Azub vs. Croozer - vozík za kolo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Azub vs. Croozer - vozík za kolo
Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl, kromě ceny? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoja,
někdy jsme to tu už řešili, zkusím to najít. Azub je tuším trochu těžší a nemá brzdu na řidítkách. Je i nižší, takže pro našeho prcka byl lepší. My tedy máme Azuba a jsme moc spokojeni. Náš typ nemá nafukovací kola, takže se nemusím bát, že se propíchnou, nebo budou ucházet.
Jo ta diskuse je tady:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
a ještě taky tady něco najdeš
https://www.emimino.cz/modules.php?…
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Azubxcroozer
Ahojky,
Azub Tom - jednoduše skladný, složitelný - Vozík je určen pro jedno až dvě dítka. Děti mají k dispozici jednu společnou sedačku. V případě, že ve vozíku jede jedno dítko, sedí uprostřed, pokud vezete dvě děti, každé sedí na jedné straně vozíku. Dítka jsou připoutána 5 bodovými pásy. Vzadu je úložný prostor, do kterého se vejdou věci pro 4 lidičky na celý den včetně hraček na písek a dalších „nezbytností„. Na kolo se upevňuje k vidlicím na zadní kolo - nelze tedy upnout na úplně všechna kola - záleží na velikosti úhlu těch vidlic u kostry - pokud je příliš malý může být problém. Teoreticky do něj lze použít autosedačka, ale z naší zkušenosti se tam vešla pouze jedna z cca 15 co jsme tam zkoušeli a ta byla navíc jenom do 9 kg. Pro děti, které ještě nesedí doporučuji dokoupit baby weber seat (2290,–). Pokud jede ve vozíku jenom jedno dítko a není připoutáno v baby weber a usne, může být problém v tom, že ho pásy budou trošku škrtit v oblasti pod krkem.
Azub Jerry - je hodně podobný Tomovi, jen je asi o 5 kg lehčí.
Croozer 535 (dvoumístná varianta) - Je jednoduše skladný, složitelný, součástí jsou i dvě kolečka - malé buggy kolečko vhodné pro jízdu po městě a 16“ přední kolo vhodné do horšího terénu, případně in-line a jogging. Vozík je určen pro dvě děti, ale pokud vezete jedno nevadí to. Každé dítě má svoji sedačku (něco jako autosedačka vajíčko, ale větší vejdou se tam děti do cca 5 let) a je připoutáno 5 bodovými pásy. V zadní části je úložný prostor srovnatelný s Tomem - tzn. vejdou se tam věci pro 4 lidičky na celý den včetně všech nezbytností. Ke kolu se připojuje pomocí čepu, který se dává pod rychloupínák zadního kola. Využití buggy kolečka a 16" předního kola - pokud jedete na výlet na kole, ale zároveň se chcete někam podívat bez kol - občerstvení, procházka atd. jednoduše odděláte tažnou tyč a připevníte kolečko dle vašeho výběru, nemusíte přendávat věci ze zavazadlového prostoru. Samozřejmě dále jízda na kolečkových bruslích, jogging, použití místo kočárku.
Croozer 737 (jednomístná varianta) - Je jednoduše skladný, složitelný součástí jsou i dvě kolečka - malé buggy kolečko vhodné pro jízdu po městě a 16" přední kolo vhodné do horšího terénu, případně in-line a jogging. Vozík je určen pro jedno dítko, které má sedačku podobnou jako autosedačka vajíčko, ale větší (vejde se tam dítko cca do 5 let) a 5 bodové pásy. Úložný prostor je menší než v předchozích vozících, ale i tak se tam vejdou věci pro 3 lidičky na celý den. Ke kolu se připojuje pomocí čepu, který se dává pod rychloupínák zadního kola. Využití buggy kolečka a 16" předního kola - pokud jedete na výlet na kole, ale zároveň se chcete někam podívat bez kol - občerstvení, procházka atd. jednoduše odděláte tažnou tyč a připevníte kolečko dle vašeho výběru, nemusíte přendávat věci ze zavazadlového prostoru. Samozřejmě dále jízda na kolečkových bruslích, jogging, použití místo kočárku.
Do vozíků Croozer nelze dát autosedačka, pro děti, které ještě vůbec nesedí cca do 10 měsíců doporučuji baby weber seat (2290,–) pro děti, které již mají snahu sedět (cca 10 měsíců) doporučujeme opěrku hlavy a ramen chariot (1490,–). Žádný z uvedených vozíku není odpružený (odpružené jsou vozíky Chariot - nejlevnější odpružený model 14990,–(jednomístný), dvoumístný pak 16990,– Kč), u žádných vozíků nelze polohovat sedačka do lehu či jinak sklápět - je to kvůli bezpečí dítěte - ležící dítě by nešlo bezpečně připoutat.
Croozer má teď nové modely - Croozer kid for 1 (jednomístný) a Croozer kid for 2 (dvoumístný).
Rozdíl mezi vozíky Croozer (modely 2006/2007) a vozíky Croozer Kid (modely 2008/2009) jsou následující
Croozer 737 x Croozer Kid for 1 (oboje jednomístná varianta C 737 je model 2006/07, C Kid for 1 je model 2008/09)
Croozer 737 - barva světle zelená, váha 14,9 kg, nosnost 25 kg,
Croozer Kid for 1 - barva modrá, váha 13,3 kg, nosnost 35 kg
Croozer 535 x Croozer Kid for 2 (oboje dvoumístná varianta C 535 je model 2006/2007, C Kid for 2 je model 2008/09)
Croozer 535 - barva oranžová, váha 16,5 kg, nosnost 45 kg,
Croozer Kid for 2 - barva zelená, váha 14,5 kg, nosnost 40 kg
Další rozdíly mezi modely 2006/07 a 2008/09 - nové vozíky mají více prostoru na výšku pro děti (jednomístný +2 cm, dvoumístný +7 cm), nové modely mají vrchní část (tu barevnou buď modrou nebo zelenou) úplně odepínatelnou, což usnadňuje čištění a dále se buggy kolečko připevňuje rovnou na přední kovovou konstrukci (u modelů 2006/07 se buggy kolečko připevňovalo do takového udělátka, které bylo ke konstrukci přišroubované). Cena - modely 2006/07 jsou vyprodávány se slevou 2000,– Kč - Croozer 737 - 7990,– ; Croozer 535 - 8990,–. Po vyprodání těchto modelů budou prodávány vozíky Croozer Kid for 1 za 9990,–, Croozer Kid for 2 za 10990,–.
Výše uvedené ceny u vozíků Croozer by měli platit ve všech prodejnách v republice (firma 2+2 - výhradní dovozce vozíků croozer sepisuje se s prodejci smlouvu, kde se prodejce zavazuje k dodržování doporučených cen).
Ohledně výběru vozíku - nejlepší je vidět vozíky na živo - najdi si na netu nějakou prodejnu nebo půjčovnu vozíků ve vašem okolí a zajeď se tam podívat.
Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zdravím,
Jani, četla jsem tvoji vyčerpávající odpověď. Odkud máš všechny ty informace??? Ty se pohybuješ v oboru nebo to máš vyzkoušeno na vlastní kůži?
Mohla bys mě prosím zkusit zodpovědět ještě pár dotazů (ráda bych vozík za kolo pořídila)
- ač nejdou polohovat do lehu, je nějaké náhradní řešení pro případ pěšího výletu (kdy nehrozí pád) např. vložnou taškou z kočáru s pevným dnem? Jak velký by pro tuto možnost prostor na dně vozíku?
- nejvíc se mi líbí právě Chariot (i když je vlasně nejdražší variantou ze zmíněných modelů). Určitě budu potřebovat odpružený vozík, dále bych ráda využívala na bruslení a variantu kočárku (rychlovýlety do města)
- zbývá mě dořešit co s novorozenětem - vozík je pro mě drahá záležitost a nezdá se mě vhodný ho používat od narození. Je nutný klasický kočárek, nebo mají vozíky nějaký vychytávky, jak překlenout cca prvního půl roku?
Díky moc,
Lenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
omluva - u 2. odrážky zní dotaz, jaký typ je nejvhodnější (rozumná věc za rozumnou cenu)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lenule-máme Chariota, takže se pokusím ve zkratce odepsat na tvoje dotazy…
- co se týče pěších výletů s vozíkem, tak vložná taška se ti tam určo nevejde, k Charitou se prodávají dva druhy vložek-pro novorozence a pak pro větší (přesné věkové rozmezí nevím, ale my jsme Adélku v té větší vozili od cca 7 měsíců, ještě neseděla do cca 15 měsíců..), obě vložky jsou přizpůsobeny pohodlí mimča a rozhodně nestrádá. Více info najdeš na www.dveplusdve.cz, kde je to i ukázané, rozhodně doporučuji, pokud jdi z Prahy se tam vydat, protože pánové jsou na slovo vzatí odborníci a všechno rádi vysvětlí.. Klárku budeme v té novorozenecké vložce vozit asi až se udělaá hezké počasí, čekali jsme schválně tak do těch tří měsíců, dřív jsme si netroufli. Budeme mít tu vložku půjčenou, takže jí nemám ani na fotce, ale viděla jsem jí v akci u jedné dvojice a mimčo si tam lebedilo…
- Chariot je dle mého sice dražší, ale rozhodně komfortnější vozík, odpružení je rozhodně znát a i když my jsme si šli původně pro Croozera, nakonec jsme zvolili Chariota a jsme rádi. Když byal Adla větší, dokoupili jsme ty malá kolečka do města a já s ním jezdila, je lehký a super se ovládá a hlavně v zimě a nebo v ošklivém počasí jsem si to pochvalovala, jak tam byla Adla krásně schovaná..Teď máme druhou holku a v létě pojedeme na kola na Třeboň, nicméně i tam sebou beru klasický kočárek a budu to střídat..
Kdyby jsi cokoliv chtěla vědět, napiš mi SZ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj lenule,
jsem trošku z oboru, zároveň mám dva syny - Vítek 3 roky a Ondřej 11 měsíců. Osobní zkušenost mám s vozíkem Azub Tom, Croozer 737, 535, kid for 1 a kid for 2 a Chariot Cougar 2. Vítečka jsme vozili od 13 měsíců, Ondráška od 3 měsíců.
- taška od kočárku by možná šla nějakým způsobem upevnit do vozíku Azub Tom nebo Chariot Cougar 2 (mají spojené sedačky, takže když tam nebudeš chtít mít další dítě, tak by to snad nějak šlo, ale muselo by se to vyzkoušet)
- odpružení mají jenom vozíky chariot, i když azub doporučuje pasivní odpružení díky speciálním kolům a na croozera se dá přes net dokoupit speciální odpružení, ale to není od výrobce 2+2 a instalací tohoto zařízení se vzdáš záruky. odpružení u chariota je fakt super vychytávka - je to hrozně poznat při jízdě na kole, ale i při uspávání dítka „jako v kočárku“.
- pro děti jsou do vozíků speciální baby vložky weber baby seat 0-10 měsíců do vozíků azub a croozer, Baby Seat Chariot 0-10 měsíců do vozíků chariot a baby supporter chariot od 10-20 měsíců pro všechny typy vozíků (i když v azubu tato sedačka nemá moc význam z hlediska připoutání dětí - ale to se musí vidět to se nedá popsat
)
Jak už jsem psala v předchozím příspěvku - popsat Ti můžu spoustu věcí, ale vozíky by sis měla vyzkoušet a vybrat naživo v nějaké prodejně nebo půjčovně nebo u někoho, kdo Ti vozík ukáže (kamarádka atd.) - ona realita je totiž úplně jiná než fotky.
Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, máme taky Chariota cougar 2 (radila jsem se o tom tady zhruba před rokem), jsme max. spokojeni. Původně jsme chtěli croozera (kvůli ceně), ale to odpružení u chariota nás přesvědčilo. Zkoušeli jsme to v prodejně v Brně u Šírera, mají tam zkušební dráhu, zapřáhli jsme zkušebně vozíky a chariot vyhrál. Náš prďolka seděl už cca od půl roku, jenom, když usnul, tak se klátil na strany, takže jsem ho vždycky obložila polštářkama a byl v poho. A v zimě je to taky výborná věc - zatáhneš a nefouká na něj a má tam teplo jako v pokojíčku
Máme k tomu joggingový set - ten používám každý den, máme to místo kočárku. Ještě jsme koupili lyže, ale ty jsme zkusili letos jenom 2× - chtělo by to víc sněhu ![]()
nepřihláčená Šafi
- Citovat
- Upravit
zdravim vas a prosim este o radu.my by sme si chceli poridit croozera,vzhladom na financie, teraz hlavne koli joggingu alebo aj bruslam, len nechapem jednu vec. preco tam neni to predne kolecko otacacie?neviem si stale predstavit ake to bude na bruslach ked budem chcet viac zabocit.normalne nezatacacie kocarky predsa treba nadvihovat ked chcem zabocit, ako to teda pojde pri joggingu alebo na bruslach?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
to přední 16" přední kolečko nemůže být otáčecí, protože by to bylo moc složité při výrobě případně při montáži - croozer je hlavně vozík za kolo, tzn. spousta věcí by se tam dala řešit jinak (polohovací sedačka pro děti, otočné přední kolo, přehazovací rukojeť atd.), ale právě kvůli tomu, že je to vozík za kolo je tam většina věcí dělaná tak, aby to bylo bezpečné při jízdě za kolem a další věci jsou už jen jakýsi bonus. Taky za tu cenu toho moc vyrobit nejde (já vím, že pro někoho je 10 000,– neuvěřitelnej balík, ale když si člověk spočítá, kolik se z toho musí zaplatit lidí po cestě vozíčku ke koncovému spotřebiteli, tak to až tolik není a to nemluvím o výrobní ceně vozíku). Pokud chceš vozíkem zatáčet při joggingu, tak ho prostě trošku nadzvedneš a je to (jde to opravdu lehce), pokud víš, že budeš vozík čast využívat na jogging nebo in-line, je dobré přikoupit brzdu na to přední 16" kolo. Pokud to chceš jako kočárek, tak použiješ malé buggy kolečko, které je otočné, ale není vhodné na jogging a in-line.
Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
keliska píše:
zdravim vas a prosim este o radu.my by sme si chceli poridit croozera,vzhladom na financie, teraz hlavne koli joggingu alebo aj bruslam, len nechapem jednu vec. preco tam neni to predne kolecko otacacie?neviem si stale predstavit ake to bude na bruslach ked budem chcet viac zabocit.normalne nezatacacie kocarky predsa treba nadvihovat ked chcem zabocit, ako to teda pojde pri joggingu alebo na bruslach?
Mám takový dojem, že možnost zatáčení splňuje už sama 3 kolová konstrukce. Asi je tedy jasné, že nelze v rychlosti otočit vozík/kočárek s pevným přením kolem v ostrých zatáčkách, ale to nejde v rychlosti ani na kole…Takže si myslím (odborník tedy fakt nejsem), že v mírných zatáčkách stačí jen zatlačit na tu stranu rukojeti, kam je třeba zatočit - asi by to mohlo fungovat podobně jako třeba na lyžích/snowboardu…??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj kelisko,
croozer jde v zatackach velice snadno zdvihnout „na zadni“ a zataci se s nim takrka samo (nejsem na bruslich zadny lumen, ale uz mame na bruslich s croozerem peknych par desitek km…).
stastnou jizdu! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit