Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@StaráZnámá píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli Bachovy esence mohou pomoct i při panickém strachu ze zubaře? Popřípadě jak? Máte zkušenosti? A zda nemůžou ovlivnit lokální anestezii?
Děkuji předem za reakce
Esence nemohou ovlivnit anestezii. Zkusila bych nejdříve Krizovou esenci (rescue remedy) - žlutá lahvička-kapky nebo sprej, s podpisem Bacha, vyrábí firma Nelsons. Berte už předem klidně pár dní a v den zákroku opakujte klidně několikrát.
@jenny.fields Zdravím vás, čtu si, jak tu perfektně radíte dámám - mohu na vás mít také odbornější otázku? Mám babičku, které je 80 let, a celý život se potýká s depresemi, kvůli brzkému úmrtí její maminky. Tak nějak je zvládala, ale teď, poslední dva tři měsíce ji ta deprese hodně přemáhá. Je z toho sklíčená a hodně smutná. Myslíte, že by zde pomohla Krizová esence? Nebo přímo máme zkusit přímo esenci (myslím že je to č.30) sweet chestnut? Našla jsem také BIO bachovky přímo na deprese, ale nevím, zda je to originál, nebo fake
https://www.bio-bachovky.cz/…0008845.html
Předem děkuji ![]()
@moonacz za mě bachovky ano ale po konzultaci s terapeutem Mě naposledy dávala mix a odrazila se od tep na rukou…
Bála bych se u špatné nasazených bachovek zhoršení úzkosti atd
@moonacz souhlasim s @mumisek79 bachovky urcite na miru. Krizovku zkusit muzete, ale nedelala bych si moc nadeji, ze zabere, na tohle neni.
Smesi predmichane opravdu nekupovat .
Dulezite je jestli bude mit babicka zajem, bez ni to nejde. Ale zaroven bych se poradila i s lekarem. Deprese ve stari neni radno podcenovat. Moje babicka spachala zrejme v diusledku deprese sebevrazdu.
@mumisek79 píše:
@moonacz za mě bachovky ano ale po konzultaci s terapeutem Mě naposledy dávala mix a odrazila se od tep na rukou…
Bála bych se u špatné nasazených bachovek zhoršení úzkosti atd
Jen bych upresnila, spatne vybrane bachovky nemohou ublizit. Jen nepusobi, protoze nemaji na co.
Nerozumim tomu s tim tepem.
@jenny.fields to me mrzi s vasi babickou… dekuji vam kazdopadne za odpoved. Tak ja to nejdrive s babickou proberu, uvidim jestli o to bude mit zajem a pak to zkusim s nekym zkonzultovat - popsat babicky stav a uvidime, co kdo doporuci. Podle toho, co se pise na internetu, se mi stejne nejvic zamlouva ta esence č.30., a kdyz pisete, ze to nemuze ublizit
Dekuji jeste jednou ![]()
@moonacz urcite muze clovek i vybrat sam- tedy babicka s vasi dopomoci.
@moonacz píše:
@jenny.fields děkuji, vážně jste mi moc pomohla
Neni zac. At je babicka brzy jako drive.
@jenny.fields Mohu take poprosit o radu? Mam pred porodem a chtela bych zkusit Bachovky. Nemam zadne konkretni strachy z porodu, spis chci udelat neco „navic“…takze by asi nejlepsi byly ty Krizove kapky, ze? Jak je uzivat? Jiz nejak predem nebo az primo pri porodu? Kolik kapek, jak casto? Nebo je pro tuto situaci lepsi nechat neco namichat? Moc dekuji odpoved ![]()
@romina15 píše:
@jenny.fields Mohu take poprosit o radu? Mam pred porodem a chtela bych zkusit Bachovky. Nemam zadne konkretni strachy z porodu, spis chci udelat neco „navic“…takze by asi nejlepsi byly ty Krizove kapky, ze? Jak je uzivat? Jiz nejak predem nebo az primo pri porodu? Kolik kapek, jak casto? Nebo je pro tuto situaci lepsi nechat neco namichat? Moc dekuji odpoved
Pokud není nic konkrétního k řešení, tak určitě krizové kapky (rescue, žluté, podpis Bacha). Nejekonomičtější metoda je dát do 30 ml lahvičky 2 kapky, zalít vodou z lahve bez bublinek, případně přidat lžičku alkoholu na konzervaci a pak kapat podle potřeby vždy 4 kapky. Další způsob je kapat si přímo z lahvičky vždy 4 kapky. Nebo nakapat si 4 kapky do lahve na pití a popíjet během dne, pokud už je nervozita velká.
@jenny.fields krásný večer, čtu, že jsi odbornice, mohu se obrátit s dotazem?
Dnes mi přišly dvoje bachovky, na vztek a stihlou linii. Mohla bys mi poradit, jak je užívat, oboje najednou nebo zvlášť? Vubec netuším a myslela jsem, že mi s nimi přijde i návod. Bude to vůbec k něčemu? Dekuji moc.
@alimdar píše:
@jenny.fields krásný večer, čtu, že jsi odbornice, mohu se obrátit s dotazem?
Dnes mi přišly dvoje bachovky, na vztek a stihlou linii. Mohla bys mi poradit, jak je užívat, oboje najednou nebo zvlášť? Vubec netuším a myslela jsem, že mi s nimi přijde i návod. Bude to vůbec k něčemu? Dekuji moc.
Asi tě nepotěším ![]()
Předpokládám, že jsi si koupila nějakou lahvičku, na které je napsané Štíhlá linie a Vztek?
To nemá s bachovkami nic společného.
Bachovy esence se vždy míchají na míru konkrétními člověku. Jediná směs je Krizová esence. Jinak nic. Tohle je jen parazitování na Bachově terapii. A fungovat to nebude s nejvyšší pravděpobností.
Když pominu fakt, že po bachovkách se fakt nehubne, tak se dají vybrat takové, které podpoří při hubnutí psychiku. Ale třeba já to nedělám, sama vím, jak silný je jídlo stimul. Prostě člověk přežere vše. Ale dejme tomu. Ovšem postav vedle sebe 10 lidí s problémem s hubnutím a každý z nich bude na tu psychickou stránku potřebovat něco jiného. Jeden se přejídá, protože má úzkosti, druhý protože podléhá okolí, třetí protože opakuje ty samé chyby. Každý z nich bude mít jiné složení, proto není možné aby měli stejné esence.
Tohle je jen marketinkový tah na lidi, kteří o Bachově terapii nic neví. Bohužel.
Co se týká dávkování, tak by i ze zákona mělo být každopádně uvedeno na těch lahvičkách.
@jenny.fields děkuju moc za odpověď. Mám lahvicky i s podpisem Bacha, jak si někde zmiňovala,ale nepoznam, zda je to originál nebo ne. Na etiketě dávkování je, jen mě zajimalo, zda můžu kombinovat obě směsi najednou nebo ne. Vim samozřejmě, že je to hlavně placebo a že díky kapkam bezhubnu. To taky není duvod, proč jsem si to koupila. Podle popisu by to spíš mělo potlačit chut na sladké, což já potřebuju i jako to placebo
. Dle etikety to bylo namichane 24.9. A mám to od společnosti bicomterapie.cz, jestli náhodou neznas.