Práce na plný úvazek, při studiu na vysoké škole

32
19.4.24 12:00

Práce na plný úvazek ,při studiu na vysoké škole

Zdravim, chtěla bych se zeptat, zda je tu nějaká zdravotní sestra, která si dodělávala vysokou školu při práci na plný úvazek?( v kombinovaném studiu-4× za měsíc se chodí do školy, zbytek samostudium)
Chtěla bych se přihlásit na Vysokou školu zdravotnickou v Praze (Duškova) a chtěla bych vedet, jak to bylo pro vás náročné. Bydlim s přítelem, který je velmi nápomocný, co se domácnosti týče, ale spíše mi jde o to učení a organizace času s prací. Škola práci v nemocnici při studiu uznává+ je potřeba 600 hodin(za cele 3 roky) praxe v zařízení, které skola určuje
Předem moc dekuju :srdce:

Příspěvek upraven 19.04.24 v 12:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.4.24 12:09

Manžel studoval zdravotní sestru dálkově jako voják, ale je na to potřeba hodně času, je hodně praxí, tak aby Tě z práce pouštěli, dovolená nestačí.

• Citovat
  • Upravit
2402
20.4.24 13:17

Tak praxe se obvykle uznává ze zaměstnání, když pracuješ v tom oboru.

Zeptej se dopředu jestli bys uznali praxi u zaměstnavatele nebo bys tu praxi musela dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
20.4.24 14:42

@jejjej Ano právě že praxe by mi byla uznána..Měla bych pouze těch 600 hodin praxe na oddělení, se kterým ma skola smlouvu.
Jinak jich právě je snad 4600

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
20.4.24 14:52
@Janaka614 píše: Více

600 h je při 40h týdne dela 15 týdnu praxe

Muzes to realne splnit, když chodíš do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
20.4.24 14:53

15 týdnu na 3 roky…5 týdnu rocne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
20.4.24 15:38

Ano.. vezmu si v práci volno..
Mám dostatek financí, které jsem ušetřila v zahraničí, ze bych mohla být cele studium doma a věnovat se učení a praxi, ale chci udělat maximum pro to, abych zvladla vše najednou a když půjde do tuhého, tak vždy budu mít možnost zvolnit co se práce týče.
Každopádně ta práce v nemocnici, má dost své výhody pro studium co se znalostí týče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.24 13:28

Já studuju dálkově PEFku na ČZU při plném úvazku a s dětmi 8 a 6 let. Teď dodělávám první rok a dá se to. Já mám teda hodně velkou oporu v manželovi, který obstará vše, když se musím učit. Odveze děti na plavání, uvaří, poklidí. Takže tohle je obrovská výhoda. Nejhorší je to před zkouškami, kdy přijedu domů z práce, sednu k učení a učím se do večera a takhle třeba i dva týdny v kuse. Ale pak zase přijde týden kdy je volněji. Jinak přednášky máme o víkendech a stejně tak i zkoušky. Takže dva víkendy v měsíci jsem třeba celý víkend ve škole. Tady také dobré mit hlídání. Jak říkám zvládnout se to dá, ale musíš mít k sobě hodně šikovného manžela, případně aktivně hlídací babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
22.4.24 13:41

@Dagmar.trestikova Jste úžasná, že tohle zvládáte!! Máte můj obdiv:smiling_face_with3_hearts: Já zatím děti nemám..
Přeji mnoho úspěchů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
22.4.24 15:02

Já studuji druhý ročník Duškovu a u toho pracuji na ambulanci. Dá se to zvládnout v pohodě. Praxi si plním u zaměstnavatele. Jediný problém je psychiatrie a pediatrie, ta u nás není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
22.4.24 21:06

Studovala jsem Mgr. při plném úvazku včetně služeb. Obor zdravotní laborant a dalo se zvládnout, tehdy jsem ještě neměla dítě. Praxe mi byla uznána. Poté jsem ještě 5 let dělala VŠ atestaci, což obnášelo absolvování kurzů, byly týdenní a hromadu praxe na jiných odděleních, což se zvládalo v rámci studijního volna co mi zaměstnavatel umožnil, tu atestaci po mě chtěl/potřeboval. Poslední rok jsem už musela zvládat s dítětem včetně atestační zkoušky a dalo se zvládnout. Zpětně, když to teď hodnotím tak teď s 5 letym dítětem by to pro mě bylo horší jako tehdy s ročním, na té RD jsem toho času asi měla víc jak teď v práci :D Jo a neměla jsem hlídání, babičky obě daleko, prostě jsem to zvládala naplánovat dítě a učení, malá nestrádala a taky super manžel co hodně pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
22.4.24 21:38

@Eunnika :potlesk: Jsem v úžasu z toho, že když někdo něco chce, vždy to jde a vy jste důkazem :dance:
A kolik hodin tak v průměru jste se učila týdně jestli se mohu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
22.4.24 21:41

@Eunnika Zdravotní laborant je už VŠ nebo jsou to zatím ještě VOŠky? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie