Autoškola - ráda poradím s mými zkušenostmi z autoškoly! :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Čtyřlístek33
22.4.24 21:17
@JancaS84 píše: Více

O tom nepochybuji.. Já jen chtěla popsat své pocity po autoškole a popřípadě si předat nározy s těmi, kteří mají čerstvě po zkouškách :). Nejsem naivní člověk, snažím se dělat vše pro to, aby k nehodě nedošlo. Kdyby ano, tak se svět nezboří. Každý děláme chyby.

• Citovat
  • Upravit
1986
22.4.24 21:19

Řídim30let řízení nenávidim a beru to jak nutné zlo, abych se dostala do práce, kdyby to šlo dřepnu si a necham se klidně dovézt z bodu a do bodu b, bohužel řídit musim jinak se do práce nedostanu a do dneška při špatném počasí mam stazenej zadek, abych dojela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čtyřlístek33
22.4.24 21:21
@Aduš8 píše: Více

Jsem na to připravena. I kdyby k tomu někdy došlo, tak ten vztah k řízení tam prostě bude. :)

• Citovat
  • Upravit
8367
22.4.24 21:30
@Čtyřlístek33 píše: Více

Hele a kvůli tomu sis vyhledala toto fórum a udělala registraci? Nebo nás tu zase někdo z dlouhodobějších uživatelů trollí? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
22.4.24 21:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čtyřlístek33
22.4.24 21:36
@rmot píše: Více

Už jsem se setkala s tolika lidmi, kteří byli rádi za jakoukoliv zkušenost z autoškoly. (začínající řidiči). Někteří neví např. jak to probíhá při první hodině, jestli se jede do provozu apod. Holt všem se nezavděčím. ;)

• Citovat
  • Upravit
8367
22.4.24 21:38

jojo, to věřím, že tvou dlouhou řidičskou praxi těch lidí muselo být obrovské množství :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
22.4.24 21:46

Ahoj, pokud jsi se už trochu vyjezdila a jseš si za volantem celkem jistá, tak vřele doporučuji kurz bezpečné jízdy na polygonu, spolu se školou smyku. Jako začátečník (ne jen samozřejmě) si můžeš vyzkoušet, co tvoje auto umí a jak se chová např. při smyku přední nápravy nebo zadní, při brzdění na ledě, nebo jak je ovladatelné při sepnutí ABS, když stojíš na brzdě a u toho ještě manévruješ před překážkou…atd. I sebe tak můžeš psychicky trochu připravit na nějakou krizovku a trochu si natrénovat její řešení. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čtyřlístek33
22.4.24 21:48

Nevidím důvod se tu dohadovat.. :) Očividně žádnou zkušenost z autoškoly slyšet nechceš, takže nemá smysl komentovat.

• Citovat
  • Upravit
Čtyřlístek33
22.4.24 21:50
@Maky895989 píše: Více

Díky za info. Mám to v plánu, je to jeden z mých brzkých cílů ;)

• Citovat
  • Upravit
8367
22.4.24 21:59
…že by mi někdo, kdo se poprvé podíval do autoškoly, vysvětlil, jak to tam chodí? :) Sám jsem za život byl v autoškole několikrát, loni jsme ji absolvovali s dětmi a známí autoškolu vlastní. Tak co že mi to chceš naučit? :) Pokud bych tedy připustil, že nejsi troll. Ale tomu se těžko věří, když si tu někdo udělá účet, nikam nepřispívá a hned zakládá témata. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
22.4.24 22:07

To je ale špatná odpověď :lol:
Dítě může sedet na prednim sedadle od narození a absolutně to nezávisí na váze ani věku. Jen na adekvátní sedačce a v případě protisměrné sedačky na nutnosti vypnout airbag, pokud je tam instalovaný :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čtyřlístek33
22.4.24 22:12

Takže, když si čerstvě založím profil, tak jsem hned troll? Proč ne.. Určitě jich je tu dost, ale já to rozhodně nejsem.. A naučit? Nikoho zde učit nechci, ani okrem to tu nebylo zmíněno.. S mojí nulovou praxí bych si to ani nedovolila. Nevím, kolikrát to tu budu ještě opakovat, ale pro vás tento příspěvek rozhodně není určený. Pěkný večer.

Příspěvek upraven 22.04.24 v 22:16

• Citovat
  • Upravit
Čtyřlístek33
22.4.24 22:14
@Mar__tanka1983 píše: Více

No vidíte to. Tak jsem zase o něco chytřejší :)

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
22.4.24 22:26

No v každé autoškole to probíhá jinak, takže nějaké tvé rady jsou začínajícím řidičům k ničemu.. max. se mohou ptát těch, kteří dělali stejnou autoškolu, kde chce dotyčný nastoupit. Nejsem naivní člověk, snažím se dělat vše pro to, aby k nehodě nedošlo. Kdyby ano, tak se svět nezboří. Každý děláme chyby.

Hele taková frajerka jsem byla taky. Do doby než jsem na parkovišti nacouvala do sloupu, trošku zmačknutý plech, nikomu se nic nestalo ani žádná škoda na dalším autě. A mě trvalo x měsíců sednout za volant. A frajeřina mě přešla, za to šílený respekt k autu, k řízení, k ostatním řidičům.
Jo, řízení teď už miluji, občas si zariskuji, tam kde to znám, je klidní provoz (vesnice) a nikde žádné auto. No, jednou mi to trošku ujelo a najela jsem na chodník a budu si to pamatovat navždy - že doopravdy stačí vteřina a člověk udělá chybu.
Jednou jsem se zapomněla, že vjíždím do obce a jela jsem pořád 80 km v hod. No zabrzdit auto na 40 km, protože jsem potřebovala odbočit…No, velmi šílená zkušenost, kterou už nechci zažít.
Ale, když jezdím s někým, tak dodržují vše a ještě se snažím předvídat za ostatní.

A upřímně doufám, že tebe a tobě podobné řidiče nepotkám nikdy! Protože ta tvoje tučná věta :roll: :zed: Uvědomuješ si, že nejde jen o plechy auta, ale o lidské životy? A nikdy, nikdy nemůžeš vědět jak to dopadne. Takže takovou větu vypustit z úst, když jsi čerstvě po zkoušce :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze