Autotransplantace zubu

Anonymní
15.8.22 19:48

Autotransplantace zubu

Je tu někdo kdo tomu rozumí nebo má vlastní zkušenost?

Za jak dlouho po vytržení špatného zubu se nový zub implantovat?( Jde mi o stáří té díry)
Ihned nebo je to možné i po nějaké době?

Jaké je zhruba cena?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
175
15.8.22 21:51

Nejprve bych si ujasnila názvosloví, aby nedošlo k mýlce a diskuse měla smysl, protože to, jak je dotaz myšlen předpokládám nesedí k názvu diskuse.

Autotransplantace zubu: Vytržení zubu (nejčastěji zdravé osmičky) a „přesazení“ téhož zubu na jiné místo v čelisti, kde byl původní „nemocný“ zub vytržen.

Zubní implantát: Zavedení většinou titanové náhrady zubního kořene na místo vytrženého „nemocného“ zubu.

Předpokládám správně, že jde o druhý případ? Pokud ano, je více přístupů a záleží na konkrétním lékaři, který preferuje. Obecně je bezpečnější nechat po vytržení díru po zubu zahojit, počkat než naroste nová kost a do té vložit implantát. To trvá minimálně nějaké dva měsíce, záleží třeba na náročnosti při „trhání“ zubu. Pak se zavede implantát a zase se čeká, než se přihojí, ideálně zase minimálně 2-3 měsíce. A pak se pokračuje pár kratšími zákroky jako otisky apod. a vyrábí se korunka.
Jiná varianta je vytržení zubu a okamžitá implantace do vzniklé díry po něm, to je ale považováno za rizikovější z hlediska přihojení implantátu.

Celkem od začátku do konce na místě, kde jsem pracovala, celá tahle sranda vyšla na 29 000Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
16.8.22 09:13

Mne pri autotransplantaci vytrhli prasklou sestku, zaroven osmicku a tu osmicku okamzite vsadili misto sestky. Jedine nebezpeci je, ze se nemusi uchytit. Mne se uchytila, ale porad mi kolem stejne otekala dasen a zub se mi nakonec zkazil, museli jej po par letech vytrhnout. Tu autotransplantaci jsem podstoupila asi pred 7mi lety a platila jsem neco pres 6000. Ted to bude urcite drazsi, porad ale levnejsi nez klasicky umely implantat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
28.8.24 11:08
@xantypa80 píše: Více

To bylo velmi levné. Zajímalo by mě, jaká je šance, že se transplantovaná osmička uchytí na místě jiného zubů, konkrétně u mě by to byla šestka, kterou mám hodně špatnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
2.11.24 13:01
@Mandisi píše: Více

To Ti bohužel nikdo předem nezaručí, ale myslím si, že šance je velká, že se spíše uchytí, pokud nemáš vyloženě nějakou autoimunitní poruchu třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.