Autosedačka nová nebo z druhé ruky?

17.3.25 08:15

Autosedačka nová nebo z druhé ruky?

Ahoj, zajímá mě,
Vadí (ohledně bezpečnosti a funkčnosti) když pořídím autosedačku kterou jsme si zkusili na prodejně joie i spin 360 z druhé ruky??
Nechci mimčo ohrozit, tak se ptám zda to má zásadni vliv na funkci sedačky když bude cca z roku 2022.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

O autosedačkách se můžete poradit v poradně o autosedačkách

Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
696
17.3.25 08:20

Z druhé ruky bych brala pouze třeba po sourozenci či dobré kamarádce, kde bych věděla, že opravdu bouraná nebyla, a to ani lehce, a normálně se o ni hezky starali.

Příspěvek upraven 17.03.25 v 08:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
17.3.25 08:21
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 píše: Více

Hele nikdy nevíš, jestli ta autosedacka nebyla při havárii a tím pádem už nemusí plnit svou funkci jak má.
Rok má taky samozřejmě vliv, plasty chřadnou. Ale rok 2022 není nic starého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
17.3.25 08:22

Záleží kdy byla sedačka vyrobena protože ty plasty mají prostě určitou životnost. A taky od koho jinbudes brát. Já třeba autosedačku z druhé ruky brala od rodiny..tam vím že opravdu nebyla bourana. Taky je rozdíl jestli sedačka s autem staly venku takže tam byl mráz, vedro, vliv slunce atd…a nebo v garáži. Máme teda v mém autě kde děti v 99%jezdi sedačky nove. V druhém autě kde jezdí sporadicky máme právě už použité od rodiny, ale zas jsou to kvalitnější značky. Radši použitou kvalitní sedačku než levný šunt…pokud je teda ta použita sedačka v dobrém stavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
17.3.25 08:22

Životnost těch plastů je myslím 5 let. Ať mě kdyžtak někdo opraví. Brala bych sedačku z pověřeného zdroje a z auta, které bylo parkované v garáži. Výkyvy teplot plastům moc nesvědčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.25 08:24

Tahle není bohužel z rodiny, je z inzerátu normálně. Na pohled pěkná, údajně nehavarovaná, ale to mi právě nikdo nezaručí.
Koupím radši novou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
17.3.25 08:39

Vždycky beru radši nové, mela sem z druhé ruky jednou, od nejlepší kamarádky, tam vim kdy ji kupovala a ze s ni nebourali. Lidi jsou schopny prodat kde co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.3.25 08:52

Já osobně bych z druhé ruky nechtěla, faktem je, že všechny naše sedačky jsme prodali do dvou dnů od nahození inzerátů, takže určitě nebudete jediní, co půjdou do sedačky z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
17.3.25 08:52

@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 a hlavně vyzkoušej, aby seděla dítěti a do auta, jak je mimčo velké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
17.3.25 08:58
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 píše: Více

Já bych se nebála a klidne koupila starší, věřím v dobro lidí. Všechny naše sedačky jsem normalně prodala, garážované, udržované. Měli jsme tři sedačky po nehodě a ty šly všechny rozebrané do sběrného dvora, jiným dětem bych je nikdy neposlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
17.3.25 09:24
@Cuddy píše: Více

No já si zase rikam jak právě ta autosedačka po nehodě musí vypadat. :nevim: Vzdyt je to kus plastu, nevěřím že by to na ní nezanechalo následky…A že by to vůbec člověk prodával…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
17.3.25 09:50

@Tajemnadama Ty naše byly uplně v pohodě, ono mikrotrhliny nevidíš. Ale zase si nemyslím, že dětské sedačka je něco, s čím se masivně bourá a tak musí člověk pojmout podezření, že vše na bazaru je bourané. Jak jsem psala, věřím v nějaké lidské svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10914
17.3.25 09:54

My všechny autosedačky kupovaly z druhé ruky. U jednoho borce, který je odkupoval a následně kompletně vyčistil. Ono autosedačku po dopravní nehodě poznáš, i stáří 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.3.25 09:57
@Bytsamsebou píše: Více

Jak se pozná autosedačka po nehodě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.25 10:08
@Karkulka38 píše: Více

Ano právě proto jsme byli v sobotu na prodejně a vyzkoušeli jsme si sedačku joie i spin 360 a sedla perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí