Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahoj holky, potřebovala bych nějakou babskou radu na migrénu (kojím a pak plánujeme druhé mimi, tak se nesmím a nechci cpát práškama). Pište své zkušenosti. děkuju
jooo to je těžký… náš dr. radil, že má dcera vypozorovat, že většina lidí před nástupem mívá nějaké příznaky… třeba vidí před očima kola.. nebo občasné mžitky.. a v té chvíli teda buď vzít prášek.. anebo zalehnout do tmavé místnosti a spát..
prostě se snažit předejít tomu záchvatu té bolesti, až je ti špatně.. ale bez prášků je o těžké.. ![]()
mně bohužel nepomáhá nic jiného než prášek,dřív mi zabírala káva,jak jsem ucítila,že mě pobolívá spánek a padá na mě únava,tak jsem si jí uvařila a pomohlo mi to,jinak z babských rad znám tohle:zelený čaj,coca-colu,procházky,studený obklady na čelo a teplé za krk,na čelo jsem si taky mazala tygří mast nebo jak se to jmenovalo,levandulový olej
Ahoj, mě při migréně bolí i žaludek a pomáhá mi jít na záchod a vyzvracet se. Kupodivu mě pak přestane bolet i ta hlava
Naštěstí to nebývá často, takže nemám strach, že by se to zvrtlo ![]()
Teda já tím netrpím, ale jedné známé co s náma bydlela ještě na intru pomáhalo, když si oloupala pomeranč a pak mačkala tu kůru a vdechovala to ![]()
Příspěvek upraven 30.03.11 v 21:39
U mně předzvěstí migrény je neskutečný hlad. To je pak migréna jak vyšitá, jsem přecitlivělá na vůně, hluk, světlo. Můžu max. ležet s obkladem na hlavě, zabedním okna a zvracím
Jak to jde, musím vše zaspat.
Měla jsem kdysi nějaké kapsle z kopretiny, které se brali jako prevence, ale upřímně, jen jsem pak krkala a ještě jsem měla v puse pachuť jak kdybych žvýkala seno ![]()
Na neurologii mi bylo řečeno, že nejdůležitější je utnout bolest okamžitě v zárodku, jakmile se „rozvětví“, tak nepomůžou ani léky speciálně na migrénu.
Důležité je zjistit, kde má migréna původ. Spoustu lidí chytá migréna od krční páteře, tam je namístě fyzioterapie.
Někdo je dráždivý a migréna vzniká přílišným přenosem vzruchů v mozku, tam pomůže brát hořčík (mě předepsali na 3m magnosolv a opravdu to pomohlo).
Je dobré si dávat pozor na prevenci, existují i rizikové potraviny, které mohou migrénu spustit, co se pamatuju, tak to byla čokoláda, zralé a plísňové sýry, kofein, dál si nepamatuju.
Naopak v zárodku může pomoct nějaké svěží aroma jako máta, citrusy, třeba ve formě éterického oleje.
Mohla bys také zkusit homeopatika, mě osobně jsou velmi sympatické Bachovy květy, existují samozřejmě esence předpřipravené, ale nejlepší je, když je namíchá homeopat.
Já zatím měla jen „Rescue remedy“ a ta mi zabírala na stres a strachy velice dobře.
Taky mě na migrénu zabírá tma, ticho a spánek nejlépe se studeným obkladem na hlavě. Občas mi pomůže namazání a rozmasírování zad, ale to jen někdy. A hlavně na jsem už vypozorovala pár spouštěčů, nevyspalost, málo tekutin a stres.
Ahojky,já bojuju s migrenama 6 let,tech doktoru co jsem obesla…ted jsem byla u chiropraktika-neurologa,odblokoval mi krcní páteř,že prý to tam dráždí velké cévy a od toho mám migrény,krom teda jiných spouštěču.. ještě mě čekají nějaké akupunktury
zatim jsem bez bolestí a to jsem je mela i 3krat týdně..
Ahoj, taky bojuju s migrénama. Pokud se nějaká hlásila v těhu pomáhalo- pořádně se napít minim.půl litru obyč. vody. Dále studené na čelo, klid, tma a spánek. Někdo mi radil udělat si silnou kávu, ale to jsem neprubla.
A dodržovat prevenci- vyhýbat se únavě- dobrá rada při mimču
, hodně pít, vyhýbat se stresu a cvičit na krční páteř.
Držím palce, ať alesp.něco zabírá. ![]()
Ahoj všichni,tak já si každé tři měsíce zajdu za šikovnou rehabilitační.Ta mi dá záda,ale hlavně krční obratle dohromady a mám vyhráno.Musím teda pak pravidelně cvičit a je to O.K.No abych nekecala,tak s tím cvičením vydržím asi tak měsíc a za čtvrt roku jdu zas…Stojí mě to 240 Kč,ale mám klid,teda aspoň na chvíli.Papa
Já mívám migrény každý měsíc a poslední dobou jsem se taky rozhodla to řešit bez léků.Je nutné utnout bolest včas - já si pokaždé buď uvařím kafe a nakapu do něj pár kapek citronové šťávy, nebo si naleju skleničku coca coly a taky nakapu pár kapek citronu. Na mne to do půl hodinky zabírá a migréna se nerozjede.
Pokud mne ale třeba bolest vzbudí v noci, tak už nejde dělt nic, než prášek.