Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, jsem nováček, ale pročítání diskusí na těchto stránkách mi už hodněkrát pomohlo.
Chtěla bych poprosit o radu ohledně výběru autosedačky. Po návštěvě kamenného obchodu a pročtění některých diskusí mám už alespoň jasno ve značce. Chtěli bychom Römer (9-18 kg).
V autě bohužel zatím isofix nemáme, ale plánujeme jeho výměnu, takže bychom rádi sedačku s isofixem, která by se ale zatím dala používat i bez něho. Nevím, jestli je to možné u každé sedačky s isofixem. Dívala jsem se na sedačku Römer Duo Plus, Safefix Plus TT a i na typ s nějakou kotvící nohou.
Poradíte někdo prosím, jaký typ je nejlepší?
Moc díky. Veronika
Duoplus jde snad do všech aut. Safefix plus TT nejde na pásy, takže ten u vás padá. Pak ještě Safefix plus -ten má kotvící nohu. nejde do aut, které nají v podlaze schránku. Takže pokud ještě nemáte vybrané auto, koupila bych jako nejuniverzálnější DUO plus. Pokd vybrané máte, zjistila bych, zda je kompatibilní se Safefix plus - ten je z hladiska bezpečnosti na tom stejně, ale je prostornější, jde lépe polohovat na spaní, má integrovanou hlavovou opěrku (u DUO se dá ale dokoupit), výška pásů jde nastavit bez vyndání sedačky. Na druhou stranu DUO je lehčí a snáz se přidělává do auta- takže to bych zvolila v případě, že budete sedačku často vyndavat.
Krásně popsáno, já jen dodám, že máme právě Duo plus a je super, vozíme jak v autě s isofixem, tak bez.
No zřejmě to bude buď Audi A4 a nebo VW Touran, tak bychom tió museli zjistit. Ale občas budeme sedačku i přendávat do více aut, takže asi zvolíme Duo Plus.
Jinak už v tom mám alespoň trochu jasno, takže moc děkuji
![]()
Taky mame Romer Duo Plus s jsme s ni moc spokojeni. Dceri je tri a ctvrt a jeste je ji krasne, navic je moc pohodlna na spani a na isofixu i na pasech drzi jak pribita.
Ještě jsem se dívala na Römer King Plus, která se mi líbila úplně nejvíc a přišla mi prostornější, ale bez isofixu
. Paní v prodejně ji ale vychvalovala, že i bez isofixu je super. Tak já nevím
Nerada bych, aby mě jednou mrzelo, že jsme třeba nevzali tu s isofixem, když bude v autě. Nebo to možná moc řeším ![]()
Omlouvám se Steevovi, doufám, že to nevadí, pokud zkopíruju sem jeho odpověď z poradny…
Dobrý den,
obecně se sedačky s isofixem umisťují na lepších pozicích při testech, ale un srovnatelných modelů- např. bez isofixu Römer King plus, s isofixem Römer Safefix plus, nebo bez isofixu MC Tobi s isofixem MC Pearl jsou známky z bezpečnosti stejné, liší se desetinami bodů. To vše ale za předpokladu správné instalace. A zde je ten největší rozdíl, dle statistik je poze 30% sedaček na pásy správně instalováno, kdežto sedaček na isofix je správně instalováno 97%. V tom je větší přínos bezpečnosti isofixu. U Isofixu je téměř vyloučeno vypnutí omylem vedle sedící osoby, navíc isofixová ramena jsou 2 a každé má své jištění, kdežto uu sedaček na pásy se již mnohokrát stalo, že vedle sedící osoba omylem při zapínání svého pásu vypla zámek sedačky.
jj, o tom jsem taky četla, díky.
Fakt teda nevím, jsem nerozhodná a už mi jde hlava kolem. Vždycky, když vybírám takovouhle věc,nemůžu se rozhodnout, hrůza ![]()
Každopádně všem díky za příspěvky i rady.
jj, o tom jsem taky četla, díky.
Fakt teda nevím, jsem nerozhodná a už mi jde hlava kolem. Vždycky, když vybírám takovouhle věc,nemůžu se rozhodnout, hrůza ![]()
Každopádně všem díky za příspěvky i rady.
Bibisku, pokud se Vám líbí King plus a chcete ji s isofixem, tak to kupte Safefix plus- ten model s nohou: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… je to totiž stejná sedačka jako King plus- jen má navíc isofix, dá se poutat i pásem, zatím do doby než budete mít nové auto, a do Vašich vybraných aut je kompatibilní.
Díky moc.
Jen ještě možná blbý dotaz - tato sedačkamusí být vždy připevněna i s opěrnou nohou a nebo ji lze připoutat pouze pásem či na isofix? Díky za odpověď.
lze ji poutat na isofix, nebo na pás, ale vždy se musí opřít ta noha o podlahu, zabezpečuje protočení sedačky při nárazu
steeve píše:
lze ji poutat na isofix, nebo na pás, ale vždy se musí opřít ta noha o podlahu, zabezpečuje protočení sedačky při nárazu
A u DUA to zabezpečá co?
No sedačka se mi opravdu líbí. Jen přemýšlím (protože občas potřebujeme sedačku přendat i do jiných aut), aby byla kvůli té opěrné noze kompatibilní třeba i s VW Multivan a nebo Mercedes Sprinter. Nevíte to prosím náhodou, jestli tam půjde sedačka připevnit? Díky moooc
Alpaka píše:steeve píše:A u DUA to zabezpečá co?
Duo nepotřebuje třetí záchytný bod, protože má speciální základnu s takzvaným Antikipem: Autosedačka je vybavena unikátním systémem Antikipp - omezení klopného případně rotačního pohybu, redukované hodnoty pro přemístění hlavy dopředu