Babička na Vánoce sama...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
24.12.14 10:54
@terinka4444 píše:
Trest být na vánoce sám za to, že byla hnusná. Na vánoce by nikdo neměl být sám. Velkorysost, to je taková vlastnost srdcem velikých lidí. I já budu trávit Štědrý večer, vlastně půl dne, na oběd dorazí, s rodinným příslušníkem, kterého silně nemám v lásce, hodně psychicky ubližuje mému milovanému člověku, nicméně, nikdo si nezaslouží být na Štědrý den sám, ani ten zloduch ne. A to buduspát v obýváku na gauči, abych jako správný „nedobrovolný“hostitel udělala hostům pohodlí v naší ložnici. Ale je štědrý den, nejkouzelnější den v roce, který umí být, pokud je člověk sám, tím nejhorším.

Jenže na tohle by měli myslet všichni, hlavně ten, komu to hrozí a ne že se celý rok chová jako dobytek a pak čeká kdo se obětuje aby on měl hezké vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
24.12.14 11:00
@terien píše:
Jenže na tohle by měli myslet všichni, hlavně ten, komu to hrozí a ne že se celý rok chová jako dobytek a pak čeká kdo se obětuje aby on měl hezké vánoce.
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
24.12.14 11:04

Myslím, že Vánoce jsou právě od tohho aby rodina byla spolu, aby člověk jednal nesobecky a přimhouřil nad něčím oko. Vánoce nejsou od toho aby byly perfektní, jak nám to cpou do hlav reklamy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26273
24.12.14 11:08

Ja bych klidne brala nejakou babicku na stedry den, ale zadnou uz nemam. Na tvem miste bych to zkusila - proste ji jasne rict, co ano a co ne. Bude u vas, tak at se prizpusobi. V pripade reci bych ji jednou upozornila. A predevsim - ty sama vyzkousis, zda to s ni pujde nebo ne a budes mit ciste svedomi. A kdyz si to pos…, tak pristi rok je jasnej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
24.12.14 11:14

@LindaPraha Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.12.14 11:23
@terien píše:

jenže člověk, co se chová jako dobytek neví, že se chová jako dobytek :nevim: každého věc, chtěla slyšet názory, můj názor je, že ani zlá udržkovaná babča si nezaslouží dřepět sama doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
24.12.14 11:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
24.12.14 11:54
@Anonymní píše:
@Camael jako, ona chudinka osamocená není, dvakrát týdně k nám chodí na oběd, když je muž v práci, pak jdeme na procházku s malou, někde si dáme kafe. Fakt se snažím, ale aspoň o tom Štědrém dnu bych chtěla mít klid.Její děti mi říkají, ať se vykašlu na špatné svědomí, že jsem jenom vnučka a tohle je jejích starost, taky to tak cítím.

Jestli ji k sobě bereš dvakrát v týdnu na oběd a chodíš s ní na procházky, tak mi připadá drsné nechat ji zrovna o Štědrý den samotnou. Kolik babičce je? Ber to tak, že tady nebude věčně, možná už jen pár let, aby sis to jednou nevyčítala. Já chápu, že je babi asi komplikovaná osoba, ale snad jste dospělí a dokázali byste to zvládnout, ne? Třeba bude naměkko, až uvidí prcka pod stromečkem. A kdyby měla snahu vyrypovat, utni jí hned ze začátku, ať nekazí večer zbytečným prskáním zloby. Mluvím za sebe, ale já bych ji k sobě vzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
24.12.14 11:58

Vzala bych si babičku na Štědrý den domů, tohle by pro mě nemělo řešení, obě varianty jsou prekérka, buď se budu cítit špatně, že tam babička je, nebo že tam není. Takže bych volila, tu, která přináší i pozitiva, tj tu s tou babičkou. Pozitiva vidím v tom, že babička nebude sama doma brečet, manžel ve mě uvidí soucitnou osobu, děti vychovávám k tomu, že rodina drží pohromadě a jednou to neudělají mě.
A protože to v sobě řešíš, myslím, že víc si ublížíš, když jí necháš brečet doma. Tak jí pozvi. Maximálně si zítra řekneš, že to mohlo být víc v pohodě. V opačném případě, se budeš navěky sama před sebou obhajovat, že nejsi mrcha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
24.12.14 12:07

Určitě k tomu nemáš žádnou zodpovědnost. Udělej to tak, jak to cítíš. Škoda, že babi nechce žádného kamaráda/druha. To by možná trochu roztála, protože to vypadá na pěkně zahořklou paní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
24.12.14 12:20

@Denisa56

Přesně tak to vidím i já. Je s ni,2× týdne a na Vánoce by ji nechala doma samotnou. At je jakákoliv tak tohle si nikdo nezaslouží.

Me třeba babička mého muže dodnes říká jménem jeho bývalé přítelkyně a to spolu nejsou pres 10 let a co, neudělám nic.

Krásně svátky všem!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.12.14 12:21

Babi k vam chodi casto, urcite ste na nu zvyknuti a zvladnete jej reci pustat jednym uchom dnu a druhym von. Kon raz zriebatom, clovek dvakrat dietatom. Babi za to uz teraz vlastne ani nemoze, rozum funguje pomenej a ubuda sudnosti. A ked ju vezmete, aspon naucite vasu malu, ze aj ked stary clovek vie byt zly, stale ostava clenom rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
24.12.14 12:31

Nevzala bych. Moje mama stravila 2 SD sama a hodne zkrotla, ze jsem poprve za 5 let ochotna s ni zase byt. Delavala sileny dusno, ale fakt des, uz doufam pichopila, ze takhle se k sobe lidi nechovaji. Vzpominam na dobu, kdy to delala, velmi nerada, kdy jsme my s tatou vse udelali, nakoupili a ona nam pak u vecere hystericky rvala, vecerela v teplakovce a vyrabela „atmosferu“, ze clovek skoro nemohl pizrit ani sousto.
Jeji det se shodly, ze ma SD stravit sama, nekaz jim jejich rozhodnuti. Nekdy nejlepsi pomoc, kterou muzes dat, je neudelat nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.14 12:46

Ahoj, ja jsem asi hajzl… pro me je stedry den rodinna zalezitost do ktere spada ma rodina, klidek a pohodicka a pokud vim, ze by neco neklapalo, tak bych si babicku nezvala. U me to funguje tak, at klidne vsichni najednou 25 a 26,ale na stedry den jen manzel, deti a pohodicka. Nemame jako rodina na sebe moc casu a tudiz mi nikdo nemuze vycitat, ze nechceme zadne pribuzne… Na stedry den, pak vecer po rozbaleni darku pribuznym volame…Myslim, ze sice nikdo by nemel byt sam, ale… proste by u me mela smulu a provinile bych se necitila.

• Citovat
  • Upravit
8996
24.12.14 12:50

@Bábi Zlopočasná Naprosto souhlasím. Dáváš tím vzor vlastním dětem. Taky se ti může stát, že jako stará bába budeš kritická a uremcaná - chtěla bys být ale kvůli tomu opuštěná na Vánoce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová