Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rozand píše:
@kontramatka Já nechápu tu paniku kolem té bolesti v dospělosti…Buď to teda hodně bolí, pak nevím, proč tím trápit kojence (mimochodem argument „nebude si to pamatovat“ by byl ok u čehokoli?
), nebo to tak strašné není a dá se to absolvovat kdykoli potom…
když nechápeš, tak nechápeš. ![]()
Jinak nevím kdo zde psal o panice, ale já ne. Já jsem psala o rozdílu mezi pícháním uší v kojeneckém věku a později. A argument nebude si to pamatovat je dost pádný v diskusi o píchání uší. Takže ty máš jen potřebu zveličovat (panika) a překrucovat(čehokoliv)
Nemám chuť se s tebou bavit na této úrovni.
@kontramatka píše:
Já nechápu, jak něco, co se dá odbýt v nízkém věku kdy si dítě nic nepamatuje to odložíte abyste se zbavili odpovědnosti a pak až bude dítě velké, bude mít třeba strach z bolesti a pod, tak to „necháte na něm“. Fakt nevím k čemu je to dobré. Naše sousedka měla taky uši píchané jako velká holka a byla z toho pěkně otrávená. Všechny vrstevnice nosily náušnice a ona musela podstoupit zákrok a ten strach, místo aby to měla dávno z krku nevědomky. A ještě k těm příspěvkům ve stylu: babička do toho nemá co kecat.
Babička má plné právo říct svůj názor. Jestli jste všechny tak hnusné jenom proto, že někdo nesouhlasí, tak se divím, že vůbec máte děti. Kdyby moje dcera měla stejně stupidní nápad, tak jí taky řeknu co si o tom myslím a s radostí bych čekala, až jí velká dcera „poděkuje“ že ji nechala rozhodnout si o dírkách samotnou. Proč jako?![]()
Možná je otázkou, zda je nutné si to vůbec kdy odbývat
ono je to ze zdravotního hlediska nějak nutné? Je to nutné ze společenského hlediska? nemít naušnice někoho nějak poškodí, v něčem ho omezí?
pro vás, to má třeba spojitost s určitou tradicí, pro desítky dalších ne, proto přece není ani jedna strana špatná
to druhé raději nekomentuji, se divíš, že mají vůbec děti? no fuj…
@kontramatka píše:
myslela jsem si to a z mého pohledu to dost vysvětluje.
No vida, jak jsi nám to tu rozsekla. Pro většinu z nás je pochopitelné, že nechtějí dceři píchat uši, navíc ještě s rizikem alergií, ale ono je to nakonec kvůli tomu, že to je tchýně. Tři roky to píchnout nechtěli a nechtějí i nadále, ale tady jde nakonec o to, že to je ta chuděra snachou utlačovaná a téměř bičovaná tchýně
, která je nutí píchnout uši.
Vůbec tvůj styl „argumentace“ nechápu, takže pro nás pomalejší, co dost vysvětluje, že to je tchýně?
@Šmoula2014 píše:
Ahoj všem, jdu se hlavně vypovídat. Dcera má v úterý narozeniny, budou ji tři a babička přišla s tím, ze my ji necháme píchnout uši a oni pořídí náušnice. Já jsem pro počkat, až bude dcera chtít, já skoro žádné náušnice nesnesu, tak i proto. Nicméně babička se do mě po sdělení důvodu, proč nemá dírky, pustila, ze už je dávno měla mít a teď je zřejmě urazena. Přijde mi i teď špatná doba, ještě tomu nerozumí..,manželovy návrhy, ze to časem propichneme nebo ať náušnice nechají aspoň na Vánoce se neujaly. Co s tím?
fakt je to na Vás, my jsme nechali dceři nastřelit v půl roce, ale chápu i lidi s názorem, že počkají…ve 4 letech už by si to stejně pamatovala, navíc na léto je to to nejhorší, pokud se to bude špatně hojit, tak byste pak mohli mít problém vyrazit vůbec někam k vodě ![]()
@Keyllah píše:
Možná je otázkou, zda je nutné si to vůbec kdy odbývatono je to ze zdravotního hlediska nějak nutné? Je to nutné ze společenského hlediska? nemít naušnice někoho nějak poškodí, v něčem ho omezí?
pro vás, to má třeba spojitost s určitou tradicí, pro desítky dalších ne, proto přece není ani jedna strana špatná
to druhé raději nekomentuji, se divíš, že mají vůbec děti? no fuj…
z mého pohledu mě nikdy ani nenapadlo aby moje dcera neměla píchnuté uši. A to bez ohledu na rodinné tradice.
@XYZ1234 píše:
No vida, jak jsi nám to tu rozsekla. Pro většinu z nás je pochopitelné, že nechtějí dceři píchat uši, navíc ještě s rizikem alergií, ale ono je to nakonec kvůli tomu, že to je tchýně. Tři roky to píchnout nechtěli a nechtějí i nadále, ale tady jde nakonec o to, že to je ta chuděra snachou utlačovaná a téměř bičovaná tchýně, která je nutí píchnout uši.Vůbec tvůj styl „argumentace“ nechápu, takže pro nás pomalejší, co dost vysvětluje, že to je tchýně?
Kdyby to bylo přání zakladatelčiny maminky, jistě by to se to obešlo bez zakládání diskuse.
@kontramatka píše:
Kdyby to bylo přání zakladatelčiny maminky, jistě by to se to obešlo bez zakládání diskuse.
mojí matce bych řekla, že se bojím reakcí a ona by se se mnou nedohadovala, neútočila na mě a nebyla nepříjemná a uražená, proto bych neměla potřebu zakládat diskuzi. Taky by ji to ani nenapadlo, kupovat naušnice, když nemá píchnuté dírky. Ve třech bych už dceru já třeba nechala vybrat si takové, které by se jí líbily. Tchyně by je vybrala sama a hlavně aby nikde neležely, dají se do uší a zamknou.
@kontramatka píše:
z mého pohledu mě nikdy ani nenapadlo aby moje dcera neměla píchnuté uši. A to bez ohledu na rodinné tradice.
vidíš, a někoho ani nenapadne dítěti uši nepropíchnout. Také ze svého vlastního přesvědčení. A jsi ty nebo ten dotyčný nějak špatní? jsou to její rodiče a z nějakých důvodů se rozhodli dceři uši nepíchat. Někdo do tělesné integrity dítěte zasahovat nechce bez jeho vědomí a nemyslím si, že by to dítěti nějak uškodilo či mu to ublížilo.
@Keyllah píše:
vidíš, a někoho ani nenapadne dítěti uši nepropíchnout. Také ze svého vlastního přesvědčení. A jsi ty nebo ten dotyčný nějak špatní? jsou to její rodiče a z nějakých důvodů se rozhodli dceři uši nepíchat. Někdo do tělesné integrity dítěte zasahovat nechce bez jeho vědomí a nemyslím si, že by to dítěti nějak uškodilo či mu to ublížilo.
Samozřejmě že si to rozhodnou rodiče. Ale já to oddůvodňuji tím, že to dítě má jednu strast za sebou a potom buď naušnice nosí nebo ne. Já neznám nikoho z holek, kdo by je nenosil. To si myslím, že vidí i ta babička, která i vzhledem k věku a zažitým :samozřejmostem" těžko chápe tady to vybočení z normálu. Pro mě je to taky těžko pochopitelné. Ale já bych na místě babičky neremcala a byla bych ráda, že ušetřím ![]()
@kontramatka píše:
Jistě? To je jisté, protože si to myslíš ty? Nebo to máš jinak podložené?
@Šmoula2014 Pokud si to sami nepřejete, tak do toho babičce nic není. Je to bolestivý zákrok, pokud sama holčička o to nestojí, tak bych do toho nešla. Nastřelíte jednu a od druhé vám uteče a bude další 3 roky chodit s jednou dírkou. Být to na mě, tak počkám s nástupem do školy.
U nás to bylo tak, že jsem vybrala, babi zaplatila, píchali sme asi v 3 nebo 4.měsíci po hexe a když jí bylo 6 tak se jí přes ty zlaté naušničky udělal zánět a museli mazat 2 atb mastičky, nic nepomohlo a dírky zarostly a zánět se stále vrací. Za mě, není kam spěchat.
Babička jí může dát třeba zlatý řetízek, když chce vnučce dát šperk.
@XYZ1234 píše:
Jistě? To je jisté, protože si to myslíš ty? Nebo to máš jinak podložené?
to jsem přesně čekala. Z mého pohledu jistě. Z tvého třeba ne. To ti nikdo nebere. ![]()
@kontramatka píše:
Samozřejmě že si to rozhodnou rodiče. Ale já to oddůvodňuji tím, že to dítě má jednu strast za sebou a potom buď naušnice nosí nebo ne. Já neznám nikoho z holek, kdo by je nenosil. To si myslím, že vidí i ta babička, která i vzhledem k věku a zažitým :samozřejmostem" těžko chápe tady to vybočení z normálu. Pro mě je to taky těžko pochopitelné. Ale já bych na místě babičky neremcala a byla bych ráda, že ušetřím
aha, tak to já znám pár holčiček, které náušničky nemají. Sama je taky moc nenosím a i pár takových kamarádek mám, takže mi to nepřijde nijak divné
asi jako že jsou holčičky s krátkými vlasy, stejně jako s dlouhými ![]()
Tak nakonec včera říkali manželovi, že jí založí stavební spoření. Bohužel se manžel zmínil, že moji rodiče už jí ho založili taky a tak je to zase špatně, že nejsou první.
@Šmoula2014 píše:
Tak nakonec včera říkali manželovi, že jí založí stavební spoření. Bohužel se manžel zmínil, že moji rodiče už jí ho založili taky a tak je to zase špatně, že nejsou první.