Babička, náušnice a píchnutí uší

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
22.5.18 09:40

Já nechápu, jak něco, co se dá odbýt v nízkém věku kdy si dítě nic nepamatuje to odložíte abyste se zbavili odpovědnosti a pak až bude dítě velké, bude mít třeba strach z bolesti a pod, tak to „necháte na něm“. Fakt nevím k čemu je to dobré. Naše sousedka měla taky uši píchané jako velká holka a byla z toho pěkně otrávená. Všechny vrstevnice nosily náušnice a ona musela podstoupit zákrok a ten strach, místo aby to měla dávno z krku nevědomky. A ještě k těm příspěvkům ve stylu: babička do toho nemá co kecat.
Babička má plné právo říct svůj názor. Jestli jste všechny tak hnusné jenom proto, že někdo nesouhlasí, tak se divím, že vůbec máte děti. Kdyby moje dcera měla stejně stupidní nápad, tak jí taky řeknu co si o tom myslím a s radostí bych čekala, až jí velká dcera „poděkuje“ že ji nechala rozhodnout si o dírkách samotnou. Proč jako? :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.18 10:14

@kontramatka nechali jsme dceři dát implantáty, což obnáší ctyrhodinovou operaci, dirky v uších fakt nejsou o zbavení se odpovědnosti. Spousta mých vrstevnic si nechala píchat další dírky, protože jim to bylo málo. Já třeba nausnice považuji za zbytečnost. Mimochodem, zmiňována babička si nechala nastrelit nausnice asi v padesáti, před par lety. A právo vyjádřit svůj názor má, nicméně nemusela by být nepříjemná a vydírat. Nepůjdu hned tenhle týden na nastreleni jen proto, že si to někdo jiný přeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
22.5.18 10:24

@rozand Můžeš mi vysvětlit proč? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
22.5.18 10:25

@Šmoula2014 nevím jakou souvislost mají implantáty s náušnicemi. U nás je tradice že babička kupuje děvčátkům náušničky hned po narození. A mě bylo potěšením je přijmout a radovat se z nich a z toho, že babička si může plnit takové potěšení, protože tu jednou nebude a dcerka bude mít hmatatelnou vzpomínku, kterou jednou třeba předá své dcerce nebo vnučce s odkazem na svou babičku. A nemusí procházet obavami a nejistotou z bolesti až bude mít rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.18 10:43

@kontramatka to bylo na to zbavení odpovědnosti. kdybych chtěla, aby měla naušnice, tak jí to nechám dát jako miminu. Já třeba mám od jedné babičky naušnice a ani nevím, kde jsou nebo jak vypadají. Pro někoho tohle prostě důležité není. Druhá babička mi darovala hodiny a mají pro mě daleko větší citovou hodnotu a mám je v ložnici, i když nikdy nešly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
22.5.18 10:44
@Šmoula2014 píše:
@kontramatka to bylo na to zbavení odpovědnosti. kdybych chtěla, aby měla naušnice, tak jí to nechám dát jako miminu. Já třeba mám od jedné babičky naušnice a ani nevím, kde jsou nebo jak vypadají. Pro někoho tohle prostě důležité není. Druhá babička mi darovala hodiny a mají pro mě daleko větší citovou hodnotu a mám je v ložnici, i když nikdy nešly.
:roll: :nevim: jen pro upřesnění, zmiňovaná babička je tvoje tchyně, že?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.18 10:46

@kontramatka nevím, proč to má být důležité, ale je to tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4426
22.5.18 10:53

@kontramatka i miminko cítí bolest a že o tom neví je blbost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
22.5.18 10:53

@kontramatka Já zase nechápu, proč zbytečně kojenci způsobovat bolest a zdravotní riziko (zvlášť pokud má jeden z rodičů alergii na kovy) v podobě alergií nebo zánětů. Jinak dírky si může holka udělat kdykoli, ale spoustě lidí propíchnuté ucho nikdy nezaroste a pak když později náušnice nechce tak má zbytečné jizvy na těle. A to jenom kvůli kusu pitomého kovu. Ještě poznamenám, že já mám šperky a bižuterii ráda, náušnice nosím od mých 12 let když jsem došla k tomu že je chci. A náušnice jsem od babičky i tak dostala a teď je i ráda nosím (babička prostě nekoupila náušnice pro kojence ale normální).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
22.5.18 10:55

Ahoj, my jsme dostali náušnice pro malou od babičky pro jistotu už v porodnici. Také jsem chtěla počkat, až si řekne sama. Jako malá si pamatuji to trápení a bolest, které jsem měla kvůli náušnicím.
Bylo nám to ale blbé nechat náušnice (byly to ty nejmenší možné) ležet, a tak jsme na nátlak babičky povolili…
Malá má uši po mě, bolelo jí to, hnisalo, špatně se jí spalo. Takže náušnice od babičky měla všeho všudy měsíc. To mi přijde škoda peněz.
Když nepomohli ani antialergení z lékařského plastu, nechali jsme uši bez náušnic.
Nechá si je propíchnout až bude sama chtít jako jsem to pak udělala i já jako malá.
Argumenty o bolesti mi od žen připadají úsměvné - podstupují depilace, fotodepilace, procedury u kosmetičky a nakonec i porod a vše bolí daleko více.
U druhé dcery už o náušnicích nepadlo ani slovo.
Pokud má sama maminka problémy s náušnicemi, je dost pravděpodobné, že bude mít i dcera.
Za mě počkat na dceru.
Na náušnice není nikdy pozdě. :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.5.18 10:56
@kontramatka píše:
Já nechápu, jak něco, co se dá odbýt v nízkém věku kdy si dítě nic nepamatuje to odložíte abyste se zbavili odpovědnosti a pak až bude dítě velké, bude mít třeba strach z bolesti a pod, tak to „necháte na něm“. Fakt nevím k čemu je to dobré. Naše sousedka měla taky uši píchané jako velká holka a byla z toho pěkně otrávená. Všechny vrstevnice nosily náušnice a ona musela podstoupit zákrok a ten strach, místo aby to měla dávno z krku nevědomky. A ještě k těm příspěvkům ve stylu: babička do toho nemá co kecat.
Babička má plné právo říct svůj názor. Jestli jste všechny tak hnusné jenom proto, že někdo nesouhlasí, tak se divím, že vůbec máte děti. Kdyby moje dcera měla stejně stupidní nápad, tak jí taky řeknu co si o tom myslím a s radostí bych čekala, až jí velká dcera „poděkuje“ že ji nechala rozhodnout si o dírkách samotnou. Proč jako? :zed: :zed:

V osmdesátkách se náušnice neřešily a hodně mimin podstoupilo lehce drastický zásah a mají uši propíchlé (třeba naše pediatrička je vůbec nepíchá, musí se jinam). Patřím k nim i já. Tenkrát jsem měla úplně jiné náušnice a popravdě ani netuším, kdo byl dárce - jestli babička nebo máma. Druhá babička měla ohromný nevkus na šperky - obří a naprosto nevhodné náušnice. Válí se mi to v šuplíku a fakt to nehci nosit :nevim: Nyní mám náušnice, které jsem dostala k Vánocům a ty se mi konečně líbí. Osobně nejsem na šmuky vůbec a jsem nevděčnice nevděčná, která by nenosila třeba 100 let starý prsten „po někom“. Momentálné nosím jeden a ten je cca 5 let starý. Kdyby mi někdo nutil pro dceru něco, co nechci, budu taky protivná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
22.5.18 11:25
@Šmoula2014 píše:
@kontramatka nevím, proč to má být důležité, ale je to tchyně.

myslela jsem si to a z mého pohledu to dost vysvětluje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.5.18 11:57
@Makito píše:
@rozand Můžeš mi vysvětlit proč? :roll:

Protože děláš díru do ucha tupým předmětem, což trhá tkáně. Je to horší než píchnutí asi podobně jako je tržná rána horší než řezná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.5.18 12:03

@kontramatka Já nechápu tu paniku kolem té bolesti v dospělosti… :roll: Buď to teda hodně bolí, pak nevím, proč tím trápit kojence (mimochodem argument „nebude si to pamatovat“ by byl ok u čehokoli? 8o ), nebo to tak strašné není a dá se to absolvovat kdykoli potom… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.18 12:11

@rozand v době propíchnuté téměř libovolné části těla je to myslím jedno. Špatný věk je si myslím tak do deseti, pak už bude touha silnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová