Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Můj muž (jak já ho miluju!) řekl, že když si někoho bere, tak si bere i jeho rodinu. A že pokud moc chci, tak mám babi pozvat, že nám to sice pokazí, ale kvůli mě to zvládne.
Ale babča je schopná mi před ním říct, že ten můj bývalý, s kterým nechodím už 6 let, ten byl šikovnější, že měl šikovné ruce a jak byl hodný! To, že chlastal a děvkařil a ona ho tenkrát nenáviděla ani nemusím dodávat.
No kdo by to chtěl poslouchat?!
Zakl.
poslouchat by to asi nechtel nikdo, ale je to stara pani a tak bych k tomu pristupovala tolerantne.
S tim ze pokud by zacla s necim takovym rychle bych to utnula s tim ze jsou svatky a timhle si je kazit nehodlam.
Treba by opravdu prekvapila ![]()
Nikdy bych si nenechala zkazit Vánoce (vlastně ani žádý jiný den) od urýpané sobecké báby. Pokud se někdo celý život chová takhle, musí při průměrné inteligenci očekávat, že ho na Vánoce ani např. rodinné oslavy zvát nikdo nebude. V tomto jsem neoblomná. Jaký si to udělala, takový to bude mít. Život mám jenom jeden a nehodlám obětovat krásné chvíle s milovanými pro člověka, který si to nezaslouží.
@Šarlota4 píše:
Pozvala bych, ale upozornila na to ze chci mit klidek tak at se snazi
přesně tak! zdůraznila bych, že ji zveme jako rodina a to především můj muž, tak at se chová slušně
Obávám se, že u těchhle lidí je nějaký upozorňování k ničemu. Je už starší, ta se nezmění, akorát ti to zkazí. Jo, o Vánocích by nikdo neměl být sám, ale zase pokud je to někdo, kdo nebere ohledy na ostatní a chová se k nim sobecky, nemůže čekat, že ho každej bude brát jako chudinku hodnou osamocenou babičku.
Tady je vidět, jak jsou Vánoce citově vyděračské svátky. Místo aby si člověk užil pohodu se svou rodinou, tak bude mít nervy v kýblu, protože mu svědomí nedá a pozve si babi, o kterou díky jejímu chování nikdo nestojí, která žije ze svého rozhodnutí už 30 let sama a jen o Vánocích to na ni padne a chce do rodiny.
Pozvala bych ji.
@Aamanda
Až teď jsem dočetla sem, naprosto perfektně řečeno!
![]()
Tady vidis jednu pravdu: „jak se chovas k ostatnim, budou se chovat takhle k Tobe.“ Proc bys mela zachranovat co uz se zachranit neda.
Tak ted jsem dočetla deníček o pozvání od cizích. No tak prababička, kolik může mít, 75-85 let. Já bych se snažila její řeči převést v humor. Navíc, když tvůj muž je tak tolerantní a nevadí mu to. Určitě bych ji pozvala a její hlašky bych usměrňovala. Ten pocit, že o nás stála a já ji nechala doma by mě svátky neudělal veselejší. A nejsem člověk, že oplácí stejnou mincí.
@Camael jako, ona chudinka osamocená není, dvakrát týdně k nám chodí na oběd, když je muž v práci, pak jdeme na procházku s malou, někde si dáme kafe. Fakt se snažím, ale aspoň o tom Štědrém dnu bych chtěla mít klid.
Její děti mi říkají, ať se vykašlu na špatné svědomí, že jsem jenom vnučka a tohle je jejích starost, taky to tak cítím.
@Aamanda píše:
Nikdy bych si nenechala zkazit Vánoce (vlastně ani žádý jiný den) od urýpané sobecké báby. Pokud se někdo celý život chová takhle, musí při průměrné inteligenci očekávat, že ho na Vánoce ani např. rodinné oslavy zvát nikdo nebude. V tomto jsem neoblomná. Jaký si to udělala, takový to bude mít. Život mám jenom jeden a nehodlám obětovat krásné chvíle s milovanými pro člověka, který si to nezaslouží.
Krásně napsáno.
Rýpavý člověk zásadně nerozlišuje svátky či oslavy.Jeho smyslem života je kazit ostatním pohodu.
U mě by asi záleželo na tom, jak moc je babička nesnesitelná. Pokud by to jen trochu šlo (a snesl to i partner), tak bych se pokusila jí společnost udělat. A pokusila bych se jí vysvětlit, že očekávám, že bude na přítele milá, i když ho moc nemusí, ale že zkažené Vánoce nechceš.
Já mám dnes doma svojí máti, tchýni i pratchýni
Občas je to s nimi náročné a všechny tři vědí, že kdyby se jen trochu špatně podívaly, jsou to jejich poslední Vánoce u nás. Pokud máš jen sebemenší podezření na to, že by vám to pokazila (ty ji znáš, co my můžeme radit), tak bych ji nechala tam, kde je a dnešek si užila v klidu s rodinou. ![]()
Stanovila bych pravidla - třeba je sepiš - max 10 stručných bodů. Pokud je akceptuje, pozvala bych. Zvlášť, jestli je u vás tak často a pomáhá ti.
Mmch, máš super chlapa, je dobře, že je vstřícný a tolerantní.
@Camael @Safrane a já si myslela, že mě tady za moje svérázné názory rozcupují
. Jsem ráda, že nejsem s takovým životním postojem sama, protože kolem sebe v okolí vidím jenom samé přetvářky a úsměvy i pro lidi, kteří si to nezaslouží. Takhle žít neumím
.
Trest být na vánoce sám za to, že byla hnusná. Na vánoce by nikdo neměl být sám. Velkorysost, to je taková vlastnost srdcem velikých lidí. I já budu trávit Štědrý večer, vlastně půl dne, na oběd dorazí, s rodinným příslušníkem, kterého silně nemám v lásce, hodně psychicky ubližuje mému milovanému člověku, nicméně, nikdo si nezaslouží být na Štědrý den sám, ani ten zloduch ne. A to buduspát v obýváku na gauči, abych jako správný „nedobrovolný“hostitel udělala hostům pohodlí v naší ložnici. Ale je štědrý den, nejkouzelnější den v roce, který umí být, pokud je člověk sám, tím nejhorším.