Práce na plný úvazek, při studiu na vysoké škole
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Práce na plný úvazek ,při studiu na vysoké škole
Zdravim, chtěla bych se zeptat, zda je tu nějaká zdravotní sestra, která si dodělávala vysokou školu při práci na plný úvazek?( v kombinovaném studiu-4× za měsíc se chodí do školy, zbytek samostudium)
Chtěla bych se přihlásit na Vysokou školu zdravotnickou v Praze (Duškova) a chtěla bych vedet, jak to bylo pro vás náročné. Bydlim s přítelem, který je velmi nápomocný, co se domácnosti týče, ale spíše mi jde o to učení a organizace času s prací. Škola práci v nemocnici při studiu uznává+ je potřeba 600 hodin(za cele 3 roky) praxe v zařízení, které skola určuje
Předem moc dekuju ![]()
Příspěvek upraven 19.04.24 v 12:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Manžel studoval zdravotní sestru dálkově jako voják, ale je na to potřeba hodně času, je hodně praxí, tak aby Tě z práce pouštěli, dovolená nestačí.
- Citovat
- Upravit
Tak praxe se obvykle uznává ze zaměstnání, když pracuješ v tom oboru.
Zeptej se dopředu jestli bys uznali praxi u zaměstnavatele nebo bys tu praxi musela dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jejjej Ano právě že praxe by mi byla uznána..Měla bych pouze těch 600 hodin praxe na oddělení, se kterým ma skola smlouvu.
Jinak jich právě je snad 4600
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janaka614 píše: Více
600 h je při 40h týdne dela 15 týdnu praxe
Muzes to realne splnit, když chodíš do práce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano.. vezmu si v práci volno..
Mám dostatek financí, které jsem ušetřila v zahraničí, ze bych mohla být cele studium doma a věnovat se učení a praxi, ale chci udělat maximum pro to, abych zvladla vše najednou a když půjde do tuhého, tak vždy budu mít možnost zvolnit co se práce týče.
Každopádně ta práce v nemocnici, má dost své výhody pro studium co se znalostí týče
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já studuju dálkově PEFku na ČZU při plném úvazku a s dětmi 8 a 6 let. Teď dodělávám první rok a dá se to. Já mám teda hodně velkou oporu v manželovi, který obstará vše, když se musím učit. Odveze děti na plavání, uvaří, poklidí. Takže tohle je obrovská výhoda. Nejhorší je to před zkouškami, kdy přijedu domů z práce, sednu k učení a učím se do večera a takhle třeba i dva týdny v kuse. Ale pak zase přijde týden kdy je volněji. Jinak přednášky máme o víkendech a stejně tak i zkoušky. Takže dva víkendy v měsíci jsem třeba celý víkend ve škole. Tady také dobré mit hlídání. Jak říkám zvládnout se to dá, ale musíš mít k sobě hodně šikovného manžela, případně aktivně hlídací babičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dagmar.trestikova Jste úžasná, že tohle zvládáte!! Máte můj obdiv:smiling_face_with3_hearts: Já zatím děti nemám..
Přeji mnoho úspěchů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já studuji druhý ročník Duškovu a u toho pracuji na ambulanci. Dá se to zvládnout v pohodě. Praxi si plním u zaměstnavatele. Jediný problém je psychiatrie a pediatrie, ta u nás není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovala jsem Mgr. při plném úvazku včetně služeb. Obor zdravotní laborant a dalo se zvládnout, tehdy jsem ještě neměla dítě. Praxe mi byla uznána. Poté jsem ještě 5 let dělala VŠ atestaci, což obnášelo absolvování kurzů, byly týdenní a hromadu praxe na jiných odděleních, což se zvládalo v rámci studijního volna co mi zaměstnavatel umožnil, tu atestaci po mě chtěl/potřeboval. Poslední rok jsem už musela zvládat s dítětem včetně atestační zkoušky a dalo se zvládnout. Zpětně, když to teď hodnotím tak teď s 5 letym dítětem by to pro mě bylo horší jako tehdy s ročním, na té RD jsem toho času asi měla víc jak teď v práci
Jo a neměla jsem hlídání, babičky obě daleko, prostě jsem to zvládala naplánovat dítě a učení, malá nestrádala a taky super manžel co hodně pomohl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eunnika
Jsem v úžasu z toho, že když někdo něco chce, vždy to jde a vy jste důkazem ![]()
A kolik hodin tak v průměru jste se učila týdně jestli se mohu zeptat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eunnika Zdravotní laborant je už VŠ nebo jsou to zatím ještě VOŠky? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit