Motosport ve 14?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Motosport ve 14?
Ahojky, mám dotaz.. Jsem 14tiletá holka která vyhledává adrenalin. Jak jste si asi všimli tak bych se chtěla zeptat jestli je možné začít s motosportem ve 14 jako dívka? Někde jsem četla že pokud rodiče děti netahají od mala na minibike, závody apd. tak je těžké se do toho dostat a začít. Ano přiznávám že toho o motorkách nic moc nevím
, ale to bych chtěla napravit.
Je to můj sen, chtěla bych si ho splnit. Ano, ano, asi dost z vás možná bude proti a odrazovat mě od toho, ale já jsem dost odhodlaná do toho dát všechno a splnit si to
.
Tedy moje dotazy:
Je velká překážka můj věk? Kde bych mohla začít a jak? Nějaké tipy a rady do začátku?
Ps: moc děkuji za všechny rady a názory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Elliex.q píše: Více
A co se zeptat někde, kde dělají motosport a ne na fóru pro maminy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zacit muzes u rodicu, protoze na takovy konicek bude treba hodne penez.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zeptej se v nějaké autoškole, kde dělají motorky. První řidičák na nějakou malou motorku můžeš mít tuším už v 15 a s jízdami začít i dřív. Ale první musíš přesvědčit rodiče, přes to nejede vlak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, my s manželem jezdíme na motorce oba, každý na své motorce. Začínat se závodním ježděním v tomto věku je opravdu pozdě, ostatní jezdí už zhruba od 4-5 let.
Mají odmalička průpravu a stejně jich 90% má jen průměrné a celkem neuspokojivé výsledky na trati. To by jsi musela mít obrovský talent a to se snad tuším ještě nestalo, aby se někdo, kdo začal v tomto věku výrazněji prosadil v motoGp/Wsbk a pod. závodech.
Možná tak naše přírodní okruhy, nebo některá tuzemská místní soutěž ale ten talent tam bude stejně třeba. Jinak ovšem s klasickým hobby ježděním, můžeš začít kdykoliv, kromě důchodového věku, tam už by bylo pozdně i na toto ![]()
A stran těch financí. těch to bude chtít hodně. Kromě licence, samozřejmě výbava cca 50 tis-80tis. Potom vhodný stroj a nejdřív se musíš vyjezdit na slabší kubatuře, takže počítej stroje dva až tři, postupně. A kolik stojí závodní okruhovka se ani neptej. Tam spadne třeba i 450-650tis.
K tomu kde začít a jak. Jsou tu samozřejmě nějaké juniorské soutěže ale bez natrénovaných pár set hodin naježděných v trénincích je to úplně mimo i s hodnými bohatými rodiči, kteří ti koupí a zaplatí úplně všechno, aby jsi byla vpuštěna na trať a to nemluvím o riziku pro tebe i ostatní až se jim tam budeš motat. Ale naštěstí, se amatéři do profi soutěží nepouští, bez předchozích výsledků z tréninků a místních okresních soutěží ani s rancem zlata v tlapkách.
K napsanému podotýkám, že o tom něco vím, jelikož mám na okruhu taky něco odježděno ale hlavně manža je bývalý neúspěšný amatérský závodník a když se k nim na tréninku v Mostě přidali dva kluci co jezdí WSBK ( záměrně nebudu psát jména, kdo jezdí ví, kteří dva to byli ) tak se po jejich průletu kolem něj v zatáčce smál v boxech, že měl pocit, že stojí na místě a měl chuť se postavit a dát nohy na zem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sova zMedvidkaPu píše: Více
Děkuji, konečně trochu normální odpověď
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brzdi. Ty tady nemáš být vůbec zaregistrovaná. A co je špatného na radě zeptat se v klubu a rodičů, zda to budou ochotni financovat. To je totiž to úplně nejzásadnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sova zMedvidkaPu píše: Více
Děkuji moc, konečně normální odpověď na otázku.
Ale mohla bych se ještě zeptat? Jak je to s tím věkem když řidičák na motorku můžu až od 15ti? Nebo tam na ten sport je nějaká výjimka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Nic špatně na tom není, to jsem neřekla. Jemom mi tamto odpověď přišla nejvíce rozvinutá a asi mi i nejvíce pomohla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Konečně normální odpověď evokuje něco úplně jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Tak to se omlouvám pokud to vyznělo jinak než jsem chtěla
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omluva přijata. Tak teď už jen ti rodiče a motoklub. Bez nich to nepůjde. A na okruh řidičák nepotřebuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak už bylo řečeno, na okruhu řidičák není třeba nikdy. V hobby soutěžích, nepotřebuješ kromě výbavy a stroje nic, v profesionálních soutěžích, je třeba závodní licence.
U stroje je to podle toho, kde a v jaké skupině jedeš, buď není třeba nic, nebo je třeba sportovní průkaz a je nutné splnit dané specifikace pro danou skupinu a třídu.
Pokud není na motorkari. c..věkový limit, pro regstraci, regni se tam a zeptej se v cekci pro holky, nebo sport ve fóru. Tady je to mimo mísu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sl.Kockova píše: Více
No, tak třeba na to, kdyby se s motorkou chtěla svézt i mimo okruh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit