Babička na Vánoce sama...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31427
24.12.14 13:39
@Etcetera78 píše:
Tady je vidět, jak jsou Vánoce citově vyděračské svátky. Místo aby si člověk užil pohodu se svou rodinou, tak bude mít nervy v kýblu, protože mu svědomí nedá a pozve si babi, o kterou díky jejímu chování nikdo nestojí, která žije ze svého rozhodnutí už 30 let sama a jen o Vánocích to na ni padne a chce do rodiny.
Pozvala bych ji.

dokonale vypointováno :palec: :lol:

souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
24.12.14 13:40
@Blackova.K píše:
No ona to zas taková čarodějnice nebude, když s ní zakladatelka tráví tolik času. Nehledě že manžel řeklřekl, že když si někoho bere, tak si bere i jeho rodinu. A že pokud moc chci, tak mám babi pozvat, že nám to sice pokazí, ale kvůli mě to zvládne. takže nevím nad čím přemýšlíš.A hlavně by jste si všechny měli uvědomi že jednou budete taky starý protivný báby a taky polezete spoustou věcí mladým na nervy.

Přesně, souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
Everyone
24.12.14 13:57

Pozvala bych ze slušnosti, když je opravdu sama, ale snažila se držet její emoce na uzdě. Pokud by přesto začala rýpat, příští tok už bych ji nezvala.

• Citovat
  • Upravit
13119
24.12.14 14:03

Já bych jí pozvala, ale upozornila bych jí, že platí moje pravidla s tím, že jakmile začne mít uštěpačné připomínky, tak jí řeknu, ať odejde. Počkala bych na to, co mi odpoví a podle toho bych se zařídila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
24.12.14 14:07
@Anonymní píše:
Ahoj, ja jsem asi hajzl… pro me je stedry den rodinna zalezitost do ktere spada ma rodina, klidek a pohodicka a pokud vim, ze by neco neklapalo, tak bych si babicku nezvala. U me to funguje tak, at klidne vsichni najednou 25 a 26,ale na stedry den jen manzel, deti a pohodicka. Nemame jako rodina na sebe moc casu a tudiz mi nikdo nemuze vycitat, ze nechceme zadne pribuzne… Na stedry den, pak vecer po rozbaleni darku pribuznym volame…Myslim, ze sice nikdo by nemel byt sam, ale… proste by u me mela smulu a provinile bych se necitila.

Můžu mít dotaz? Co budeš dělat za 20let? Až děti odrostou, pořídí si své rodiny a ty zůstaneš jen s manželem. Bude to skvělý śtědrý den? Vy sami u stolu… a co nedejbože, kdyby za xdesítek let manžel zemřel. Budeš sama, tvoje děti budou zastávat stejný názor jako ty teď - bude ti fajn? Bude z tebe skvělá babča, která bude trávit vánoce sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.12.14 14:20
@ynax píše:
Můžu mít dotaz? Co budeš dělat za 20let? Až děti odrostou, pořídí si své rodiny a ty zůstaneš jen s manželem. Bude to skvělý śtědrý den? Vy sami u stolu… a co nedejbože, kdyby za xdesítek let manžel zemřel. Budeš sama, tvoje děti budou zastávat stejný názor jako ty teď - bude ti fajn? Bude z tebe skvělá babča, která bude trávit vánoce sama?

jo, protože vánoce jsou jen já, manžel a děti. Člověk by měl koukat na to, že jednou on bude ten mimo rodinu. Naše babička s dědou tráví vánoce s námi, sedí na gauči a koukají, jak vnoučata rozbalují dárky, u toho slzí dojetím, děda fotí a fotí, aby nepřišel o jediný výraz tváře našich dětí. Přeci nebudou sami sedět doma. Kdyby tchýně nebyla tak daleko, byli by i s tchánem u nás zrovna tak. Už jsou staří a nechtějí cestovat, bohužel. A brácha, co nemá svou rodinu ještě, ačkoliv už dostudoval a je to mladý muž, tak ten je s námi rovněž, přeci nebude sám. A doufám, upřímně doufám, že tohle předám svým dětem že vánoce jsou o tom, že s láskou přijmeme každého, kdo s námi chce být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
24.12.14 14:39

@ynax ja jsem treba zvykla trávit Stedry vecer jen se sestrou a rodiči. Jedni prarodiče bydleli 60km od nas, druzí 800km. Prislo mi normální, ze babičky, teticky jsme navštěvovali az na 1. a 2.svatek vánoční. Ted mam rodinu svou (partnera a dceru) a slavit bych Vánoce chtela jen ve třech.

Příspěvek upraven 19.03.17 v 12:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
24.12.14 15:23
A hlavně by jste si všechny měli uvědomi že jednou budete taky starý protivný báby a taky polezete spoustou věcí mladým na nervy.
@Blackova.K píše:
A hlavně by jste si všechny měli uvědomi že jednou budete taky starý protivný báby a taky polezete spoustou věcí mladým na nervy.

Tak to nesouhlasim, nemyslim ze by kazdy starsi clovek musel byt nutne protivny rypal a lezt mladym na nervy…

• Citovat
  • Upravit
69235
24.12.14 15:46

@Rakosnicek1983 u tchánovců je to strojený, takže štědrý den sami nebo s vašima, protože s vašima je to fajn. jenže tchánovci jsou manželova rodina. Člověk by měl být soudný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
24.12.14 16:05
@Aamanda píše:
@Camael @Safrane a já si myslela, že mě tady za moje svérázné názory rozcupují :mrgreen:. Jsem ráda, že nejsem s takovým životním postojem sama, protože kolem sebe v okolí vidím jenom samé přetvářky a úsměvy i pro lidi, kteří si to nezaslouží. Takhle žít neumím :nevim:.

Nejsi, taky se nehodlám schovávat za nějakou velkorysost a hrát si na Matku Terezu, abych se zavděčila všem. Vánoce mají být o lásce a pohodě, ne o sebeobětování se, přemáhání se a tím pádem přetvářce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.12.14 17:45
@amy80 píše:
Tak to nesouhlasim, nemyslim ze by kazdy starsi clovek musel byt nutne protivny rypal a lezt mladym na nervy…

Ale ak mas takeho v rodine… genetika je svina ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
24.12.14 18:46
@amy80 píše:
Tak to nesouhlasim, nemyslim ze by kazdy starsi clovek musel byt nutne protivny rypal a lezt mladym na nervy…

nemusíš být rýpal, stačí že prostě jsi ;) stačí to tady číst, nemyslím tuhle diskuzi ale celkově vztahové diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
24.12.14 20:44

@terinka4444 tak mozna je to nešťastne napsané-je to mysleno tak, ze ve své rodině se člověk cítí lip nez kdyz si vyká s rodicema partnera a vidí je parkrat do roka.Jako ryba ve vodě se cítí on, protoze je ve svém, pro druhého je to trochu stres. ackoli po 20 letech manželstvi se to bere jiste jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31427
26.12.14 08:53
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
raději anonymně, není mi to úplně příjemné…
Moje babička, prababička mého dítěte, žije ve stejném městě jako my. Je sama už asi 30 let, dobrovolně, prý se odmítá starat o nějakého starého dědka. Ona má celkově dost jiné názory na život…
Ale k tématu, se svými dětmi je rozhádaná, oběma se jim, asi nevědomky, pokusila zničit manželství. Naši to překonali, její druhý syn se kvůli ní rozvedl a našel si novou přítelkyni, se kterou se babi, jaké překvapení, nesnese.
Takže na Vánoce ji letos ani jeden z nich nepozval. A to je kámen úrazu, babička pořád naznačovala, že chce přijít na Štědrý den k nám a že by u nás přespala, protože domů to má dlouho a večer už nic nepojede…
Jenže, u babičky klasika, nemá ráda mého muže a já mám první Vánoice s ním a naším dítětem a nechci pod stromečkem poslouchat uštěpačné komentáře, chci pohodu. Dokonce i mí rodiče sami od sebe řekli, ať si to užijeme sami a všichni, i s babičkou, se sejdeme 25.12 na oběd a oslavíme to všichni spolu.
Jenže babči to nevoní, pořád mě bombarduje jak je sama a mně začíná trápit svědomí.
Uf, pardon za román, spíš jsem se potřebovala vypsat…
Jsem fakt tak sobecká?

tak jak to dopadlo? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.14 08:50

@elanaa Vcelku blbě, vyměkli jsme. Poté mě muž poprosil, jestli by babičku už nikdy nemusel vidět.
No jo, já ji mám celkem ráda, je to přece jen moje babička, ale dobrý člověk to teda není.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová