Autosedačky 2 děti dva roky od sebe

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
28.2.21 22:19
@NinaU. píše:
@Janli
Ano, nechceš, ale pro to hned vyvracis jinym a doporucujes tady zcela průměrnou posmernou sedačku?
A do Mondea, jednoho z největších aut střední třídy, se ti dvoumetrovi chlapi vejdou za sebe i dva, vlastní zkušenost.

Ano, protože moje zkušenosti jsou takový, že do většiny aut se ty sedačky nevejdou a děti v nich nechtějí jezdit. Nedochází ti, že zakladatelka má dvacet let starý auto, takže tam sedačku na isofix nedá a nejspíš nebude mít peníze na drahý sedačky a taky si nejspíš nekoupí větší auto? Takže jí doporučuju sedačky, který jsou v jejích možnostech, jsou bezpečný a děti je snáší dobře. Zkus nebýt tak zaslepená a číst, co ti kdo píše. Jo a do Mondea se můj manžel fakt nevešel, bylo mu dost nepohodlný.

• Citovat
  • Upravit
2045
28.2.21 22:28

@Janli
A co mate teda za auto, kam se vejde, je teda větší než Mondeo, ale nevejdou se tam protismerky.
A k zakladatelce - jsou i protismerky na pasy, tak co sem pleteš isofix. Pasy v autě asi mít budou ne?
A abych teda odpověděla i na zbytek - div se nebo ne, ale ve stejne cenove kategorii jako First Class jsou i pásové protismerky do 18kg. Takže výkřik k drahých sedackach postrádá zcela smysl.
A ty nejsi zaslepena? Tím ze protismer děti nesnesou, je to drahé a vlastně se to nikam nevejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.2.21 22:36

@NinaU. Měli jsme octavii, tak se za manžela vešla jen posměrná, teď máme Superba. Nicméně, z důvodů, které jsem už uváděla, protisměrnou prostě nechci.

• Citovat
  • Upravit
2045
28.2.21 22:39

@Janli
Promin, ale toto je k smíchu. Superb je stejně velké, možná snad i menší auto než Mondeo. Tak prosím aspoň nepis nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
28.2.21 22:40

@Svistice
Vzhledem k tomu, ze na tema DTest a pultikovky už nemám dnes mentální kapacitu, to raději ukoncim.
Hezky zbytek večera :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.2.21 22:46
@NinaU. píše:
@Janli
Promin, ale toto je k smíchu. Superb je stejně velké, možná snad i menší auto než Mondeo. Tak prosím aspoň nepis nesmysly.

pro manžela bylo mondeo prostě malý, promiň, k smíchu je jen tvoje umanutost.

• Citovat
  • Upravit
2045
28.2.21 22:48

@Janli
Tak velikost je poměrně objektivní faktor. Koukni na rozměry a ta auta se liší na délku a rozvor v řádech milimetru. To běžný člověk ani nepozná, takže buďto kecas a nebo jde o něco jiného, než velikost auta. A pak je to o osobních preferencích a mas to napsat hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.2.21 23:00
@NinaU. píše:
@Janli
Tak velikost je poměrně objektivní faktor. Koukni na rozměry a ta auta se liší na délku a rozvor v řádech milimetru. To běžný člověk ani nepozná, takže buďto kecas a nebo jde o něco jiného, než velikost auta. A pak je to o osobních preferencích a mas to napsat hned.

Ne, manžel se za volant mondea pořádně nevešel. Jak ti to mám ještě napsat? O osobních preferencích to fakt není, vždycky jsme jezdili ve fordech, jen holt nám ford nemá už co nabídnout. Hele a proč člověk, co tak děsně bazíruje na bezpečnosti vlastně jezdí v mondeu? Neměla by sis pořídit auto, který je několikanásobně bezpečnější? Ty nesleduješ poslední trendy… :mrgreen:. Končím debatu, tohle nemá smysl…

• Citovat
  • Upravit
2045
28.2.21 23:13

@Janli
Fyzikální zákony, které platí i při nehodách jsou jen módní trend? Tak to potom Jo, to jsem v tom případě podlehla dobrému marketingu :palec: Dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.2.21 23:30
@NinaU. píše:
@Janli
Fyzikální zákony, které platí i při nehodách jsou jen módní trend? Tak to potom Jo, to jsem v tom případě podlehla dobrému marketingu :palec: Dobrou noc.

Ty jsi fakt totálně mimo…Já nepsala nic o módě. Já psala o trendech v bezpečnosti…Horuješ tady pro protisměrný sedačky za každou cenu, argumenty, že se nevejdou do všech aut, že je často děti nesnášejí a že jízda s nimi může být mnohem nebezpečnější, protože řidič nemá prostor a klid na řízení, tě naprosto míjejí. A když se tě člověk zeptá, proč teda máš jen Mondeo a ne nejbezpečnější auto na trhu, když je pro tebe bezpečnost tak důležitá, tak začneš o módě…tohle fakt nemá smysl… :roll:

• Citovat
  • Upravit
2045
28.2.21 23:48

@Janli
Chápeš, ze i poměrně malý naráz, který v pohodě zvládneš i v tom Mondeu, muže byt pro dítě fatální pokud sedi ve směru jízdy. A není to proto, ze sedi ve Fordu a ne Volvu, ale proto, ze má oproti tělu obrovskou hlavu a nedostatečne posílené svaly zad a krku a celkove není tak zpevněné.
Ale ano, jsou lepší a bezpečnější auta, a každý děla maximum co muže. Tys ale v podstatě hned doporučila posmer, já naopak jako první volbu protismer. Je to bezpečnější, do velké většiny aut se nějaká protismerka taky vejde, tak aby do těch cca 4 let tam to dítě vydrželo. A pokud to nejde a odmítám nebo nemůžu investovat, pak OK. Ale proč jako první volbu doporučit to méně bezpecne?
Tak mě laskavě pořad neurazej, ze jsem mimo. Ze ty tak děti nevozis neznamená, ze jiné to nezvládají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.21 00:12
@NinaU. píše:
@Janli
Chápeš, ze i poměrně malý naráz, který v pohodě zvládneš i v tom Mondeu, muže byt pro dítě fatální pokud sedi ve směru jízdy. A není to proto, ze sedi ve Fordu a ne Volvu, ale proto, ze má oproti tělu obrovskou hlavu a nedostatečne posílené svaly zad a krku a celkove není tak zpevněné.
Ale ano, jsou lepší a bezpečnější auta, a každý děla maximum co muže. Tys ale v podstatě hned doporučila posmer, já naopak jako první volbu protismer. Je to bezpečnější, do velké většiny aut se nějaká protismerka taky vejde, tak aby do těch cca 4 let tam to dítě vydrželo. A pokud to nejde a odmítám nebo nemůžu investovat, pak OK. Ale proč jako první volbu doporučit to méně bezpecne?
Tak mě laskavě pořad neurazej, ze jsem mimo. Ze ty tak děti nevozis neznamená, ze jiné to nezvládají.

Naprostý souhlas, máme autosedačku britax Römer dualfix 2R obosměrnou a dcera 13 měsiců sedí v protisměru, přesně jak jsi napsala, hlavička je větší oproti tělu a nejsou posílené svaly. Je všeobecně známo, že pro tak malé děti, je jízda v protisměru bezpečnější.

• Citovat
  • Upravit
Janli
1.3.21 00:49

@NinaU. ne, já jí pro malý dítě doporučila protisměrnou, pro větší posměrnou. Přesně, jak se to osvědčilo mě.

• Citovat
  • Upravit
1.3.21 05:36

Děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
1.3.21 15:15

Zkus kouknout na sedačky Klippan Triofix pro mladší a Klippan Wego pro starší dítě. Mají kovový výztuže a jako jedny z mála mají životnost 10 let. Klippan je opravdu špičková firma. Ta pro starší dítě navíc i roste do šířky, takže se líp přizpůsobí dítěti. A Triofix jde poutat oběma směry a má základnu, co jde poutat pásem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí