Autoškola - co vám dělalo největší potíže? :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Happy Hippo
24.7.14 20:20

Mám radost, že se tu objevilo tolik příspěvků. :) Já mám za sebou momentálně 6. jízdu a jak jsem psala, je toho ještě hafo, co se naučit. Navíc nemáme jen jednoho instruktora, různě se zapisujem podle toho, kde je volno a tak každej dbá na něco jinýho a dělá jinak, takže se vždycky musíme vždy přeorientovat na správnou vlnu :-) Příští týden zas mám jízdu u někoho novýho. Asi je to tím, že sou prázky a je tam narváno. :zed:

• Citovat
  • Upravit
20
24.7.14 20:22

Mám za sebou 4 jízdy…Auto jsem už řídila několikrát ale teď když to není na letišti ale ve městě jsem z toho hotová :zed:!Jednou na mě už moje učitelka ječela =D a tím mě ještě víc vystresovala takže tento týden jsme se jí ani na jízdu neozvala.Na víc začla bouchat do palubovky což mě dost naštvalo…asi dělala frjaerku před holkou vzadu v autě..!§ :jazyk: Ale už od ní se učit nechci.Ale musím se přiznat testů jsem si udělala maximálně deset vůbec mě to nebaví ale řídit chci =D!!A taky už to mám zaplacený tak mi je líto peněz :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
24.7.14 20:43

Jednou jsem v desne mlze jen tak tak dojela na benzinku, aby mi obsluha proboha nasla, jak zapnout mlhovky. Nabourala jsem jeste jako au-pair rodine nove auto. Pak jsem pro jistotu deset let neridila. No a ted uz zasa druhy rok jezdim, konecne je tam ta jistota a prehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
24.7.14 20:55

Mě dělá největší problém přejíždění z pruhu do pruhu, najíždění na dálnici a takový věci, kde se v rychlosti musím zařadit. Nemám odhad, když koukám do zpětných a bojím se, že se s někým srazím… :roll: :? Řidičák mám od listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
24.7.14 21:00

@chelsea.aa Jooo, tak to sme dneska taky dělali, řadili se do hustšího pruhu…taky nemám odhad, spíš mě to nutí dívat se přes rameno dozadu :roll:

• Citovat
  • Upravit
1234
24.7.14 21:04

@Happy Hippo taky se musím otočit, ono to na škodu není, ale nesmí si tím člově strhnout volant, takže já jsem z toho taková pořád roztěkaná, to mě štve. Vůbec zrcátka jsou můj nepřítel:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
24.7.14 21:08

@chelsea.aa Ze zarazeni do pruhu jsem taky mela bobky. Nejvíc me sralo, když tomu někomu za mnou přišlo že už jsem se mela zařádit, tak tam začne vjíždět on. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
24.7.14 21:09

Nečetla jsem celou diskusi, ale mě se v autoškole stalo, že když jsme vyjížděli, tak jsem se musela na cestě otočit a pak jsem jela cca 500 m v opačném jízdním pruhu, vlastně než mě na to upozornil učitel. :mrgreen: Byla to moje druhá jízda, ale už po celou dobu do konce autoškoly si ze mě dělal srandu. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1831
24.7.14 21:43

@lovesmile :mrgreen:

Já jsem si vzpomněla, jak mi učitel furt připomínal, že šlapu na spojku jak traktorista :lol: A musela jsem se učit šlapat pouze špičkou, a mě to pořád nešlo :D A učitel byl ještě navíc cholerik a sklerotik dohromady a nepamatoval si co už mě učil a co učil někoho jiného, takže mě každou chvíli za nějakou chybu sprdnul, že tohle mi přece říkal minule a já jsem na něho čuměla jak péro z gauče, protože jsem to slyšela poprvé, ale nesměla jsem mu odpovídat, jen kývat že má pravdu, jinak bylo hrozně zle :lol: A největší horor byly vlakové přejezdy - chtěl po nás, abychom zpomalili, před vjetím na koleje se rozhlédli doprava i doleva jestli nejede vlak (přestože byly závory nahoře) a pak teprve přejeli. No a to jsem prostě nedávala, nestíhala jsem podřazovat a ještě u toho koukat a stihnout to dřív než jsem byla předníma kolama na kolejích :lol: A on to strašně řešil, jednu celou jízdu jsme jezdili furt dokola přes dva přejezdy a jak jsem neudělala všechno přesně podle něho, byl oheň na střeše. Po téhle jízdě jsem se vracela domů ubrečená s kruhama pod očima rozhodnutá že končím :mrgreen: Dnes se tomu jenom směju, taková prkotina :mrgreen: Zkoušky jsem dala na první pokus a to jsem se do poslední chvíle cítila jak největší lempl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
24.7.14 22:01
  1. parkování
  2. rozjezd na ručku
  3. přednost z prava na velkých křižovatkách
  4. couvání

couvání, parkování, rozjezd na ručku mně učit dnes manžel až po autoškole. Vzpomínám si jak mi dělal s květináčů ohraničení a já musela zacouvat (za parkovat) a nepřejet květináč ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
24.7.14 22:19

@Blanka S To já se právě zatím hrozně bojím jet v jiným než aš autě. :-) natož couvat a parkovat :-)

• Citovat
  • Upravit
3711
24.7.14 22:38

@Happy Hippo Že, člověk na druhé straně může zasáhnout, co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
24.7.14 22:42

Udržet se na silnici. :mrgreen:

Neměla jsem tušení, kde se právě nacházím, kolik mi zbývá od kraje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
24.7.14 22:49

@zvidavajanca jo, přesně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1054
25.7.14 07:29

Ze začátku jsem si neuměla představit jak se dá zvládnout tolik věcí najednou - přijíždět ke křižovatce, podřadit si, hodit blinkr, zorientovat se jestli jsem na hlavní či vedlejší a pak se zase včas rozjet. Jak je možný, že u toho lidi telefonujou. No párkrát už jsem telefonovala taky :-) Pak mi nešlo couvání na delší vzdálenost a parkování, to jsem se naučila až praxí. Dodnes se musím soustředit na přednost zprava. Podle mě je autoškola stejná jak taneční - naučí tě základy a ukáže jak na to, ale vypilovat se to musí až praxí. Ze začátku jsem si každou cestu nejdřív projela v duchu a nakupovala jen v těch marketech kde měli obrovský a poloprázdný parkoviště. Teď už jen nemám ráda takovýty uzly jako je barandovský most, kde přes kolony kamionů nevidím na cedule a nemůžu se včas zařadit do správného pruhu neb to tam dobře neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze