá, jak moc utáhnout
), že má 7 výškových poloh pásů ![]()
Priori je, ale taky výborná
Má lepší cenu, design. Prostě je to těžké rozhodování
…ale myslím, že neuděláte chybu ani s jednou z nich.
Všechny informace mám od Martinypav, která autosedačky prodává. Možná se ozve sama a upřesní to.
Petta
PS: Bezpečnostní testy se dělají v červnu nebo v červenci.
Díky za odpověď,
snažil jsem se najít nějaké testy na internetu. Jediné, co jsem našel, tak na německém ADAC je věta „Ab Ende Mai finden Sie hier dann die Testergebnisse 2006“ .
Já sice německy neumím - čtu jenom obrázky
, ale chápu z toho, že do konce května by měly být výsledky nových testů. Tak doufám, že tam Tobi bude. Náš malý ještě nesedí, takže měsíc klidně můžeme počkat. Ale musíme už mít vybráno.
O víkendu jsme zkoušeli dvě sedačky Roemer , ale nějkak nás nenadchly. Tak doufáme, že Maxi-Cosi bude lepší.
Ahoj a ještě jednou díky,
Tomáš
Ahojky, já žiju v Holandsku a sedačka Maxi Cosi tobi, je už zde v dostání. My jsme kupovali sedačku pro malého minulý týden, já chtěla tu Maxi-Tobi, ale paní prodavačka mě zrazovala, že není tak bezpečná jako Romer duo plus. Tak jsme koupilu tu.
Derido,
myslím, že jestli je nebo není Tobi stejně bezpečná jako Römer Duo, budeme moct říct až po těch bezpečnostních testech ![]()
Jinak obecně platí, že nejlepší sedačky dělá Römer, Britax a Maxi Cosi. Můžou se lišit v drobnostech, ale určitě nejsou jedna nebo druhá výrazně horší ![]()
Nám Römer nesedí, jsme prostě fanoušci Maxi Cosi ![]()
Petta
já jen napsala svou zkušenost z obchodu. Jo a ty testy už udělané byly. Sedačky od firmy ROmer dopadly líp.
Nemáš náhodou odkaz? Docela by mě to zajímalo, mě se žádné testy najít nepodařilo
Jediná dostupná informace je, že budou testování probíhat v červnu (nebo v květnu, jak psal Tomáš)
Petta
My když jsme byli v obchodě, tak nám ta prodavačka ukazovala jak dopadly testy těchto sedaček, měla to vytiské na papíře, ale bohužel nevím, jak se k těmto informacím dostala. Kvůli tomu jsme zvolili sedačku od Romer, ikdyž ta Tobi se mi líbila víc.
Tak já zkusím ještě pohledat, ikdyž jsem už mám objednaného Tobiho, stejně mě to moc zajímá.
Dobrou noc, Petta