Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny ![]()
Mam dotaz ohledně vajíčka a autosedaček.
Mam doma kluka 5 měsíců a ma už víc jak 10kg (ano je to macek😅) a vajíčko které máme doma je do 12kg takže budeme muset pomalu hledat nějakou náhradu. Miminko samozřejmě ještě nesedí a nechce se mi kupovat sedačku zase jenom na chvíli 🙈 dneska jsou už autosedačky různé tak jsem si říkala jestli by nebyla nějaká která by vydržela déle a našla jsem například Lionelo ONE I-SIZE 40-150 CM ISOFIX 🤔 je to “vajíčko” i sedačka pro větším děti. Co myslíte? Jak by jste to řešili vy? Děkuji za připomínky a rady 😊
Doporučuji se obrátit na fb skupinu „Autosedačky - bezpečí pro děti“. Tam poradí vhodné řešení erudovaní lidé. ![]()
Šla bych do nějakého odborného obchodu. Precejenom 5 měsíční je dost malé mimco. Lionello mam zafixovano jako dost nekvalitní značku, mela sem od nich kočárek a docela pruser
a jeste kdyz koukam na to váhové rozpětí 0-36, to jsou nejhorší autosedačky, nemuze být neco bezpečné pro novorozence i školáka. Raději brat 9-18 a pak 15-36kg.
Příspěvek upraven 09.09.25 v 17:49
Nekupovala bych sedačku až do 150cm, ale jen kategorii 0-18kg. A rozhodně je potřeba to vyzkoušet v autě, ne všechny se všude vejdou.
Řešila jsem něco podobného a koupili jsme Joie Steadi, je určena pro 0-18 kg. Byla jsem s ní spokojená, ale už je to pár let, třeba už je na trhu něco lepšího. ![]()
Vajíčko většinou je do 13kg, dcery jsem do pokračovacích sedaček dávala v necelém roce a roce a půl, vždy ještě dlouho jezdily v protisměru a v pohodlné otočné sedačce, kde na spánek šlo sedačku naklopit skoro do lehu…jsem maximálně spokojená s Nuna pruu…ale 10kg v 5 měsících je mazec, starší dcera se narodila s váhou 3,8kg a a v roce měla 7,9kg, mladší že 2kg v roce také necelých 8kg a ve 2 letech 10,5kg…
@Anonymní píše: Více
Naše vajíčko je jenom do 12kg. No on je velkej už co se narodil porodila jsem ho s 4,29kg a 54cm a teď v 5m má hold 10kg a nějakých 70cm 🤷🏼♀️ a taky je na UM bohužel.
Take doporucuji zmiňovanou skupinu na fcb.
Urcite ne pokracovaci a jeste k tomu znacka lionelo.
Bud sedacku s baby vlozkou (neni to to same jako novorozenecka vlozka!),ale ty jsou hodne drahe.
Je mozne ze se vaha zastavi, jak se dite zacne vice hybat, tak pribira pomaleji.
Ja mela dcerku ve vajicku do 20 mesicu,11 kg.ted je v sedacce do 18 kg-je v protismeru
Tyto my jsme měli na desetiměsíční 8kg
. Nedovedu si představit jak musíte mít velké mimčo ![]()
@Sedmikráskakrásná
On byl velkej už když se narodil měl 54cm a 4,29kg 🙈 a jak jsme na UM tak přibírá pořád celkem rychle 🙈 ale líný neni celkem dost je i mrštný😅
@Nikkam Jelikož nesedí, tak potřebuje ještě spešl vložku. Do pokračovací sedačky mohou děti, které minimálně 2 měsíce stabilně sedí. Jsou jen 2 pokračovací, které mají skořepinu jako vejce (BeSafe Stretch B a BeSafe IziTurn B - B je označení Babyshell vložky). Ve skupině ti nohou doporučit možná i nějaké prostorné vejce na tu dobu než bude 2 měsíce sedět a nebo poradí nějakou novinku, o které nevím.
Syn měl taky na měl na větší váhu, ale jakmile se rozlezl, tak se to zpomalilo. ![]()
@Nikkam píše: Více
takovou sedačku bych rozhodně nekoupila. Nejhorší sedačky jsou s takovýmto rozptylem 0-36kg… sedačka pro novorozence i pro desetileté je prostě špatně. Nejlepší je mít vajíčko, pak 9-18, pak 15-36kg.
Máš veliké dítě. Tady bych řešila něco takového:
https://www.alza.cz/…d7768938.htm?…