Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer Safefix Plus?
Přidejte zkušenost s Britax Römer Safe...@jessikka se 67cm by se do toho vajíčka měl bez problému vejít, podívejte se ještě jednou, jestli máte dostatečně vytaženou opěrku hlavy, jestlim máte vyndaný polštářek( pokud je to verze I) nebo jestli spadla správně podložka dolů( u verze II) ale měl by se tam vejít.
@steeve Pokusila jsem se vše nafotit.
Komentáře přímo u fotek.
@jessikka ta opěrka by měla jít kousek nad okraj sedačky, takže ještě by měla jít zvednout, a syna zkuste podsadit, tak, aby měl sponu pásů přesně mezi nožičkami, jestli není moc posazený vysoko, jestli mi rozumíte - u fotky se synem není poznat, kde má sponu
@steeve Tak asi bude problém v tom, že seděl hodně vysoko. Takhle je tam sice strašně skroucený, ale asi to tak holt má být. Pás teď odpovídá, je v dobré poloze přesně na úrovni ramínka. Stejně by mě ale zajímalo, jak to bude, až bude mít třeba o 5 cm víc… To hlava vykukovat nebude a ramena už budou zákonitě výš.
Mimochodem, jakou podložku, co měla správně spadnout dolů, máte na mysli?
@jessikka pod potahem v oblasti zadečku je plastová destička, když pojedete s opěrkou hlavy směrem dolů- tedy por menší dítě, tak ta podložka je v horní poloze, a jak se zvedá opěrka nahoru- dítě roste, tak ta podložka padá dolů, aby dítě mělo více místa- viz obrázek
@steeve píše:
@jessikka ta opěrka by měla jít kousek nad okraj sedačky, takže ještě by měla jít zvednout, a syna zkuste podsadit, tak, aby měl sponu pásů přesně mezi nožičkami, jestli není moc posazený vysoko, jestli mi rozumíte - u fotky se synem není poznat, kde má sponu
Jinak ta opěrka je kousek nad sedačkou, tak 1-2 cm. Na fotce je to asi špatně vidět.
@steeve dotaz máte nějakou zkušenost s madlem u téhle sedačky. Začlo se mi rozevírat v místě toho čudlíku na polohování - chápu, že je to slabé místo, ale nepřijde mi to moc pěkné. Asi jediná šance bude reklamace. Myslíte, že to uznají, popřípadě se trošku bojím co s tím udělají…oprava? Jsou tam ty nálepky po stranách, mám trochu obavy, jak by to pak vypadalo.
Díky za info ![]()
@steeve díky za info, ještě se zeptám jak dlouho reklamace u Romeru obvykle trvá?
Ale asi stejně budu muset počkat až z ní vyrosteme ![]()
prý častá vada loňské kolekce, to mě teda mrzí ![]()
@jessikka našla jsem fotku holčičky co má 80cm ve vajcu Romer- do toho máte ještě daleko, jukni
mmch si myslím, že to bude hodně o tom posunutí k té sponě pásu ![]()
@quinny záleží přes koho to máte koupené, Römery dováží do ČR několik dovozců, a někteří mají své servisy a někteří to posílají přímo do Römeru do německa, tam se to většinou protáhne na 4-6 týdnů, podle toho jak jedou kamiony se zbožím, ale zase se ta sedačka ve fabrice kompletně zkontroluje
@steeve díky no, bez sedačky nevydržím stejně ani týden (a to je i minimum pro poslání do obchodu a zpět), takže to budu řešit opravdu až z ní vyrosteme.
Nicméně 6 týdnů už je teda moc, to nechápu jak potom prodejce dodrží zákonnou lhůtu 30 dnů ![]()
@quinny samozřejmě v zákoně je lhůta 30 dnů, ale může se prodejce se zákazníkem domluvit na prodloužení lhůty, pokud je to zapotřebí, a právě v těchto případech se to dá domluvit a většinou každý na to přistoupí, když ví, že se to pošle do fabriky do německa, kde to odborně opraví a navíc otestují
a třeba u mě se na tu dobu půjčuje náhradní sedačka, takže to zákazníkovi nenvadí jestli to bude o pár dní déle
@steeve hm no ano, při náhradní sedačce by mi to nevadilo,..taky jsem nakupovala u prodejce, který sliboval v případě potřeby reklamace…nicméně jsem se dnes dozvěděla, že to byla akce Romeru, která už není
a že jedinou kterou mají na prodejně k dispozici na zapůjčení už je půjčená ![]()
Na druhou stranu si říkám jestli do té reklamace vůbec jít, přeci jen je to víceméně povrchová a estetická záležitost, a i když vymění celé madlo, tak je velmi pravděpodobné, že se to za pár týdnů udělá znovu
přeci jen je to ten stejný výlisek.
A vystavím tím sedačku dlouhému cestování přepravními firmami, což ještě zvyšuje možnost jejího poškození…
Nicméně musím říct, že mě to u sedačky za víc jak 3,5 tis docela mrzí. Tohle u Romera trošku nezvládli. Jinak mám jejich sedačky vážně ráda, ale cpát takto složitý mechanismus do madla, které má nosit 4kg sedačku + max 13kg dítě, mi jaksi dobrý nápad nepřipadá
A evidentně se ani nepoučili, když kolekce 2013 to má stejně
ale třeba se pletu a nějaké vylepšení udělali…možná šrouby skrz na skrz by to vyřešily ![]()
@quinny je to jenom výrobek, který vyrábějí jen lidé a všichni jsou omylní, takže se někde v konstrukci stala chyba, u kol. 2013 se již nic takového neděje
a na druhou stranu, stejné vajíčko, z kol. 2011, která byla problematická jsem používal já, má sestra, můj bratr i soused, všichni máme ve stejném roce narozené dítě a nikomu z nás se madlo nerozbilo, a když vezmu třeba bráchu, který každý den vozil malého v autě do práce a zpět, a tam cvakali sedačku na kočár, a opravdu ji zatěžovali nadmíru( mají i docela cvaldu mimčo), tak mě někdy připadá, že někteří lidi si věcí neváží a dávají jim zabrat( nemyslím tím přímo tebe, ale ty co to reklamují a přinesou úplně urvaný madlo)
no a jak jsem psal, je to pouze výrobek, který se může rozbít ať stojí třeba 3500,– to se stát může, vždyť je to vidět všude, nyní před pár dny u všech nových škodovek měnili brzdy, minule zase elektriku u Toyot a nebo ABS u Mercedesu, a člověk by řekl, že to jsou světové značky s nejvyšší kvalitou, jo bohužel člověk se při vývoji či výrobě může splést, proto je možnost věci reklamovat a opravit
navíc někdy je to i možná přehnaná histerie u reklamací, nyní řeším reklaci u 2 roky staré sedačky a je tam cca 5 mm prasklinka- viz foto
@steeve že si někteří lidé věcí neváží s tím souhlasím. Nicméně to opravdu není náš případ. Možná proto mě to i mrzí. Kdybych tento přístup k věcem neměla, asi by mi to bylo jedno… Kdybych Ti tu sedačku nafotila jen těžko bys poznal, že není nová. Jen se prostě rozvírá to madlo v tom místě kde je secvaklé..prostě mi to přijde jako designová nedokonalost, to místo je používáním madla příliš namáhané a v tom místě od výrobce zbytečně oslabené…ale to je spíš námět pro designéra Romeru, chápu že my to nevyřešíme ![]()
Děkuju za cenné rady, teď jsem to vyřešila tím, že sedačku nechávám v autě a přendavám max. na kočár, když mi v ní malý usne. Chci ho tam nechat co nejdéle a pak jí hold pošlu do reklamace ![]()