Babička na Vánoce sama...

Anonymní
24.12.14 09:02

Babička na Vánoce sama...

Ahoj holky,
raději anonymně, není mi to úplně příjemné…
Moje babička, prababička mého dítěte, žije ve stejném městě jako my. Je sama už asi 30 let, dobrovolně, prý se odmítá starat o nějakého starého dědka. Ona má celkově dost jiné názory na život…
Ale k tématu, se svými dětmi je rozhádaná, oběma se jim, asi nevědomky, pokusila zničit manželství. Naši to překonali, její druhý syn se kvůli ní rozvedl a našel si novou přítelkyni, se kterou se babi, jaké překvapení, nesnese.
Takže na Vánoce ji letos ani jeden z nich nepozval. A to je kámen úrazu, babička pořád naznačovala, že chce přijít na Štědrý den k nám a že by u nás přespala, protože domů to má dlouho a večer už nic nepojede…
Jenže, u babičky klasika, nemá ráda mého muže a já mám první Vánoice s ním a naším dítětem a nechci pod stromečkem poslouchat uštěpačné komentáře, chci pohodu. Dokonce i mí rodiče sami od sebe řekli, ať si to užijeme sami a všichni, i s babičkou, se sejdeme 25.12 na oběd a oslavíme to všichni spolu.
Jenže babči to nevoní, pořád mě bombarduje jak je sama a mně začíná trápit svědomí.
Uf, pardon za román, spíš jsem se potřebovala vypsat…
Jsem fakt tak sobecká?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4373
24.12.14 09:06

Ne nejsi. Takoví sobci (promiň, vím, že jde o tvou babičku) to mají jako trest, že se k druhým chovají takhle, nemají přátele a na Vánoce dřepí sami :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
24.12.14 09:06

O Vánocích by nikdo neměl být nikdo sám, pokud je to jen trochu možné.

• Citovat
  • Upravit
7139
24.12.14 09:07

Třeba Tě babička překvapí a bude milá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.14 09:08

Nejsi, jak si kdo ustele tak si lehne. :nevim: MOje máti byla roky nesnesitelná, segra byla vždy hvězda já povl. Letos se situace otočila, sestřička u přítele a matka sama. Poslala jsem jí mail ať má pěkné vánoce :nevim: A jako vánoční dárek jsem jí poslala knihu BAbičko vyprávěj, ať může vzpomínat, jak na mě celý život s.ala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
MarkétkaBeruška
24.12.14 09:09

A jaký názor má na to manžel?

• Citovat
  • Upravit
8935
24.12.14 09:10

Určitě bych si nenechala zkazit vánoce „problémovým“ člověkem, i když se jedná o babičku. Chápu, že se cítíš provinile-synové jí odmítli a ona to nyní bere tak, že ty by si jí měla zachránit a vzít si jí k sobě-tak v tomto případě mysli na svojí rodinu. A na to, že vánoce by se měly prožít tak jak to cítíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
24.12.14 09:12

U nás budou letos také obě babičky, nejsem z toho nadšená, ale jsem připravená to kvůli dětem i babčám vydržet a snad si všichni uděláme krásné Vánoce.

Už od rána jsem nastolila pravidla, která platí v mé domácnosti a babči až nerady, tak to prostě dodržují. Tzn. žádná si nepřinese svojí polívku, svého kapra atd., nehodlám na večeři nandavat každému jiné jídlo. Po obědě procházka, po procházce přípravy - každá má své úkoly, jinak by každá dělala vše a já bych si již v 17:00 brala Lexaurin :mrgreen:

Také si myslím, že by na Vánoce neměl být nikdo sám, ať je jakýkoliv…

Krásné Vánoce všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
24.12.14 09:14
@lukresia píše:
Třeba Tě babička překvapí a bude milá :nevim:

Nespoléhala bych, že zrovna na vánoce se stane zázrak a babička bude milá a najednou začne mít ráda manžela zakladatelky. Protože pozvat si návštěvu, která nemá ráda mého manžela, to bych na vánoce nedělala. Mě by také nebylo příjemné trávit krásný štědrý den s tím, kdo mě nemá rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
24.12.14 09:16

Hm, mne zase pripadne divne, jen kvuli tomu, ze je vas o jednoho poprve vic, nechat nekoho o samote na Vanoce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
24.12.14 09:17

Každý je za svůj život zodpovědný sám, nemáš povinnost tu zodpovědnost za někoho přebírat, i kdyby to měla být vlastní rodina. Ona měla min. 70 let na to aby nezůstala sama, není to tvoje vina že si to v životě nedokázala udělat líp :nevim: Když chceš, aby s tebou někdo trávil vánoce tak by to mělo být s radostí a těšením a ne pouze kvůli výčitkám svědomí. Babi tě zlomí jednou a pak už to vyfasuješ napořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
24.12.14 09:20

Ja jsem mekota a vzala ji, ale jasne bych rekla co jo a co ne a ze v pripade rypani ji klidne poslu na autobus uz odpoledne. Na vanoce nema byt nikdo sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.14 09:26

Můj muž (jak já ho miluju!) řekl, že když si někoho bere, tak si bere i jeho rodinu. A že pokud moc chci, tak mám babi pozvat, že nám to sice pokazí, ale kvůli mě to zvládne.
Ale babča je schopná mi před ním říct, že ten můj bývalý, s kterým nechodím už 6 let, ten byl šikovnější, že měl šikovné ruce a jak byl hodný! To, že chlastal a děvkařil a ona ho tenkrát nenáviděla ani nemusím dodávat.
No kdo by to chtěl poslouchat?!
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
16365
24.12.14 09:29

Zeptala bych se manzela a pokud by mu to nevadilo pozvala bych ji.

Taky si myslim ze na Vanoce nema byt nikdo sam.., :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
24.12.14 09:32

Pozvala bych, ale upozornila na to ze chci mit klidek tak at se snazi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...