Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máme s naší Magdalénkou problém - nevim, jestli ji nechutnají kapicky BabyCalm, většinou, kdyz ji ho dam ho jakoby ma potiz spolknout, zakucka se u toho. Zkousela jsem aplikaci na lzicce, i v dudlíku od kojenecke lahvicky a jen 5kapek misto 10…zase se zakuckala. Rano jeste zkusim kapat do pusinky po kapkach. Uz ma 4tydny zivota za sebou, BabyCalm nám na prdiky zabira, nasadila jsem ji ho predevcirem, k tomu jeste bere BioGaia kapky (ty spolkne v pohode).
Trochu me zneklidňuje, ze evidentne všem miminkum kapičky chutnaji a my mame problém je spolknout…
Ma některa maminka podobnou zkušenost nebo radu? Plne kojime.
Děkuji za všechny odpovědi.
k
@Kračunka Malému už taky několikrát BabyCalm zaskočil
až jsem musela plácat po zádičkách…přitom příkrmy a i ty BioGaia spolkne pěkně…ale stále mu to dávám přes lžičku ![]()
Diky, aspon v tom nejsme samy ![]()
To jsme taky placaly pres zadicka…ted pred kojenim jsem ji to po kapce dala na dudlik, jak to olizla, dudlik jsem z pusy vytahla a dala dalsi kapku… z toho zaskočeni mam fakt obavu
a kolik kapiček a kolikrat denne to uzivate? Tak jak je napsano? Tzn.10kapek pred jidlem?
U nás to bylo v pohodě, to víš, je tam fenykl, tak je to trochu aromatické, ale jinak s tím malá problém neměla. Zakucká se kolikrát ještě teď, když to z prsa moc teče, to se prostě stává a miminko se s tím popasuje, neboj ![]()
Diky ze povzbuzení, vždycky jsem si připadala jako trapicka děťátka ![]()
Mám ten samý problém, syn se mi taky zakuckává po baby calmu, ale je jediný co na něj aspon trochu zabírá nebo mi to dělal když jsem mu podávala lžičkou homeopatika, poplácám ho po zádíčkách a je to v pohodě, naštěstí dlouho neřve když se mu to stane, ale před jídlem když má hlad tak ho spolkne v pohodě, nějak to neřeším, jsem ráda že po třech měsících zkoušení všeho možného aspon něco funguje ![]()
Dekuji za odpověď
Majda mi u toho zakucksni nikdy nerve, jen zkoprni…a lapa po dechu, kotatko male ![]()
ja to dneska resila tak, ze jsem ji davala babycalm po kapkach na dudlik
trva to dyl ale jde to ![]()
Na nas to taky funguje, zaplatpanbu
predtim jsem davala espumisan, ale po cca 14dnech mi přišlo, ze se mala nemuze vykakcit, jen se hrozne kroutila a tlacila…
Malej zase začne lapat po dechu a pak zařve, ale před chvíli ho spolknul v pohodě, sice se pořád kroutí, ale je to trochu lepší, espumisan nám vubec nezabral a ještě měl po něm vyrážku na tvářích, ani infacol, já vyzkoušela všechno, probiotika taky nefungují, už dávám druhý, už jsem to vzdala
pořád pláče
A jak je maly stary? Musíme to vydržet do tech 3 měsíců…pak se to urcite zlepsi!
ale je fakt, ze nic me nedepts vic, nez ze malou neco trapi…
Teda nejaka vyrazka se male taky vyhodila…asi to bude taky z toho Espumisanu ![]()
Malýmu zítra bude 12 týdnu a nevěř tomu
ke konci se to rozhodně neblíží, ale kluci jsou horší, někdo říká do 4.nebo 5.měsíce, už jsem slyšela, že některé děti řvou do roka, četla jsem, že některé maminky popisovali že jim espumisan ukápnul dětem na tvářičku a měli z toho hroznou vyrážku, já už opravdu zkusila vše, nejvíce pomáhá rourka, ale stejně za chvíli tlačí a píská, ted ten babycalm, dokonce jsem mu dávala i emulips, prý hotový zázrak, pomáhá trávit a miminkum to zabírá, u nás zase nic
I homeopatika jsem zkoušela, lae netrefila jsem lék, musela bych navštívit homeopata, což mám dost daleko a přítel na homeopatii nevěří nebo ještě mužu zkusit mlíko, ale tomu taky nevěřím, máme nutrilon, dokonce jsem mu dávala anticolics, taky nepomáhalo a je to zbytečně drahý, tak jsem přešla na normální a změna k horšímu se nekonala ![]()
Já jsem přidávala babycalm nejdříve do mléka a ted ho už spolkne přímo z kapatka bez problému