Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Bábrdl Já se vážně snažím s nima vycházet, ale prostě to tam není. Fakt mám pocit že jsem v „jiným hnízdě“
Za to je ale netrestej. Vinu na tom nese někdo úplně jiný než ty a adoptivní rodiče.
@Bábrdl píše:
Podle mě za ty pocity tak úplně nemůžeš. Nevlastní je nevlastní
Nějaký psycholog by ti mohl pomoci.
tím to být nemusí..Někdy má člověk složitý vztah i s vlastními rodiči…Osobně si myslím, že se zakl. hněvá (podvědomě) na své bio rodiče…Jenže ti nejsou po ruce…
@pe-terka to nevím, díky že jsi mě na to připravila…
Nechci opakovat chyby adoptivních rodičů…
Tohle je to riziko adoptovaných dětí i adoptivních rodičů…
Zakladatelku biomatka odloží jako mimino, najdou se manželé, kteří se o to dítě chtějí postarat bez ohledu na to, jako genetickou zátěž má od biorodičů a pak se z něj vyloupne tohle…
@Anonymní píše:
@terien ale tohle nebyla moje povinnost. Většina lidí mi doporučovalo nechat ji rehabilitovat na LDN. Já se starala o ni a na
zádech v šátku jsem měla mimino. Absolutně netušíš jaké to bylo, dál prosím nekomentuj
Predstav si, že tuším. Ale ty chceš slyšet jenom to, co se ti hodí ![]()
@Anonymní píše:
@pe-terka to nevím, díky že jsi mě na to připravila…
Nechci opakovat chyby adoptivních rodičů…
Nikdo nechce opakovat chyby rodičů.
Ani tvoji adoptivní rodiče nechtěli určitě opakovat chyby svých rodičů. ![]()
@Anonymní píše:
@terien asi máš pravdu, neztrácej tedy tady čas a jdi se věnovat dětem
To je fakt, na takovýho ***** jako seš ty plýtvat energií nebudu ![]()
edit admin: nevhodný výraz
@Anonymní píše:
@terien asi máš pravdu, neztrácej tedy tady čas a jdi se věnovat dětem
ona není ta, která má problém ![]()
je ve veřejné diskuzi…
a fakt to nejsi ty, kdo určuje pravidla diskuzí…
@Malaga píše:
Tohle je to riziko adoptovaných dětí i adoptivních rodičů…
Zakladatelku biomatka odloží jako mimino, najdou se manželé, kteří se o to dítě chtějí postarat bez ohledu na to, jako genetickou zátěž má od biorodičů a pak se z něj vyloupne tohle…
Co tohle? Pečovala o nemohoucí adoptivní matku. To asi snad nezaslouží označení „tohle“.
@Bábrdl nevidím jediný důvod, proč by neměla pečovat o svojí mámu, když to bylo třeba…a taky nevidím důvod, proč by se měla o své mámě (která na sebe dobrovolně vzala výchovu a péči o cizí nechtěné dítě) vyjadřovat tak, jak se vyjadřuje…
Moc tomu nerozumim. Nemela byste radši být ráda že si vás někdo adoptoval?
myslím to dobře. Moji rodiče mi predhazovali že jsem byla omyl a když jsem se po letech jejich agresivního hádání, skorovrazdeni apod. rozhodla že půjdu po jejich rozvodu k tatovi, pořád mi predhazoval jak je dokonalý otec že mě „zachranil“ a že se o mě stara. Nevim, myslím že je to povinnost biologických rodičů se nejen postarat, ale i předat lásku. Pokud se o vás vasi rodiče nepostarali a postaral se nekdo jiny, nemel by vas pocit být jiný? Jinak chápu že její pritomnost v tomto období může vadit. Moje tchýně je moc hodná a považuje mě za svoji dceru, ale představa že sem přijede v sestinedeli je silena. Rozhodně bych ji tu nechtěla
nemáte třeba jen nějaké hormonální výkyvy? ![]()
@Anonymní píše:
@terien Pokory a vděku jsem už myslím projevila dost.
Prosím tě, drž se
Já tady čtu ty řeči o „hledání hlubšího vztahu“ a „vděčnosti“ a „ty taky máš chyby“… zejména od lidí, co měli „perfektní maminku, nemůžou si stěžovat“, a chce se mi řvát.
Taky jsem nechtěné dítě, vím co to je za peklo. Jo, jsem vděčná, že jsem měla střechu nad hlavou a co jíst. Mám být vděčná i za to, že mám psychické následky na celý život, a i dlouho po třicítce regulérní psychický teror, protože vyjít s psychicky nemocnou, nevyrovnanou ženou, která ti ubližovala, ubližuje a ubližovat bude se prostě nedá?
Krucinál.
Já ti řeknu jediné, pryč. A fakt hodně rychle. Jestli nechceš trpět dalších pár desítek let, pozorovat, jak má tvoje máma raději svého vnuka než kdy měla tebe, a přemýšlet, proč to sakra je a čím ty jsi špatná… jak tě bude s ním srovnávat a vyčítat ti všechno možné i nemožné, co tys měla dělat jinak a líp, když jsi byla dítě… poslouchat překroucenou minulost, zapomenuté všechno, co ti ublížilo, a vybájené historky, jak to bylo skvělé - i když se to nikdy nestalo… Tak s manželem běžte pryč.
Bohužel jsou matky, které důvěru oplatí zradou, a úspěch kopnutím do kolene. Kdo tohle nezažil, měl by se aspoň zamyslet, nakolik je v pozici kázat těm, kteří si tím sami prošli.
@Malaga píše:
@Bábrdl nevidím jediný důvod, proč by neměla pečovat o svojí mámu, když to bylo třeba…
Já taky ne.
Ale taky nevidím důvod, proč o ní, že vychovali „tohleto“. ![]()