Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@g.sandova Věřím že takové jsou, ovšem tato slečna mohla klidně v mezidobí hubnout. Což neudělala proč? A navíc žádná vykrmovaci babička nezlomí pubertální slečnu, to mi věř. Jo může donutit osmileté děcko, ale nikdy pubose.
@prokr píše:
Tak tohle je od tebe docela přes čáru. Zakladatelka je pořád ještě dítě. Tyhle lidi, jako je její babička se dovedou fakt chovat takovým způsobem, že se proti tomu často obtížně vymezuje i dospělí.
Hodnotit zakladatelčino IQ…no nevím. Pokud jde jenom o pravopis a stylistiku /nic víc se tady posoudit nedá/, řekla bych, že je na tom o dost lépe než spousta zdejších dospělých uživatelek…takže asi tak.
možná to píšu tvrdě, ale neznám 14leté dítě
, které se cpe jako Otesánek, když nemá hlad, moje dcera má přes 3 roky a když řekne, že už má dost a jíst nebude, tak by kolem ní mohlo skákat hejno babiček a nesnědla by nic
takže tam nějaký problém vidím, asi teda ne v IQ, ale v psychice
No jestli ona slečna nebude otesánek. Nakonec co jí řekla maminka při návratu? Že ty ses tam pořád cpala sladkým? A matky většinou vědí! No ale na druhou stranu slečna výška 160, váha 80, pás 83 a boky 90? Vážně? To je mi divné. Kolik přes prsa? 120? Aby nahonila někde tu váhu?
Ale tak třeba si ji babička fakt vykrmuje. Bude zima, důchodci dělají zásoby. A jestli má malej důchod, tak pár masových konzerv se hodit bude.
Příspěvek upraven 27.08.20 v 08:14
@inkakřivák píše:
@g.sandova Věřím že takové jsou, ovšem tato slečna mohla klidně v mezidobí hubnout. Což neudělala proč? A navíc žádná vykrmovaci babička nezlomí pubertální slečnu, to mi věř. Jo může donutit osmileté děcko, ale nikdy pubose.
přesně tak, a já pochybuji i u toho osmiletého
@stinga píše:
možná to píšu tvrdě, ale neznám 14leté dítě, které se cpe jako Otesánek, když nemá hlad, moje dcera má přes 3 roky a když řekne, že už má dost a jíst nebude, tak by kolem ní mohlo skákat hejno babiček a nesnědla by nic
takže tam nějaký problém vidím, asi teda ne v IQ, ale v psychice
tak asi tříletý děcko jí když má hlad a váhu neřeší, až bude jíst ve 14 kolik může taky to asi nebude ideální, jak to můžeš srovnávat.
@inkakřivák píše:
No jestli ona slečna nebude otesánek. Nakonec co jí řekla maminka při návratu? Že ty ses tam pořád cpala sladkým? A matky většinou vědí! No ale na druhou stranu slečna výška 160, váha 80, pás 83 a boky 90? Vážně? To je mi divné. Kolik přes prsa? 120? Aby nahonila někde tu váhu?
no přesně, ty míry naprosto nesedí na 80 kg, takže TROLL
@Chevrolet Spark píše:
tak asi tříletý děcko jí když má hlad a váhu neřeší, až bude jíst ve 14 kolik může taky to asi nebude ideální, jak to můžeš srovnávat.
srovnávám to proto, že nevěřím, že by 14letá slečna, které už záleží na tom, jak vypadá, se cpala jak nezavřená jen proto, aby babičce udělala radost
@prokr píše:
Tak tohle je od tebe docela přes čáru. Zakladatelka je pořád ještě dítě. Tyhle lidi, jako je její babička se dovedou fakt chovat takovým způsobem, že se proti tomu často obtížně vymezuje i dospělí.
Hodnotit zakladatelčino IQ…no nevím. Pokud jde jenom o pravopis a stylistiku /nic víc se tady posoudit nedá/, řekla bych, že je na tom o dost lépe než spousta zdejších dospělých uživatelek…takže asi tak.
Moje babička má taky vykrmovací tendence. Ale říct ne a nejíst prostě stačí. Do pusy mi to nenarve. Preventivně říkám, že chci málo omáčky, protože mi to je schopná zalít jak polévkou. Knedlíků taky řeknu 2 a dá mi 4. A to vykrmovat nepotřebuju. Nejdelíka syna taky nepřesvědčí, aby jedl.
@Chevrolet Spark píše:
Ale právě tříletý dítě řekne ne a ani babka s ním nehne.
@Russet píše:
Ale právě tříletý dítě řekne ne a ani babka s ním nehne.
ale ve 14 letech se chováš jinak, bereš třeba ohledy a taky dokážeš sníst víc než potřebuješ a nejsi přejezená. Třeba já jako dospělá sním na svačinu dva rohlíky a vím, že už nemám hlad ale snědla bych jich i pět a nebyla bych přecpaná. Taky si roztáhneš žaludek a jíš pak víc a na váze se to ukáže až za delší dobu. Musíš nabrat rozum a vědět, že i když ještě máš chuť už bys neměla. To asi 3letý dítě řešit nemusí
Ono taky, jestli si ji babička odmala cvičí na to, že u ní se jí přemíra jídla a sladkostí, tak tam hraje roli závislost a zvyk (problém i u mnoha dospělých). Kdyz se dítě sekne, stačí troška citového vydírání a dítě „podlehne“.
@Russet tříletý je něco jiného.
Ono stačí, že babka dává pořád něco uzobavat. To si ani nevšimnes. To dělala jí je babička. Bráchu takhle vybrala ve dvanácti.
@g.sandova píše:
@Russet tříletý je něco jiného.
Ono stačí, že babka dává pořád něco uzobavat. To si ani nevšimnes. To dělala jí je babička. Bráchu takhle vybrala ve dvanácti.
Jak nevšimneš? To jsi v kómatu, když jíš?
@Chevrolet Spark píše:
ale ve 14 letech se chováš jinak, bereš třeba ohledy a taky dokážeš sníst víc než potřebuješ a nejsi přejezená. Třeba já jako dospělá sním na svačinu dva rohlíky a vím, že už nemám hlad ale snědla bych jich i pět a nebyla bych přecpaná. Taky si roztáhneš žaludek a jíš pak víc a na váze se to ukáže až za delší dobu. Musíš nabrat rozum a vědět, že i když ještě máš chuť už bys neměla. To asi 3letý dítě řešit nemusí
Ne, ve 14 jsem byla fracek a ohledy jsem nebrala. Nikdy jsem nebyla extra žrout, ale bývala jsem vždycky s nějakým kilem navíc. Takže kdyby do mě babi prala tunu jídla, nedojím to. U nás bylo zvykem se nad jídlem neušklíbat, jedlo se vše. Ale nemusela jsem sedět hodinu nad talířem, dokud to nedojím.