Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Angu - mně to taky připadá jako nesmysl, ani zubařce jsem to neříkala ![]()
také používam FLORSALMIN a ještě heřmánkovy čaj a do něj šumivý celascon a 3krát denně vit.B FAKT TO ZABERE!A POKUD NEMUŽU JÍST TAK HODNĚ PIJI SMETANU ATO NEŠTÍPE.ALE PŘESNIDÁVKA JE NEJVĚTŠÍ BLBOST! ![]()
Právě strašně trpím, bolí mě každé sousto
A mám je na obou stranách, tak si nevyberu. Hned zítra si koupím B komplex, jinak je tu rad strašně moc, tak nevím, co si vybrat.
Mám afty hodně často (za poslední měsíc už potřetí, pokaždé to trvá tak týden
).
Asi zkusím ještě ten Borax.
Právě jsem chtěla zakládat diskusi, tak super, že je tu tahle!
Trla jsem driv na afty. Pak mi nekdo poradil, ze muze byt pricinou pasta. Takove ty penive, „komercni“, a ze mam zkusit nejakou z nepenivych, respektive mene penivych. Pouzivam Elmex uz nekolik let a za tu dobu vazne s afty problemy nemam. Respektive nekdy se mi udela, ale spise kdyz se nechtene kousnu. A hoji se daleko rychleji.
Kdyz uz se udela, vydrbu ho kartackem jak jen to snesu. Klidne nekolikrat denne. A kdyz je nejhur, tee tree olej. Navaluje se mi z nej, ale funguje.
Já mám takový tuhý solný krystal, a když se objeví aft potřu si ho a za pár dní mám pokoj. Nic jiného mi na afty nepomáhalo.
Prosím pěkně, když by nezabraly babské rady, tak máte ještě něco na doporučení, co 100% účinkuje? Ráda bych byla vybavená a připravená když něco takového jedno z dětí bude mít, abych pak na poslední chvíli nemusela sedět u internetu a hledat, co jim na ty afty dát. Jediné na co jsem zatím narazila, je taková ta fialová vodička, ale to je tuším na předpis ne?
@Kikinka01 Na předpis to není. Obě moje děti afty měly a dala jsem jim na to sprej od lavycosmetics, co běžně používám kvůli zubnímu kameni. Je super ho mít doma, protože je určený na spoustu dalších problémů ať co se týče dutiny ústní nebo i mimo ni. Je čistě přírodní, takže je vhodný i pro děti jakéhokoliv věku.