Autoškola - co vám dělalo největší potíže? :-)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mě dělalo problém úplně všechno. Od začátku vůbec udržet se na silnici, potom rozjezdy, potom zkloubit těch hodně věcí naráz (celé to ovládání vozidla a u toho sledovat co se děje kolem), a nakonec byl největší problém můj instruktor, kterej se choval fakt hnusně
Dodnes mi auto občas zdechne, nejčastěji na křižovatce když spěchám a začnu zmatkovat, speciálně když za mnou stojí kolona a všichni čekají až se konečně rozjedu
No a spoustu věcí se učím dodnes. Řidičák mám od letošního února.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
4 týdny, autoškola píše délku, ale chce to dost času, jízda skoro každý den. A peněz - je dražší.
Já měla autoškolu hotovou za měsíc a půl zhruba…
U nás teda za normální cenu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nainuva píše:
Jé, já krátce po autoškole chtěla zaparkovat na sídlišti a nějak mi to nevyšlo- bála jsem se dopředu i dozadu, že odřu auto. Tak jsem volala kamarádovi, a't mi to zaparkujeA jednou na benzince jsem si zablokovala volant a nevěděla co s tím, tak jsem šla za obsluhou a prosila o pomoc. Hm, blondýna v červený fabii
Přesně to já..asi týden jsem měla řidičák…pořád jsem couvala, pak dopředu a najednou jsem byla asi milimetr od auta, takže jsem volala kamarádovi a taky musel zaparkovat..ale zas to sídliště mi dalo školu..teď mám řidičák 4 roky a nedělá mi problém vůbec nic..jezdim jak chlap..:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, a couvat taky neumím, ale vůbec ne
Už jsem i nacouvala do kamarádova auta, a když couvám u nás ze dvora, porazím kde co
Manžel tady musel kvůli mě uklidit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sao píše:
Mě dělalo problém úplně všechno. Od začátku vůbec udržet se na silnici, potom rozjezdy, potom zkloubit těch hodně věcí naráz (celé to ovládání vozidla a u toho sledovat co se děje kolem)
Potěšilas, nejhorší je točit začátku po rozjezdu, pouštět chodce a řadit dvojku… Mám pocit, že instruktor si myslí, že vedle něj sedí chobotnice ![]()
@kate02
Jak už jsem psala, záleží na možnostech autoškoly i žáka. To první ty moc neovlivníš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Instruktor me tak znechutil manuál, že jsem si hned jako první auto koupila automat a nevymenila bych ho. Pri rozjížděni do kopce mi vždycky držel brzdj a pomáhal mi. Když jsem mu řekla, že bych to ráda zkusila sama, tak mi bylo řečeno, že si kvůli tomu nenechá odeme oddělat auto a to samé bylo i se startovanim. Poprvé jsem sama startovala az při zkouškách.
Když jsem jela více jak 30 už jsem byla kaskadér. Když jsem to trochu ohulila a jela 50, tak mi tam sám přeřadil na dvojku a řekl mi ať zpomalim.
Když jsem začala jezdit sama mela jsem dost stažené pulky. Ted už se dávno nebojím jezdit i dálky a ridim ráda. Dokonce řidim i lépe než muj manžel, který dělal řidičák se mnou. Řidičák mám přes 3 roky. ![]()
Ještě dodám, že ať jsem se ho na cokoliv zeptala, tak mi řekl, že tohle mám mit naučene a vic nic. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Senayle píše:
Instruktor me tak znechutil manuál, že jsem si hned jako první auto koupila automat a nevymenila bych ho. Pri rozjížděni do kopce mi vždycky držel brzdj a pomáhal mi. Když jsem mu řekla, že bych to ráda zkusila sama, tak mi bylo řečeno, že si kvůli tomu nenechá odeme oddělat auto a to samé bylo i se startovanim. Poprvé jsem sama startovala az při zkouškách.Když jsem jela více jak 30 už jsem byla kaskadér. Když jsem to trochu ohulila a jela 50, tak mi tam sám přeřadil na dvojku a řekl mi ať zpomalim.
Když jsem začala jezdit sama mela jsem dost stažené pulky. Ted už se dávno nebojím jezdit i dálky a ridim ráda. Dokonce řidim i lépe než muj manžel, který dělal řidičák se mnou. Řidičák mám přes 3 roky.
Ještě dodám, že ať jsem se ho na cokoliv zeptala, tak mi řekl, že tohle mám mit naučene a vic nic.
Je fakt, že to je asi hodně o instruktorovi… A o výběru autoškoly, já vybírala šíleně dlouho (a vůbec jsem se chystala asi 6 let, než jsem se odhodlala si řidičák udělat
)… Já měla instruktora super… Až se teď bojím, že jak vedle mě bude sedět nervní manžel, bude to šílená změna… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kate02 Já rekla manželovi, že když bude sedět vedle me, nikam s nim nejedu. Pořád mi do toho keca a me to silene rozčiluje.
Přitom opravdu ridim daleko lépe. Kdyz vezeme naše na chatu tak me prosi ať ridim ja, že se boji když ridi manžel, ale ja proste nemam nervy, aby mi do toho pořád kecal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Senayle píše:
@kate02 Já rekla manželovi, že když bude sedět vedle me, nikam s nim nejedu. Pořád mi do toho keca a me to silene rozčiluje.Přitom opravdu ridim daleko lépe. Kdyz vezeme naše na chatu tak me prosi ať ridim ja, že se boji když ridi manžel, ale ja proste nemam nervy, aby mi do toho pořád kecal.
Tak u nás je to tak, že manžel má papíry už skoro 10 let, jezdí docela dobře (i když občas bych ho přerazila
)… Jen je prostě občas cholerik a navíc se bojí o naše auto… Vražedná kombinace…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě dělala největší problémy rychlá jízda tzn. 90 km/h. To byla na začátku šílená rychlost. ![]()
A jednou, když instruktor viděl, jak řadím, povídá - Vám bych se teda nechtěl dostat do ruky. Jo a jindy jsem místo na řadící páku šáhla jemu na koleno, no, potřebovala jsem rychle řadit a netrefila se.
Vzal to sportovně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se nejvíc bála před kurzem, že nebudu stíhat těch hodně věcí dohromady /zrcátka, řadit, točit volantem, šlapat pedály a ještě se stíhat koukat po značkách/, když jsem autoškolu dělala, tak sem měla největší nerv z rozjezdů do kopce
to zkloubení více věcí najednou pak nebyl problém, jak sem se bála…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejvíc problém s rozjezdy a rozjezd do kopce. Nakonec jsem řidičák dělala 6krát myslím zkoušku
vždycky nějaká prkotina. Učila jsem se jezdit v Praze v Dejvicích horor
více jednosměrek snad nikde nemají.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nejvíc problém s rozjezdy a rozjezd do kopce. Nakonec jsem řidičák dělala 6krát myslím zkoušku![]()
vždycky nějaká prkotina. Učila jsem se jezdit v Praze v Dejvicích horor
více jednosměrek snad nikde nemají.
Co je na jednosměrkách špatnýho? Se můžeš roztahovat přes celý - to je fajn, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit