Mohu odevzdat bakalářku bez finálního schválení vedoucí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mohu odevzdat bakalářku bez finálního schválení vedoucí?
Dobré ráno, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo takovou zkušenost. Práci mám napsanou a do termínu odevzdání zbývá pár dní. Už bych ji chtěla odevzdat, pro klid v duši (nerada bych ji odevzdávala v den odevzdání jako všichni ostatní), jenže moje vedoucí mi vždy práci pošle s tím, ať ještě opravím toto a tamto. Za mě už jsou to hlouposti, bez kterých by práce prošla, v některých případech je to spíš slovíčkaření. Už mám trochu pocit bezmoci, protože mám pocit, že ta práce nikdy nebude 100 % schválená. Mně přijde napsaná fakt dobře, srozumitelně, i kamarádkám a rodičům (tedy lajkům). Mám tam dost vhodných zdrojů, spíš jde opravdu o blbosti, které už mě ale vážně nebaví neustále dokola opravovat.
Když práci opravím podle posledních „výtek a připomínek“ a odevzdám ji prostě na hotovo a napíšu vedoucí, že jsem ji tedy odevzdala, nemůže to být nějak napadnuté?
Moc děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kamarádky a rodiče Vám tu práci hodnotit nebudou, zato vedoucí ano. Tak si zvažte, jestli je dobré, aby k psaní posudku usedla s vědomím, že jste se vykašlala na její připomínky.
Nepokažte si několikaleté studijní úsilí tím, že chcete mít pár dní oraz od bakalářky…
Ale odevzdat ji můžete kdy a v jakém stavu chcete - to je jenom na Vás ![]()
PS Odevzdávat práci poslední den je naprosto normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako takhle, já jsem vyloženě odmítla přepracovat bakalářku dle toho, co chtěla vedoucí a odevzdala jsem jí v původní podobě. U obhajoby to dopadlo tak, že oponentka a zbytek komise mi vychválil přesně to, co vedoucí chtěla, abych předělala a tvrdila mi, že je to úplně špatně.
Ale z toho nejde odhadovat, jak to dopadne ve tvém případě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpovědi. ![]()
@eManžel šlo mi spíš o to, že nejsem povaha, která by ráda věci nechávala na poslední chvíli, protože se poslední den může stát cokoli. Tedy ráda bych to už odevzdala, když jde místy o slovíčkaření, ale rozumím Vám, jak to myslíte. Ta úvaha asi stojí za to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě to nejde, resp. vedoucí práce zodpovídá za obsah práce, takže dokud neschválí finální verzi, tak bych nic neodevzdávala, ani by mě to v životě nenapadlo
Je hezké, že ti to přijde jako malichernost, ale vedoucí si na tom může zakládat (což jsi mohla za tu dobu poznat, jaká/ý je). Já měla komunikaci s mým vedoucím příšernou, a i tak jsem čekala než se vyjádří, právě proto, že za to zodpovídá.
Paradox byl, že jsem nakonec dostala od oponenta víc bodů než od vedoucího, to bylo fakt úžasný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odevzdat praci. muzes, kdy chces, jde o to, jaky ti pak vedouci napise posudek. Prace fakt nema byt srozumitelna pro rodice, je to odborna prace urcena primarne pro lidi z oboru, na to tedy pozor!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle, moje vedoucí moc nechtěla osobní schůzky, vždy jen e-mail, max hovor, což mi nevyhovovalo. V době, kdy na práce bylo ještě dost času, třeba měsíc a půl zpátky, tak mi práci poslala zpět i po 10 dnech. Já to opravdu chtěla odevzdat dřív. A najednou mi připomínkuje i věci, které předtím neřešila, tak si říkám, že s takovou to nikdy nebude 100% dle ní.
Ale rozumím vám, asi se tedy obrním trpělivostí ještě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeanny21 Znám to, to samé mi dělal můj vedoucí, měl těch prací tolik, že nestíhal a nebo zapomínal. Ani jedna osobní schůzka neproběhla
a je jedno, kdy to odevzdáš přece, chápu, že to může stresovat, ale furt je to vedoucí a má za tebe odpovědnost. To by musel být fakt někdo uplně mimo, aby neřešil termín odevzdání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to asi klidně odevzdala nebo prostě počkala, už bych to neposílala pořád sem a tam. Pokud připomínkuje drobnosti, tak si stejně nebude pamatovat, co ti opřipomínkovala a co ne (nebo teda podle toho, kolik má práce a jak až moc se ti věnuje). Takže bych počkala a odevzdala to třeba den před termínem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš. Jen pak počítej s případnými výtkami v hodnocení od něj. Zažila jsem obě situace, odevzdaná práce, která byla bez problémů a naopak (pak podle toho vypadal posudek a strašné divení ze strany studentky).
Upřímně bych se ale neoháněla názory ze strany kamarádek nebo rodičů, kteří o tom nic neví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc vám všem děkuji za komentáře. Samozřejmě nejradši bych opravila poslední drbky a odevzdala, i vzhledem teď k nelehké rodinné situaci, ale asi zkusím ještě chvilku počkat, poslat jí opravenou verzi s tím, jestli bych to tak mohla odevzdat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle, můžeš určitě odevzdat. Ale potom se to může odrazit v posudku, jaký ti vedoucí napíše. Záleží třeba i na tom, jak moc jsi s ní během přípravy spolupracovala a podobně. Pokud jsi třeba poctivě chodila na konzultace a komunikovala s ní, je to dost jiné, než kdyby ses s ní vůbec nesešla a prostě to odevzdala. Pak by ti mohla třeba snížit známku kvůli té úrovni spolupráce. Takže záleží i na tom, jak moc si věříš a stojíš si za tím, že je ta práce dobrá a jestli je tedy pravděpodobnost, že tě nepotopí oponent.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit