Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl píše:
Já taky ne.
Ale taky nevidím důvod, proč o ní, že vychovali „tohleto“.
ok, měla jsem místo toho napsat - např. takový dáreček…
určitě by se jim ta diskuze taky moc dobře četla…
@Bábrdl píše:
Co tohle? Pečovala o nemohoucí adoptivní matku. To asi snad nezaslouží označení „tohle“.
Ne, ale jako clovek bych pecovala třeba i o nemohoucí sousedku. Podle mého by fakt měla zakladatelka vyhledat odbornou pomoc. Pochybuji, její rodiče zadaji/čekají nějaký vděk. Chyba nebude v jejich adoptivních rodičích, ale v jejím přístupu k nim. A nechápu, proč to řeší přes manžela. Kdyby měla kouska hrdosti a odvahy v tele, sezve celou rodinu a určíte se to, i když asi ne v klidu, vyřeší.
@Malaga píše:
ok, měla jsem místo toho napsat - např. takový dáreček…
určitě by se jim ta diskuze taky moc dobře četla…
Jaký dáreček? ![]()
Vždyť o ni pečovala.
Má nějaké pocity, přemýšlí o nich. ![]()
Kolik ženských tu chce pohřbívat tchyně, tedy ženy, které daly život a vychovaly jejich manžele. Ale to je v pořádku. Tchyně si to zaslouží.
@Bábrdl píše:
Jaký dáreček?
Vždyť o ni pečovala.
Má nějaké pocity, přemýšlí o nich.Kolik ženských tu chce pohřbívat tchyně, tedy ženy, které daly život a vychovaly jejich manžele. Ale to je v pořádku. Tchyně si to zaslouží.
A jak to s tím souvisí?
Zatím zakladatelčině matce chodí domlouvat zakladatelky manžel…
A ne nemyslím si, že tchyně by se měly pohřbívat…
@Anonymní píše:
@Premek_Orac má ji až moc ráda. Někdy mám pocit že si myslí že je její, že dohání to co jí uteklo( mě dostali když mě byl půlrok)
až moc ráda?
no a jaký by to bylo kdyby ji brali jako „cizí“ protože její máma je tedy adoptivní = taky „cizí“? Ty se zlobíš na vaše za něco za co nemůžou…za to, že tě máma neporodila, to je fakt tak důležitý čí vaginou jsi prošla?
@Anonymní píše:
@jdukolem tady nejde o to jestli je biologická matka či ne…
a o co jde? sama jsi to zdůraznila… ![]()
@Anonymní píše:
@jdukolem tady nejde o to jestli je biologická matka či ne…
Ale jde. To si zase přiznej, jde.
Máš k ní takový ten přístup „tchyně mi krade dítě“.
Být to tvá biomáma, tak se nenapíšeš, že má „vnouče až moc ráda.“
![]()
Zakladatelko, já tě chápu. Kdybych měla bydlet se svou matkou pod jednou střechou, tak si taky vybuduju averzi. A to nejsem ani adoptovaná. Ty kecy o vděčnosti dětí za to, že se o ně rodiče starali osobně nemám ráda. Ty děti se rodičů neprosily, aby se narodily, ty ses neprosila, aby tě adoptovali. Rozhodnutí bylo jen a pouze na rodičích, kteří si plnili svá osobní přání. Takže mi nepřipadá úplně fér vděk od dětí očekávat nebo dokonce vyžadovat.
Každopádně už jen to, že jsi adoptovaná není lehká situace k řešení a přidávám se k doporučení na psychologa a pokud prostě s maminkou nebude rozumná domluva, tak se odstěhovat. Někam poblíž, ať se vazby nepřetrhají. Většinou se to po tom odstěhování spraví. Pokud rodiče dům neutáhnou, tak to budou muset nějak vyřešit, je to jejich zodpovědnost, klidně se můžete domluvit na nějaké pomoci, ale ne, že to budete platit a nebudete moct pomalu ani uklidit nepořádek.
@Bábrdl píše:
Ale jde. To si zase přiznej, jde.Máš k ní takový ten přístup „tchyně mi krade dítě“.
Být to tvá biomáma, tak se nenapíšeš, že má „vnouče až moc ráda.“
no já děkuju Bohu, že mi moje tchýně „krade“ děti co to jen jde…a krade i neteř a synovce a kupuje jim sušenky a skáče kolem nich všech a krade mi je na chalupu a tuhle o Vánocích se k nám na Štědrej den vkradla i se štrůdlem..a to jsem rozvedená snacha čili vlastně její „nic“.. já vím, že to nesouvisí s diskuzí, ale chtěla jsem se pochlubit.. ![]()
@jdukolem píše:
no já děkuju Bohu, že mi moje tchýně „krade“ děti co to jen jde…a krade i neteř a synovce a kupuje jim sušenky a skáče kolem nich všech a krade mi je na chalupu a tuhle o Vánocích se k nám na Štědrej den vkradla i se štrůdlem..a to jsem rozvedená snacha čili vlastně její „nic“.. já vím, že to nesouvisí s diskuzí, ale chtěla jsem se pochlubit..
ty se ale máš
, ty určitě taky nechceš extchýni pohřbívat, že ne? ![]()
@jdukolem píše:
no já děkuju Bohu, že mi moje tchýně „krade“ děti co to jen jde…a krade i neteř a synovce a kupuje jim sušenky a skáče kolem nich všech a krade mi je na chalupu a tuhle o Vánocích se k nám na Štědrej den vkradla i se štrůdlem..a to jsem rozvedená snacha čili vlastně její „nic“.. já vím, že to nesouvisí s diskuzí, ale chtěla jsem se pochlubit..
Není tvoje „nic“
Je to babička tvých dětí.
![]()
@Malaga píše:
ty se ale máš, ty určitě taky nechceš extchýni pohřbívat, že ne?
ne je bezvadná a doufám, že nám vydrží co nejdýl v kondici a dokonce, pokud o to bude stát a bude to potřeba jsem nachystaná se o ni na starý koleno(její) postarat..z vděčnosti.. mimo jiné tedy z toho co se tu šmahem zavrhuje a mohla bych říct že to byla její volba být prima a já jí za nic nevděčím ![]()
@Bábrdl píše:
Není tvoje „nic“
Je to babička tvých dětí.
no ona moje jo, ale já jsem její nic - tedy máma vnoučat to jo no.. ta se ale má ![]()
@jdukolem píše:
až moc ráda?
no a jaký by to bylo kdyby ji brali jako „cizí“ protože její máma je tedy adoptivní = taky „cizí“? Ty se zlobíš na vaše za něco za co nemůžou…za to, že tě máma neporodila, to je fakt tak důležitý čí vaginou jsi prošla?
přiznám se, že z diskuze jsem vůbec nepochopila, co dělá její matka špatně?
má vnučku až moc ráda? Leze za dcerou a vnučkou? ![]()