Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, zajímá mě,
Vadí (ohledně bezpečnosti a funkčnosti) když pořídím autosedačku kterou jsme si zkusili na prodejně joie i spin 360 z druhé ruky??
Nechci mimčo ohrozit, tak se ptám zda to má zásadni vliv na funkci sedačky když bude cca z roku 2022.
Díky
O autosedačkách se můžete poradit v poradně o autosedačkách
Z druhé ruky bych brala pouze třeba po sourozenci či dobré kamarádce, kde bych věděla, že opravdu bouraná nebyla, a to ani lehce, a normálně se o ni hezky starali.
Příspěvek upraven 17.03.25 v 08:28
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 píše: Více
Hele nikdy nevíš, jestli ta autosedacka nebyla při havárii a tím pádem už nemusí plnit svou funkci jak má.
Rok má taky samozřejmě vliv, plasty chřadnou. Ale rok 2022 není nic starého
Záleží kdy byla sedačka vyrobena protože ty plasty mají prostě určitou životnost. A taky od koho jinbudes brát. Já třeba autosedačku z druhé ruky brala od rodiny..tam vím že opravdu nebyla bourana. Taky je rozdíl jestli sedačka s autem staly venku takže tam byl mráz, vedro, vliv slunce atd…a nebo v garáži. Máme teda v mém autě kde děti v 99%jezdi sedačky nove. V druhém autě kde jezdí sporadicky máme právě už použité od rodiny, ale zas jsou to kvalitnější značky. Radši použitou kvalitní sedačku než levný šunt…pokud je teda ta použita sedačka v dobrém stavu…
Životnost těch plastů je myslím 5 let. Ať mě kdyžtak někdo opraví. Brala bych sedačku z pověřeného zdroje a z auta, které bylo parkované v garáži. Výkyvy teplot plastům moc nesvědčí…
Tahle není bohužel z rodiny, je z inzerátu normálně. Na pohled pěkná, údajně nehavarovaná, ale to mi právě nikdo nezaručí.
Koupím radši novou
Vždycky beru radši nové, mela sem z druhé ruky jednou, od nejlepší kamarádky, tam vim kdy ji kupovala a ze s ni nebourali. Lidi jsou schopny prodat kde co ![]()
Já osobně bych z druhé ruky nechtěla, faktem je, že všechny naše sedačky jsme prodali do dvou dnů od nahození inzerátů, takže určitě nebudete jediní, co půjdou do sedačky z druhé ruky.
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 a hlavně vyzkoušej, aby seděla dítěti a do auta, jak je mimčo velké?
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 píše: Více
Já bych se nebála a klidne koupila starší, věřím v dobro lidí. Všechny naše sedačky jsem normalně prodala, garážované, udržované. Měli jsme tři sedačky po nehodě a ty šly všechny rozebrané do sběrného dvora, jiným dětem bych je nikdy neposlala.
@Cuddy píše: Více
No já si zase rikam jak právě ta autosedačka po nehodě musí vypadat.
Vzdyt je to kus plastu, nevěřím že by to na ní nezanechalo následky…A že by to vůbec člověk prodával…
@Tajemnadama Ty naše byly uplně v pohodě, ono mikrotrhliny nevidíš. Ale zase si nemyslím, že dětské sedačka je něco, s čím se masivně bourá a tak musí člověk pojmout podezření, že vše na bazaru je bourané. Jak jsem psala, věřím v nějaké lidské svědomí.
My všechny autosedačky kupovaly z druhé ruky. U jednoho borce, který je odkupoval a následně kompletně vyčistil. Ono autosedačku po dopravní nehodě poznáš, i stáří
.
@Karkulka38 píše: Více
Ano právě proto jsme byli v sobotu na prodejně a vyzkoušeli jsme si sedačku joie i spin 360 a sedla perfektně.